Ωραία τα λέτε εσείς για Siemens, Βουλευτές, Υπουργούς, Μίζες, κλπ κλπ. Εγώ μπορεί να μην έχω στοιχεία, διαβάστε όμως και τα δικά μου:

Ο Jörg Michael Kutschenreuter, αυτός που κρατούσε τα μαύρα ταμεία της Siemens, κατέθεσε ενόρκως το 2005 στην Εισαγγελία του Μονάχου, στη γερμανική Δικαιοσύση, ότι η Siemens Ελλάς δίνει μίζες σε τρία κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, το 25% του ετήσιου τζίρου της.

Με την αναλογία 3/2/1. Τα 3/6 το μισό δηλαδή του 25% το παίρνει η κυβέρνηση, τα 2/6 το ένα τρίτο του 25% το παίρνει η αξιωματική αντιπολίτευση και το 1/6 του 25% ένα άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα.

Κατατέθηκε ενόρκως στη γερμανική Δικαιοσύνη και δεν το ξέρει κανείς;

Η Siemens δεν έχει εισαγωγέα (αποκλειστικό αντιπρόσωπο) στην Ελλάδα, αλλά μόνο ελληνικό υποκατάστημα (Siemens Hellas) και δίνει αυτό το 25% μόνο στα πολιτικά κόμματα.

Σε αντίθεση με όλες τις άλλες γερμανικές εταιρίες, που …φημολογείται ότι επιστρέφουν αυτό το 25% που λαμβάνουν, καταθέτοντας το δε διεθνής τραπεζικούς λογαριασμούς των εισαγωγέων, οι οποίοι είναι και οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες των πολιτικών κομμάτων.

Καλά, δεν …κατηγορώ κανέναν για την “αγάπη” του στα κόμματα, απλώς το αναφέρω.

Και μη νομίζει κανείς ότι η Siemens …χαρίζει το 25% του τζίρου της. Αφού πωλεί τα εμπορεύματα της στον Έλληνα πολύ πιο ακριβά από ότι πωλεί αλλού και άρα αυτό το 25% το παίρνει από τον ίδιο τον αγοραστή.

Άρα αυτές τις μίζες (εάν υπάρχουν) τις πληρώνουμε εμείς. Αφού ο εισαγωγέας το αγοράζει πιο ακριβά, το δίνει στα σούπερ μάρκετ πιο ακριβά και το αγοράζουμε εμείς πιο ακριβά.

Τις κατηγορίες μου μπορεί να τις ελέγξει εύκολα όποιος δεν έχει στη διάθεσή του τα τιμολόγια αγοράς, εάν συγκρίνει τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, με τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα.

Θα κάνω και μια ερώτηση. Τα …αδιάβλητα ΜΜΕ μας, μας ενημέρωσαν για την κατάθεση Kutschenreuter;

16 χρόνια πέρασαν.

Και για όσους δεν το γνωρίζουν, η Siemens πήγε τον Kutschenreuter στα γερμανικά Δικαστήρια, επειδή διακινούσε μεν το “μαύρο” χρήμα, αλλά απουσίαζαν δε και πολλά άλλα χρήματα από τα ταμεία της Siemens.

Μόλις όμως αυτός πήγε να μπλέξει τα χρήματα που έλειπαν, με τις μίζες που έδινε και ανέφερε για τις μίζες στην Ελλάδα, η Siemens απέσυρε τις κατηγορίες.

Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, δε θα έπρεπε όμως να τον μηνύσουν;

Εάν αυτός έλεγε ψέμματα…

Προς ενημέρωση: Το Γερμανικό φορολογικό σύστημα κάποτε έδινε το δικαίωμα στο Γερμανό κατασκευαστή κάνοντας τη φορολογική δήλωση να βάζει όλες τις μίζες που έδινε στο εξωτερικό ως έξοδα της επιχείρησης.

Μετά από ντόρο που έγινε, αναγκάστηκε η Γερμανία να καταργήσει αυτό το δικαίωμα του Γερμανού κατασκευαστή (πριν μερικά χρόνια). Υποτίθεται για να καταργήσει τις μίζες, έγινε όμως για τα μάτια του κόσμου. Η Γερμανική εφορία (για …εξισορρόπηση) έδωσε το δικαίωμα στον κατασκευαστή να δηλώνει κάποιο ποσό στη φορολογική του δήλωση ως «έξοδα χωρίς αποδείξεις στην τάδε χώρα». Και αυτό έχει ίσως κάποια λογική, θα μπορούσε όμως να έχει έγγραφες αποδείξεις, ή οτιδήποτε.

Και επίσης, δεν μπορεί αυτό να το κάνουν …στην Ελλάδα, δεν μπορεί να γίνεται σε χώρα της ΕΕ…

Και έτσι όλα καλά και όλα ωραία…

Και το γεγονός ότι, αν αυτό γίνεται, τότε το 25% είναι μίζα ούτε που ενδιαφέρει κανέναν.

Ενδιαφέρει όμως εμένα, ενδιαφέρει τους Έλληνες. Δεν επιτρέπεται ο Έλληνας εισαγωγέας να «αγοράζει» σε άλλη τιμή από ότι ο Γάλλος ή ο Άγγλος εισαγωγέας.

Δεν μπορεί το καλάθι της Ελληνίδας νοικοκυράς να είναι πιο ακριβό από το καλάθι των νοικοκυρών άλλων χωρών.

Ειδικά αυτή την εποχή…

Πέτρος Μ



loading...