ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ: ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ Pfizer!!!

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ;

Ισραηλινοί ερευνητές αυτή την εβδομάδα τόνισαν τη σχέση μεταξύ του εμβολίου Pfizer Covid-19 και μιας «σπάνιας αυτοάνοσης νόσου» αιματολογικής θανατηφόρας.

Οι ερευνητές, που συνεργάστηκαν με το Tμήμα Aιματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Shamir, διαπίστωσαν αυξημένη συχνότητα εμφάνισης θρομβωτικής θρομβοκυτταροπενικής πορφύρας (aTTP) που αποκτήθηκε στο Ισραήλ για περίοδο ενός μήνα και σημείωσαν ότι οι περιπτώσεις εμφανίστηκαν σε εκείνους που είχαν λάβει το εμβόλιο Pfizer έως και ένα μήνα πριν.

Ο ερευνητής Dorit Blickstein είπε στο κανάλι 13 ότι το TTP είναι «μια ασθένεια που στην κλασική της μορφή είναι θανατηφόρα καθώς το 90% των ανθρώπων που ασθενούν θα πεθάνουν. Σήμερα, με τη βοήθεια νέων θεραπειών, οι οποίες […] πρέπει να χορηγούνται το συντομότερο δυνατό, οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν.

Είπε ότι οι ερευνητές διερεύνησαν μια πιθανή σύνδεση με το εμβόλιο αφού είδαν αύξηση στη συγκέντρωση περιπτώσεων ATTP στο Ισραήλ. Παρατήρησαν 4 περιπτώσεις σε ένα μήνα, ενώ συνήθως υπάρχουν 2-3 κρούσματα ετησίως.

«Στο Ισραήλ, υπάρχουν δύο ή τρία κρούσματα ετησίως σε οποιοδήποτε νοσοκομείο. Τον Μάρτιο, αρχίσαμε να δεχόμαστε πάρα πολλά κρούσματα και επομένως αναρωτηθήκαμε γιατί.

«Σ΄ένα μήνα πιάσαμε το ετήσιο όριο κι αυτό δεν είναι λογικό. Έτσι, αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε τι κοινό είχαν όλοι αυτοί οι ασθενείς. 

Και αποδείχθηκε ότι όλοι είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο κορωναϊού που είναι αποδεκτό και υπάρχει στο Ισραήλ και παρουσίασαν συμπτώματα εντός 5-28 ημερών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...