Διατροφικός “σεισμός”: Εσωτερικό έγγραφο της Nestlé υποστηρίζει ότι το 60% των προϊόντων της είναι ανθυγιεινά

 Αποκαλύψεις των Financial Times και παραδοχή και εξηγήσεις από την πολυεθνική

Ένα άρθρο των Financial Times ανέφερε τη Δευτέρα ότι η πλειονότητα των προϊόντων της παγκοσμίου φήμης εταιρείας Nestlé έχει κακή διατροφική βαθμολογία. Ο ελβετικός όμιλος από την πλευρά του ανακοινώνει ότι εργάζεται για μια νέα στρατηγική σε αυτόν τον τομέα.

Ο ελβετικός όμιλος Nestlé δήλωσε, τη Δευτέρα, 31 Μαΐου, ότι θα επεξεργαστεί τη στρατηγική του για τα προϊόντα διατροφής του, μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου των Financial Times που αναφέρει ότι η πλειονότητα των προϊόντων της δεν έχει επαρκή βαθμολογία για να θεωρηθεί καλή για υγεία.

Σε μια εσωτερική παρουσίαση που διανεμήθηκε σε ανώτερα στελέχη, η πολυεθνική εξειδικευμένη στη βιομηχανία τροφίμων επιχείρηση αναγνωρίζει ότι περισσότερο από το 60% των κυριότερων καταναλωτικών προϊόντων δεν πληρούν τον «αναγνωρισμένο ορισμό της υγείας» και ότι «ορισμένες από τις κατηγορίες και τα προϊόντα μας δεν θα είναι ποτέ υγιή» ωστόσο η ομάδα τα αναδιαμορφώνει, αναφέρει η βρετανική επιχείρηση

Το νερό και τα γαλακτοκομικά προϊόντα σημείωσαν καλύτερη βαθμολογία, με το 82% των νερών και το 60% των γαλακτοκομικών να πληρούν το όριο.

Σε αυτήν την παρουσίαση, που αποκαλύπτουν οι Financial Times, η Nestlé φέρεται να αναγνωρίζει ότι μόνο το 37% των προϊόντων της έχει βαθμολογία πάνω από 3,5 αστέρια στο σύστημα αξιολόγησης 5 αστέρων που χρησιμοποιείται στην Αυστραλία.

Το ποσοστό του 60% που αναφέρεται στην παρουσίαση, ωστόσο, αφορά μόνο μέρος του χαρτοφυλακίου προϊόντων της. Δεν αφορά τη διατροφή των βρεφών, ούτε τα προϊόντα κατοικίδιων ζώων, τον καφέ ή ακόμη και την ιατρική διατροφή. Στην πράξη, το ποσοστό αυτό του 60% αφορά μόνο “περίπου το ήμισυ” των δραστηριοτήτων όσον αφορά τον κύκλο εργασιών.

Οι Financial Times αναφέρουν ότι «τα στελέχη της Nestlé επανεξετάζουν τις νέες δεσμεύσεις που πρέπει να αναλάβουν για τη διατροφή» και στοχεύουν να «παρουσιάσουν ένα νέο σχέδιο φέτος» .

Ένας εκπρόσωπος της ομάδας επιβεβαίωσε ότι “η Nestlé εργάζεται σε ένα εταιρικό έργο” για την ενημέρωση της στρατηγικής της για τη διατροφή και την υγεία. «Επικεντρωνόμαστε πρώτα στο τμήμα του χαρτοφυλακίου τροφίμων και ποτών που μπορεί να μετρηθεί χρησιμοποιώντας εξωτερικά συστήματα προφίλ θρεπτικών συστατικών».

Η ομάδα τόνισε επίσης τις προσπάθειές της τις τελευταίες δύο δεκαετίες για τη μείωση της περιεκτικότητας σε ζάχαρη και νάτριο, που έχουν μειωθεί σημαντικά “κατά περίπου 14-15% τα τελευταία επτά χρόνια” .

Στην πράξη, το τμήμα του χαρτοφυλακίου της Nestlé που υστερεί σε διατροφικές βαθμολογίες αντιπροσωπεύει μόνο το 28% του εκτιμώμενου κύκλου εργασιών του ομίλου για το 2021, υπολόγισε εκ νέου ο Jon Cox, αναλυτής του Kepler Cheuvreux.

loading...