Αναστέναξε LIVE με την Παγώνη ο Κούβελας! Αποστομωτική απάντηση για τα εμβόλια – ΒΙΝΤΕΟ

 

Θα γίνει VIRAL η αντίδραση του καθηγητή…Άφωνη έμεινε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ…

Τα ίδια επανέλαβε σε τηλεοπτική εκπομπή η Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ότι δηλαδή «πρέπει να εμβολιαστούν όλοι για να φτιαχτεί τείχος ανοσίας» κτλ. κτλ. κτλ.

 Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του καθηγητή Φαρμακολογίας, καθ΄ ύλην αρμοδίου για τα εμβόλια, Δημήτρη Κούβελα, ο οποίος αυθόρμητα με όσα ακούει, αναστενάζει δυσανασχετώντας με την αντίδραση να αναμένεται να γίνει viral!!!

Όταν επιτέλους ο κ. Κούβελας πήρε τον λόγο ανέφερε:

«Υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση!

Πρώτον, δεν μπορούν να παραχθούν αυτά τα εμβόλια και οι κυβερνήσεις το ξέρανε. Υπήρχε αδυναμία παραγωγής, δεν υπήρχαν ούτε αδειοδοτημένα εργοστάσια. Άρα το ξέραμε ότι δεν θα έχουμε εμβόλια. Αυτοί που εμβολιάστηκαν τον Γενάρη, είναι εξαιρετικά πιθανό να ξαναχρειαστούν εμβολιασμό τον Σεπτέμβρη. Αυτούς δεν τους έχουμε βάλει στην εξίσωση. Δεν πρόκειται να παραχθεί τείχος ανοσίας με τους ρυθμούς που δουλεύουμε.

Δεύτερον, υπάρχει ένα 30% ανθρώπων που έχουν νοσήσει και δεν έχουν ανάγκη εμβολιασμού. Υπάρχουν δύο μεγάλα paper: Ένα ευρωπαϊκό που λέει πως η κυτταρική ανοσία κρατάει τουλάχιστον έναν χρόνο, άρα όσοι έχουν νοσήσει είναι ήδη προστατευμένοι, και ένα κινέζικο που λέει πως η κυτταρική ανοσία κρατάει δύο χρόνια.

Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να ξεχάσουμε αυτούς που έχουν νοσήσει για τώρα να ξανακυνηγήσουμε τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων για τους οποίους δεν έχουμε δεδομένα, αν μπορούν να κάνουν τρίτη δόση. Άρα θα έχουμε πιθανότητα, η ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο να μείνει ανεμβολίαστη», δήλωσε ο καθηγητής αντικρούοντας το επιχείρημα της κας Παγώνη περί «τείχους ανοσίας με το εμβόλιο:

«Ο κάθε γιατρός που έχει δουλέψει σε νοσοκομείο και δεν καταλαβαίνει πως γίνονται αυτές οι δουλειές, είναι ευκαιρία να καθίσει και να μάθει: Τα φαρμακευτικά προϊόντα που τώρα έχουμε, αν κάτσει κάποιος να διαβάσει τις εγκριτικές τους μελέτες γιατί κανένας δεν τις έχει διαβάσει, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΕΙΧΟΥΣ ΑΓΕΛΗΣ, είναι για προστασία ατομική».

Δείτε από το 0.17 τον κ. Κούβελα να αναστενάζει:

loading...