ΠΟΙΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ;;; Η INTRUM ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΟΙΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΗ 37.000€ !!!

Την ίδια ώρα που οι Νο1 στρατηγικοί κακοπληρωτές της χώρας, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, παραμένουν στο απυρόβλητο !!!

ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΣΕ Ο ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ

Από το thepressproject.gr

Τις μέρες που η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να απαντήσει για τα διαρκώς αυξανόμενα χρέη τις στις τράπεζες, με το αμίμητο επιχείρημα «φταίνε οι τόκοι», έχουν ξεκινήσει ξανά οι πλειστηριασμοί, μετά από ολιγόμηνες αναβολές, με πολλούς από αυτούς να αφορούν την πρώτη κατοικία και με τον νέο Πτωχευτικό Νόμο, την οικονομική φυλακή που ψήφισε η ΝΔ τον Νοέμβριο, να τίθεται σιγά σιγά σε εφαρμογή. Ανάμεσα στους πλειστηριασμούς της Τετάρτης ήταν και η πρώτη κατοικία ενός άπορου και κατάκοιτου συμπολίτη μας, στους Αμπελόκηπους, για χρέος 37.000 ευρώ, του οποίου το δάνειο μεταβιβάστηκε από την Τράπεζα Πειραιώς στην εταιρεία Intrum. Παρά τις διαμαρτυρίες, ο πλειστηριασμός προχώρησε κανονικά, ωστόσο τελικά κρίθηκε άγονος.

Είναι σίγουρα πολιτικά «συμβολικό» το γεγονός ότι αυτά συμβαίνουν ενώ στη δημόσια συζήτηση επανήλθε το ζήτημα των χρεών της Νέας Δημοκρατίας, με αυτά προς τις τράπεζες για τα δάνεια του κυβερνώντος κόμματος να ανεβαίνουν κάθε χρόνο κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη απαντάει ότι «φταίνε οι τόκοι», βάζοντας και ως επιχείρημα το ότι δεν έχει ξαναδανειστεί από το 2016.

Τα στοιχεία για τον συγκεκριμένο πλειστηριασμό, μία ακραία, αλλά όχι μοναδική περίπτωση, έδωσε στη δημοσιότητα η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών και επιβεβαιώνονται από τη σχετικές διαδικτυακές πλατφόρμες όπου δημοσιεύονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Σύμφωνα με αυτά, το χρέος του απόρου Α.Π, είναι 37.316,63 ευρω ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς της πρώτης του κατοικίας στον πλειστηριασμό της Τετάρτης που κρίθηκε άγονος υπερδιπλάσια, 84.000 ευρώ. Το δάνειό του μεταβιβάστηκε, όπως δίνεται η δυνατότητα από το 2015, από την Τράπεζα Πειραιώς στην εταιρεία διαχείρισης δανείων οφειλών «Intrum», ένα από τα funds που πλέον δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

«Το μόνο περιουσιακό του στοιχείο είναι αυτό το σπίτι. Είναι άνεργος. Και είναι και ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Να σκεφθείτε, για να σας δώσω τη διάσταση των προβλημάτων, ότι όταν τον βρήκαμε και τον ρωτήσαμε αν είναι ενήμερος για τον πλειστηριασμό, δεν είχε καν καταλάβει ότι το σπίτι του βγαίνει σε πλειστηριασμό. Κάναμε σήμερα μία κινητοποίηση τόσο προς τη συμβολαιογράφο, η οποία ήταν το γραφείο που έκανε τον πλειστηριασμό, όσο και προς την τράπεζα Πειραιώς. Δυστυχώς και στις δύο περιπτώσεις βρήκαμε κλειστές πόρτες και μάλιστα με πολύ ακραίο τρόπο. Η μεν συμβολαιογράφος μας είπε ότι παίρνει εντολές μόνο από την τράπεζα, η δε τράπεζα μας είπε ότι όλα τα στελέχη της δουλεύουν με τηλεργασία και δεν είναι δυνατόν να συναντήσουμε κάποιον, για να του εξηγήσουμε το πρόβλημα. Ήμασταν λίγο τυχεροί γιατί δεν υπήρξε προσφορά, οπότε αυτός ο πλειστηριασμός ολοκληρώθηκε, χωρίς όμως να υπάρχει προσφορά, κι έτσι θα έχουμε μία ευκαιρία να πιέσουμε ξανά, ώστε αυτός ο πλειστηριασμός ν’ ακυρωθεί, γιατί όπως καταλαβαίνετε, αυτός ο άνθρωπος δεν έχει τίποτε άλλο, είναι η τελευταία του καταφυγή αυτό το σπίτι. Αυτή ήταν η σημερινή ιστορία. Θα πρέπει να σας πω, ότι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας χαμηλών εισοδημάτων που έχουν εξαγγελθεί πλέον πάρα πολλοί» ανέφερε σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του TPP η Τόνια Κατερίνη, μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών.

Απαντώντας στο ερώτημα για το πόσοι είναι οι πλειστηριασμοί περιοσιακών στοιχείων ατόμων με πολύ χαμηλά εισοδήματα, ανέφερε ότι «Μόνο μέσα στον Ιούνιο και τον Ιούλιο έχουμε καταγράψει 1200. Πλειστηριασμούς χιλίων διακοσίων κατοικιών, των οποίων η αξία είναι κάτω από 120.000 ευρώ και απ’ αυτές το 70% είναι πρώτης κατοικίας. Από κει και πέρα βέβαια δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσες απ’ αυτές θα ολοκληρωθούν οι πλειστηριασμοί και θα περάσουν σε άλλα χέρια. Εμείς παρακολουθούμε καθημερινά και από πολύ κοντά τις περιπτώσεις. Διαβάζουμε καθημερινά τη στήλη των πλειστηριασμών και έχουμε ξεκινήσει μια καμπάνια σε όλες τις γειτονιές, ακριβώς γιατί πια ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί. Πρέπει να ξέρει ότι μπορεί να ζητήσει και μια βοήθεια και βεβαίως πρέπει να είναι και προετοιμασμένος, γιατί η επόμενη μέρα από τους πλειστηριασμούς είναι οι εξώσεις. Ήδη στην Ελλάδα, έστω κι αν δεν έχουν πάρει δημοσιότητα, έχουμε πρώτες εξώσεις και εκεί βεβαίως επαφίεται πάρα πολύ στην κινητοποίηση μιας κοινότητας, το να προστατέψει τους ανθρώπους από το να βρεθούν στο δρόμο».

https://www.kinima-ypervasi.gr

loading...