” Κυρία τέλει κάτι από μένα ; ότι τέλει πέντε Euro”

 Η μέρα μου σήμερα ξεκίνησε από το χάραμα , ίσως ήταν η ζέστη που δεν με άφησε να κοιμηθώ γαλήνια.Από νωρίς κάνω κινήσεις οι οποίες δεν είναι ικανές να με τεντώνουν , να πάρει ζωντάνια , ενέργεια το κορμί μου. Γιατί δεν είμαστε φτιαγμένοι να καθόμαστε μα να ” προχωράμε”.

Βγήκα στον ήλιο που μόλις με άγγιξαν οι καυτές ακτίνες του άρχισε το πρόσωπο μου να ιδρώνει το κορμί μου να κολλάει. Ένας καφές παγωμένος σκέφτηκα είναι ότι πρέπει…να σου λοιπόν έξω από το πρώτο φούρνο που μόλις είχε ανοίξει.

Δεξιά της εισόδους του είχε απλώσει την πραμάτεια του ( μπαταρίες , ρολόγια , αναπτήρες κ.α) ένας αμφιβόλου ηλικίας και προέλευσης τύπος.

” Κυρία τέλει κάτι από μένα ; ότι τέλει πέντε Euro” 

μου λέει σε σπαστά ελληνικά ενώ τρία παιδιά του μικρής ηλικίας μου απλώνουν το χέρι λέγοντας 

” Δεν έχει φάει , πεινάει, πάλε μας κάτι” ενώ η μητέρα τους στην άλλη μεριά ντυμένη με μακριά πολύχρωμα ρούχα  και το πρόσωπο καλυμμένο , μόνο δύο μάτια φαίνονται διαλαλεί χαλιά βρώμικα σκονισμένα και γλάστρες με μισοξεραμένα λουλούδια. Μεταξύ τους ούτε και καταλαβαίνω τι γλώσσα μιλάνε. Δεν απαντώ ούτε σε αυτόν ούτε στα παιδιά του , αναρωτιέμαι όμως τι κάνουν αυτοί εδώ .

Μπαίνω στον φούρνο , καινούργιος υπάλληλος μου φαίνεται ότι είναι, ” Από που είσαι τον ρωτάω γιατί Έλληνας δεν φαίνεσαι ;” Αλβανία φίλος της πατρίδας σας ” μου  απαντά , σιγά μην είσαι σκέφτομαι παίρνοντας τον καφέ και αναχωρώ..Οι άλλοι από έξω συνεχίζουν να ζητιανεύουν…

Συνεχίζω την διαδρομή μου προς το σπίτι να σου κάνει την εμφάνιση του ένα τρίκυκλο γεμάτο χαρτόκουτα το οδηγεί ένας Πακιστανός , Αφγανός οτιδήποτε άλλο εκτός από Έλληνας…

Αναρωτιέμαι πόσα χρόνια αλήθεια έχω να δω τρίκυκλο , αυτή είναι η ανάπτυξη που μας υπόσχονται… ωραία πράγματα.

Ξένοι άνθρωποι στην χώρα μας με άλλα ήθη και έθιμα άλλο τρόπο ένδυσης τρίκυκλα…

Γιατί αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας ως χώρα του σκληρού πυρήνα της Ε Ε  δυστυχώς.

Άνθρωποι με διαφορετική κουλτούρα και χωρίς καμία διάθεση να ενστερνιστούν τα ήθη και τα έθιμα της χώρας που ήρθαν( κακώς για εμένα ζούνε εδώ  , πως ήρθαν; είναι νόμιμοι ;)η απάντηση γνωστή.. Σκέφτομαι ότι το μόνο που δεν έχω δει ακόμα είναι άμαξες με βόδια μπροστά στο Σύνταγμα.

Που θα πάει αυτό; Πόσο ακόμα θα το ανεχόμαστε ; Πόσο το πρόσωπο της Ελλάδας θα αλλοιωθεί ;

Και εμείς που γνωρίζοντας την εξέλιξη αν το αφήσουμε να συνεχιστεί τι περιμένουμε για να ξυπνήσουμε. ΑΝΑΡΩΤΙΈΜΑΙ…

loading...