Ε.Ράμα: Συμφωνία με Τουρκία για εγκατάσταση drones και καμερών σε όλη την Αλβανία

 Τουρκία-Αλβανία επισημοποιούν τη συμμαχία τους

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, πραγματοποιεί τη δεύτερη επίσκεψη του στην Τουρκία από την αρχή του έτους. 

Η Αλβανία και η Τουρκία έχουν φτάσει ήδη σε αρκετές νέες συμφωνίες, όπως ανακοίνωσε ο Ε.Ράμα, ενώ στη συνέχεια θα επισημοποιήσουν και τη συμμαχία τους. 

Ήδη μέχρι τώρα ο Ράμα έχει προχωρήσει στις εξής συμφωνίες από χθες: 

Μεταρρύθμιση της Νοσηλευτικής Ακαδημίας και αδελφοποίηση των Υπηρεσιών Ιατρικής, (με επίκεντρο το άνοιγμα στην Αλβανία του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης)

Κοινωνική στέγαση (με έμφαση στη βαθιά μεταρρύθμιση της στεγαστικής πολιτικής)

Πολιτισμός και Τουρισμός (με επίκεντρο το πρόγραμμα περαιτέρω αποκατάστασης στο Berat και επενδύσεις στο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην ακτή)

Κατασκευή εργοστασίου για δημιουργία εμβολίων

Κατασκευή κέντρου υψηλής τεχνολογίας στα προάστια της πρωτεύουσας 

Σύστημα ελέγχου της χώρας με drones

Μάλιστα αλβανικά ΜΜΕ ασκούν έντονη κριτική στην τελευταία συμφωνία, καθώς η Τουρκία θα παρακολουθεί την Αλβανία. 

«Το “Albania Big-Brother” επιστρέφει, με σχέδιο εγκατάστασης καμερών σε κάθε δημόσιο χώρο. Οι Αλβανοί θα είναι υπό την παρακολούθηση της Τουρκίας. Αυτό είναι ένα από τα σημεία που συζητήθηκαν στην Τουρκία, κατά τη διήμερη επίσκεψη που διεξάγει ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα μαζί με τους υπουργούς του.  Αυτό είναι ένα από τα σημεία που συζητήθηκαν στην Τουρκία, κατά τη διήμερη επίσκεψη που διεξάγει ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα μαζί με τους υπουργούς του. 

Η υπουργός Υποδομών και Ενέργειας Μπελίντα Μπαλούκου σε συνέντευξή της στο Top Channel από την Άγκυρα, δήλωσε ότι ο έλεγχος περιοχών από drone και κάμερες τοποθετημένες σε κεντρικά σημεία, είναι ένα από τα σημεία που συζητήθηκαν στην Τουρκία», γράφει το epokaere.

loading...