ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ DELTA – ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ



ΒΙΝΤΕΟ

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, η “μετάλλαξη XY” έχει περάσει απο όλα τα τηλεπαράθυρα, όπου τηλε-ειδικοί προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν χωρίς

επιστημονικά δεδομένα και στοιχεία – η βρετανική, η νοτιοαφρικανική, η βραζιλιάνικη και τώρα έχουμε να κάνουμε με την παραλλαγή Δέλτα, την οποία προσπάθησαν να μας πουλήσουν επίσης ως ινδική παραλλαγή, μέχρι την έντονη διαμαρτυρία της Ινδίας στον ΠΟΥ και στα ΜΜΕ. 

Και πάλι προβάλλεται ως πιο θανατηφόρα, πιο επικίνδυνη για τα παιδιά και ότι άλλο μας έχουν ξαναπεί για όλες τις μεταλλάξεις που…περάσανε και φύγανε.

Οι ιοί μεταλλάσσονται και αλλάζουν. Οι ιοί της γρίπης αλλάζουν τον μηχανισμό πρόσδεσής τους, το χέρι με το οποίο μπορούν να προσκολληθούν σε ένα κύτταρο. 

Οι ιοί Corona δεν το κάνουν αυτό, είναι πάντα η χαρακτηριστική πρωτεΐνη spike που τους κάνει να μοιάζουν με “κορώνα”, την οποία χρησιμοποιούν για να εισβάλουν στα κύτταρα. 

Υπάρχουν αμινοξέα που ανταλλάσσονται ή αποβάλλονται, αλλά δεν υπάρχει καμία θεμελιώδης αλλαγή.

Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ανοσία σε έναν κορονοϊό προστατεύει επίσης από όλους τους άλλους κορονοϊούς, απλώς αλλάζει πολύ λίγο για να γίνει άγνωστος στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ωστόσο, οι μεταλλάξεις μπορεί κάλλιστα να αλλάξουν μερικά χαρακτηριστικά. Μια αρχή της βιολογικής εξέλιξης είναι ότι οι αλλαγές αυτές βελτιώνουν την επιβίωση. 

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...