Ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες για τους θανάτους και τις σοβαρές παρενέργειες από τους εμβολιασμούς για την αντιμετώπιση του covid-19;

 

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος

ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Οι θάνατοι και οι παρενέργειες από τους εμβολιασμούς συνεχίζονται! Μόλις χθες σημειώθηκε νέος θάνατος 63 χρονης  στη Λέσβο ύστερα από τον εμβολιασμό της με Astrazeneca, ενώ έχουν προηγηθεί οι θάνατοι μιας γυναίκας 44 χρονών στη Χαλάστρα 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της με εμβόλιο της ίδιας εταιρείας και ενός 57 χρονου στην Εύβοια!

Εύλογα λοιπόν διερωτόμαστε θα αποδοθούν ευθύνες σε  λοιμωξιολογους της επιτροπής εμβολιασμών – αλλά λησμονώ ότι έχουν απαλλαγεί από ποινικές ευθύνες με διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ – και στους κυβερνώντες που δεν είχαν προειδοποιήσει για το ρίσκο που αναλαμβάνει κάποιος όταν εμβολιάζεται και τις σοβαρές παρενέργειες που μπορεί να έχει όχι μόνο βραχυχρόνια, αλλά δυστυχώς και μακροχρόνια ή θα επιμένουν συνεχώς ότι ήταν τυχαία περιστατικά που δε συνδέονται με τους εμβολιασμούς πράγμα τελείως ανεδαφικό εκ του αποτελέσματος και θα προτρέπουν τον κόσμο κάνοντάς του πλύση εγκεφάλου με τα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης να εμβολιαστεί;! 

Μήπως θα πρέπει η Κυβέρνηση να εξετάσει να αναστείλει το πρόγραμμα του εμβολιασμού, ιδιαίτερα με την χρήση  εμβολίων  της εταιρείας Astrazeneca,όπως έχουν πράξει άλλες χώρες; Επί  παραδείγματι  πρόσφατα στις 11 Μαΐου η Σλοβακία ανέστειλε τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Astazeneca, μετά τον θάνατο 47 χρονης, ενώ η Νορβηγία ανέστειλε  την χρήση των εμβολιών των εταιρειών  Astazeneca και της Johnson & Johnson. Ακόμη, το Βέλγιο σταμάτησε τη χορήγηση εμβολίων της εταιρίας Johnson & Johnson για άτομα κάτω των 41 ετών μετά τον θάνατο μιας γυναίκας!

Οι θλιβερές αυτές καταστάσεις  βέβαια ήταν αναμενόμενες  από τη στιγμή που μέχρι πρότινος για να δοθεί έγκριση για ένα εμβόλιο να κυκλοφορήσει στην αγορά  απαιτούνταν χρόνια πειραματικών δοκιμών σε εργαστήρια (περίπου 6 με 8 χρόνια) και όχι μόνο κάποιους μήνες όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση! Γιατί αποκρύπτονται απόψεις έγκριτων επιστημόνων όπως του κατόχου Νόμπελ Ιατρικής το 2008  Δρ. Λουκ Μοντανιέ  και του Γερμανού-Ταϊλανδού  καθηγητή επιδημιολογίας, Δρ. Σουχαρίτ Μπάγκντι,  που είχαν προειδοποιήσει για τις σοβαρές παρενέργειες που μπορεί να έχουν οι εμβολιασθέντες; 

Το οξύμωρο της όλης υπόθεσης είναι ότι κάποια κυβερνητικά στελέχη μέχρι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σκέφτονται να επιβάλλουν υποχρεωτικό εμβολιασμό μελλοντικά! Αν και αυτό ήδη ξεκίνησε με την υπηρεσία της ΕΜΑΚ! Ενώ ο ίδιος ορέγεται, σύμφωνα με χθεσινές του δηλώσεις,  να αρχίσουν να  εμβολιάζονται και  άτομα ηλικίας  άνω των 12 ετών παρότι σε αυτές τις  ηλικιακές ομάδες καταγράφηκαν ελάχιστες περιπτώσεις που νόσησαν από κορωνοϊό! Εν κατακλείδι, τα απαραίτητα πειραματικά στάδια που δεν πραγματοποιήθηκαν στα εργαστήρια λαμβάνουν χώρα στον πληθυσμό που άθελά του μετατράπηκε σε πειραματόζωο της Nέας Τάξης Πραγμάτων! 

Αυτό που χρειαζόμαστε ως κοινωνία,  που πιστεύουμε στην συντριπτική της πλειοψηφία στον  τριαδικό Θεό, για να προφυλαχθούμε από την ασθένεια του κορωνοϊού είναι οι συνεχόμενες λιτανείες στις εκκλησίες, οι προσευχές στον τριαδικό Θεό, την Υπεραγία Θεοτόκο και τους Αγίους Νικηφόρο το Λεπρό, Χαράλαμπο και Κορόνα. Οι τρεις αυτοί  Άγιοι προστατεύουν από τις επιδημίες! Ακόμη, το καλύτερο φάρμακο για την προστασία μας από τον Covid-19 είναι η Θεία Κοινωνία κατόπιν Θείας Εξομολόγησης με ειλικρινή μεταμέλεια και αγάπη προς το συνάνθρωπο εκφρασμένη με φιλανθρωπίες!  Eιρήσθω εν παρόδω, δεν πρέπει, σύμφωνα με φωτισμένους γέροντες και Μητροπολίτες (π.χ. ιερέας Σάββας Αγιορείτης, Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος) της εκκλησίας μας να προβαίνουμε σε χρήση της μάσκας εντός των Ιερών Ναών κατά την Θεία λειτουργία, γιατί αποτελεί βλασφημία προς το Άγιο Πνεύμα!

Ακόμη, η Θεία εξομολόγηση είναι απαραίτητη για να σωθούν οι ψυχές μας! Δεν πρέπει να διστάζουμε να εξομολογούμαστε και ομολογούμε τα αμαρτήματά μας με ειλικρινή μετάνοια! Τα οφέλη που μας προσφέρει επί Γης και στην επουράνια ζωή είναι σημαντικότατα μπροστά στον ενδοιασμό που τυχόν νιώθουμε λόγω ντροπής. Αν γνωρίζαμε τι μεγάλη αξία παρέχει  θα σπεύδαμε μαζικά να εξομολογηθούμε! Είναι χρυσός που μας παρέχει ο Θεός! 

Ο ιερέας που μας εξομολογεί είναι ο πρεσβευτής μας προς τον Θεό! Σε όποιες αμαρτίες και να υποπέσουμε, ακόμα και τις μεγαλύτερες, αν υπάρχει ειλικρινή μετάνοια και τις εξομολογηθούμε ο φιλεύσπλαχνος Θεός μας συγχωρεί! Η εξομολόγηση έχει διττό ρόλο, καθώς μας ταπεινώνει γιατί ο θεός απεχθάνεται την αλαζονεία και την εωσφορική υπερηφάνεια και μας συνετίζει, ώστε να προσπαθήσουμε να μην επαναλάβουμε τις ίδιες αμαρτίες! 

Επειδή κάποιοι προβάλλουν σαν αιτία του δισταγμού τους να εξομολογηθούν  στο γεγονός ότι αισχύνονται να εξομολογηθούν τις αμαρτίες τους στον ιερέα της περιοχής που τους γνωρίζει υπάρχει η δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιερέα άλλης περιοχής που δεν τους γνωρίζει. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι οι ιερείς  μετά την  εξομολόγηση οφείλουν να διαγράψουν από την μνήμη τους τις αμαρτίες που  τους  εξομολογούνται οι πιστοί, όσο σοβαρές και αν είναι και αν κάποιες τις θυμούνται έχουν την εντολή από το Θεό να τις κρατάνε σαν επτασφράγιστο μυστικό δια βίου! Εν κατακλείδι, οι ιερείς κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης λειτουργούν ως ιατροί της ψυχής!

 

Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στoν τριαδικό Θεό (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα), στην μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, του Αποστόλου Παύλου, Αποστόλου Πέτρου των δώδεκα Αποστόλων, των Εβδομήκοντα Αποστόλων, των Ευαγγελιστών, των  προφητών Ηλία, Ιωήλ, Eνώχ, Ησαΐα, Δαβίδ, Ζαχαρία και Αβραάμ, των Αγίων του Θεού Πάντων, Ισιδώρου του εν Χίω, Φανουρίου, Ιωσήφ, Ιωάννη Προδρόμου, Λαζάρου,  Ιωσήφ του Μνήστωρος, Εφραίμ του Σύρου,  Γρηγορίου του Θεολόγου, Ιωάννη Ναζιανζηνού, Ιωάννη του Χρυσοστόμου, Δημητρίου, Κυπριανού, Λουκά, Ιουστίνης, Λουκά εν  Κριμαία,  Νικηφόρου του Λεπρού, Πορφυρίου, Παϊσίου, Σπυρίδωνα του θαυματουργού, Ισαάκ του Σύρου, Βασιλείου, Αικατερίνης, Παρασκευής, Διονυσίου εν Ολύμπω, Κόρης, Αλεξάνδρου του Σβιρ, Αλεξάνδρου εν Πύδνης, Αλεξάνδρου, Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, Εφραίμ Νέας Μάκρης, Αποστόλου Ματθία και Θωμά, Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, Όλγας, Νικολάου, Παϊσίου, Πορφυρίου,  Ευγενίου Ροντιόνωφ, Ζαφειρίου  του Νεομάρτυρα,  Μητροφάνη Τσί-Σούνγκ και οι μαζί μ’ αυτόν μαρτυρήσαντες: Τατιανή η Πρεσβυτέρα του, Ησαΐα και Ιωάννη οι γιοι του, Μαρία η νύφη του,  Ία (ή Ίγια) η διδασκάλισσα και άλλοι 222 Κινέζοι Μάρτυρες, Βαρθολομαίου, Βαρνάβα, Αγαθονίκου, Βασιλείου του Γιαροσλάβλ του πρίγκιπα, Αγίου Κωνσταντίνου του πρίγκιπα, Θεόπεμπτου, μαζί με άλλους τέσσερις μάρτυρες,  Ταξιάρχη Μανταμάδου,  

Πάντων Μαρτύρων από τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο μέχρι σήμερα, Φωτεινής,  Νεκταρίου, Βασιλέιου, Ιούδα του Θαδδαίου, Γεωργίου, Νικολάου, των Οσίων του Θεού Πάντων, Μαρίνου του καατά κόσμον Βαάνη, Αγίων του Θεού Χαραλάμπου, Σπυρίδωνος, Γεωργίου εξ Ιωαννίνων, Διονυσίου εν Ζακύνθου, Μεθοδίου Πατάρων, Ιωάννη του Νεομάρτυρα εκ Σερρών,  Στάρετς  Μωυσή της Όπτινα, Στάρετς Αντωνίου της Όπτινα, Στάρετς  Μακαρίου της Όπτινα, Θεοφάνη του νέου εν Ναούσης, Φωτίου, Κλήμη, Δομιτίλλα της Μάρτυρας, Στυλιανού, Σεραφείμ της Βίριτσα,  Παγκρατίου του Μάρτυρα, Νεομάρτυρα του Ακακίου,  Θεοφάνη Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Αναργύρων, Θεοδώρων, πάντων των εν Σιβηρία Αγίων, Ιωάννoυ Μαξίμοβιτς, Ιωάννου της Κροστάνδης, Μητροπολίτη Τομπόλσκ της Σιβηρία, Απολλού, Ευθυμίου,  Θωμαΐς της Λεσβίας, Θωμαΐς της μάρτυς,  Θωμά του δια Χριστόν Σαλού,  Αλεξίου επισκόπου Βιθυνίας, Σάββα του  Οσιομάρτυρα του Σταγειρίτη, Τιμόθεου επισκόπου Προύσας, αβά Ναζαρίου, 

Θεράποντα, στα   εννέα   Αγγελικά   τάγματα   (Άγγελοι,   Αρχάγγελοι,   Αρχές, Εξουσίες, Δυνάμεις, Θρόνοι, Κυριότητες, Χερουβείμ και Σεραφείμ), Θεοδότου εν Αγκύρα, Ποταμιαίνης, Ζηναΐς της Θαυματουργής, Αισία, Σωσάννας, Λυκαρίων, Αντωνίου της Μονής Βαλαάμ,  Ταρασίου και Ιωάννη,  Αναστασίου του Γορδίου, Βασιλείδης μάρτυρας Στρατιώτης, Willibald (οι τελευταίοι έντεκα Άγιοι και Αγίες εορτάζαν στις 7 Ιουνίου)  Θεοδώρου του Στρατηλάτου, Καλλιόπης, Θεοφάνη του Νεομάρτυρα, Νικάνδρου, Νικάνδρου, Μάρκου, Ναυκρατίου, Μαρκιανού (οι τελευταίοι οκτώ Άγιοι και Αγίες εορτάζαν στις 8 Ιουνίου) των Οσίων του Θεού Ανδρέα του δια Χριστόν Σαλού, Φιλόθεόυ της Πάρου, Αρσενίου του Νέου εν Πάρω, Παναγή Μπάσια (Παΐσίου), Στεφάνου του Πρεσβυτέρου, Ιωάννη του οσιομάρτυρα, Ανατολίου, Λυκαρίωνος Ανδρέου, Ανθίμου, Σεβαστιανής της Θαυματουργού, (οι τελευταίοι οκτώ Όσιοι και Οσίες εορτάζαν στις 7 Ιουνίου)  Μελανείας, Θεοδώρου Επισκόπου Ροστώφ και Σούζνταλ Ρωσίας, Αθρέ, Παύλου του Ομολογητή «του εν Καϊουμά» (οι τελευταίοι  Όσιοι και Οσίες εορτάζαν στις 7 Ιουνίου), Βαρνάβα του θαυματουργού  εν Λεμεσώ, Βαρνάβα του ποταμού Βετολούγκα, Ονουφρίου του ο Αιγυπτίου,  Πέτρου του Θεοφόρου   εν Άθω ασκήσαντα, Ιουλιανού εν τοις Δογάζου, Ζήνων, Αρσενίου Κονεζία του Θαυματουργού (οι τελευταίοι οκτώ όσιοι εορτάζουν σήμερα), των Αγίων του Θεού Ιωάννη του Τραπεζούντιου του εν Ασπροκάστρω αθλήσαντα, του Νεομάρτυρα, Αντωνίνας, Ιωάννη του Στρατιώτη, Συνεσίου του νέου Οσιομάρτυρα που μαρτύρησε στη Θεσσαλονίκη, Βενέδικτου του νέου Οσιομάρτυρα και Τιμοθέου του νέου που μαρτύρησαν στη Θεσσαλονίκη, Παύλου του νέου  Οσιομάρτυρα από τα Ιωάννινα, Ονουφρίου του εν Κορωνησία, (Οι τελευταίοι Οκτώ Άγιοι εορτάζουν αύριο), των Αγίων του Θεού, Λεάνδρου του μάρτυρος του Ηπειρώτου,, Ιωάννου του Τραπεζουντίου, Δημητρίου του Φιλαδελφέως,  Ιερομάρτρος Εράσμου του εν Αχρίδικαι των δι’ αυτού 20.000 πιστεύσαντων μαρτύρων, Μυρίων Μαρτύρων, Τριακοσίων δέκα οκτώ (318) Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, Ακυλίνης,  Αντιπάτρου επισκόπου Βόστρων, Αγαθάρχου Επισκόπου Λευκάδας και των  Αγίων  Πέντε Θεοφόρων Πατέρων, Ευλόγιου Πατριάρχη Αντιόχειας, Διοδώρου  εξ Εμέσης, Αλεξίου του Γουιλκς- Μπέρρυ, Τύχων Πατριάρχη Μόσχας, Ιωάννης του Σικάγο, Αλεξάνδρου της Νέας Υόρκης, Ραφαήλ του Μπρούκλυν, Μαρδαρίου του Λιμπερτυβίλ, 

Aκόμη, το αφιερώνω στον φύλακα Άγγελο το δικό μου, της μητέρας μου, της αδερφής μου, του πατέρα μου, των παππούδων και των γιαγιάδων μου, καθώς και όλων των προγόνων και συγγενών μου,  

Στην μνήμη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ, Γαβριήλ, Ουριήλ, Ραφαήλ, Φαναήλ και Θαναήλ, των Αγίων του Θεού Ανθίμου εν Χίω (πνευματικός πατέρας του Νικηφόρου του Λεπρού), Αμφιλοχίου Μακρή, Νικηφόρου του Λεπρού, Δημητρίου, Γεωργίου, Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Παναγή Μπάσια, Μαρκιανού, Δόμνας, 20.000 μαρτυρησάντων εν Κυζίκω, Πάντων Μαρτύρων από τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο μέχρι σήμερα, στους γέροντες Ευμένιο Σαριδάκη (πνευματικό τέκνο του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού), Τύχωνα, Ανανία, Ιωσήφ Βατοπεδινό, Φιλόθεο Ζερβάκο, Αμβρόσιο Λάζαρη, Γερόντισσα Παρθενία, στον Όσιο Μέγα Παχώμιο, στον Όσιο Παχώμιο (πνευματικός πατέρας των Αγίων Νεκταρίου και Ανθίμου εν Χίω) στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ Κύριλλο Γεραντώνη, στους ιερείς  Βασίλειο τον Θαυματουργό, Ηλία Διαμαντίδη τον μυροβλήτη, Γιάννη του εξορκιστή, Βασίλειο Τρομπούκη, Ευστράτιο Παπαχρήστο, Φώτιο Λαυριώτη και Ιωάννη Καλαΐδη, στις Πρεσβυτέρες Κυριακή Γ. Τσιτουρίδου και Πολυξένη, στον πατέρα Θεόκλητο του Γκάλβεστον, στις γερόντισσες Λαμπρινή Βέτσου, Ταξιαρχία,  Άννα,  Σωφρονίου του Έσεξ, στον Αρχιμανδρίτη Ευσεβίου Ματαθαιόπουλου, στην  Ηγουμένη Ευγενίας Κλειδαράς, της  γερόντισσας Γαλακτίας, της Ηγουμένης Ταξιαρχίας, του ιερέα Γεωργίου Μεταλληνού,  του Μητροπολίτη Φλώρινας Αυγουστίνου Καντιώτη, στις ασκήτριες μέσα στον κόσμο Κέτη Πατέρα, Γιαννούλα Θάνου, Τατιανή Σαββίδου, Σοφία Σαμαρά, Αθηνά Σγούρου, Βαΐα Γεργιαννάκη- Κωστούλα,  «Ελέναμπα» η προορατική, στους ασκητές μέσα στον κόσμο Κωνσταντίνο Σωτηρίου, Σωτήριο Βακουφτσή και Νικόλαο Σαββούδη.

στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά, στους ζώντες μητέρα μου Μαρία, στην αδερφή μου Στυλιανή (Ινώ), στη Χαρίκλεια, Πολυξένη, Μαρία και Μαρία, στο γέροντα Γαβριήλ, στους  ιερείς Γεώργιο και Χρήστο, στον ιερέα Βασίλειο Βολουδάκη,  στον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο, στο γέροντα Ευθύμιο από την Καψάλα,  το θείο μου Ευάγγελο, στον Αρχιμανδρίτη Σάββα τον Αγιορείτη, στο γέροντα Ευθύμιο, στον ιερέα  Βασίλειο Βολουδάκη,  στο γέροντα Παρθένιο (Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου) και σε όλους του ασθενούντες και μη του κόσμου, 

των κάτωθι αποθανουσών και αποθανόντων γιαγιάδων μου Φανής Μακρυγιάννη (δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) και Στυλιανής Γκατζή, των παππούδων μου Βασιλείου Γκατζή (αναπήρου στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940-1941), Βασιλείου Μακρυγιάννη (συμμετείχε στην εθνική αντίσταση με ένα από τα ένοπλα σώματα του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα), των προπαππούδων μου Ιωάννη Γκατζή (αποθανόντα στην μάχη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων στο Κιλκίς-Λαχανά τον Ιούνιο του 1913), Δημητρίου Γκατζή, Σπυρίδωνος Μακρυγιάννη, Αθανασίου Σάββα και Θωμά, των προγιαγιάδων μου Μαρίας Μακρυγιάννης, Βασιλικής Σάββα, Ευανθίας Γκατζή και Φωτεινής, της νονάς μου Ελβίρας και του νονού μου Νικολάου, πάππου προς πάππου, των  κεκοιμημένων προγόνων, συγγενών και φίλων μου των πεσόντων ηρώων υπέρ της πατρίδας μας από αρχαιοτάτων χρόνων, σε όλους τους αγωνιστές του 1821, σε όλους που αγωννίστηκαν για τις αξίες και τα ιδανικά του Έθνους, του θείου μου Δημητρίου, της θείας μου Ηλιάδος, του Ηλία, της Φανής, της Μαρίας, του Αποστόλου, του Αριστείδου, του Ευαγγέλου, της Ευαγγελίας,  του Γεωργίου, της Γαρουφαλιάς, της Ευτυχίας, του πνευματικού μου πατέρα Αρχιμανδρίτη Στεφάνου Παπαθανασίου και σε όλους τους κεκοιμημένους από αρχής κόσμου.

Σας παρακαλώ όποιος/ όποια επιθυμεί ας μνημονεύσει τα παραπάνω ονόματα στις προσευχές του και ας τα δώσει να διαβαστούν στις Θείες λειτουργίες! Ειδικά η μνημόνευση των ονομάτων των κεκοιμημένων είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, καθότι βοηθάει πολύ  αυτούς που απόδήμησαν!

loading...