Λάβρος ο Παπαγγελόπουλος: «Έχω αποδείξεις ότι δωροδοκήθηκαν πολιτικοί – Θα κάνω φέιγ βολάν τα έγγραφα»

 «Είναι κακούργημα αυτό που έκανε ο Αγγελής! Παρεμπόδισε τη δίωξη ενόχου»

Για την κατάρρευση του μυθεύματος περί «σκευωρίας» στην υπόθεση Novartis μίλησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στον Alpha 98,9 και τους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο.

«Προσπάθησαν να πουν ότι όλα ήταν σκευωρίες δικές μου κι αυτό είναι η μεγαλύτερη απάτη από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Δύο χρόνια τα μέσα μαζικής εξαπάτησης βομβαρδίζουν με ψέματα, συκοφαντίες και παραλογισμούς την κοινή γνώμη. Και τώρα που αποκαλύφθηκε ένα πιο μεγάλο σκάνδαλο από τη Novartis, το σκάνδαλο της πολιτικής απάτης, δεν διανοούμαι να περιμένω ότι θα έχω το 1/20 του χρόνου των ψεμάτων που διοχετεύτηκαν στην κοινή γνώμη», δήλωσε ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για σκάνδαλο πολιτικής απάτης: «Όταν δήλωνα οτι το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, είχα απόλυτο δίκιο. Τώρα, όμως, έχω διαψευστεί. Υπάρχει ένα ακόμα πιο μεγάλο σκάνδαλο. Το σκάνδαλο της πολιτικής απάτης, για να ξεπλύνουν το σκάνδαλό της Novartis και της μεγάλης φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Τι προσπαθούν να μας πείσουν; Ότι στην Ελλάδα οι πολιτικοί δεν δωροδοκήθηκαν, ότι στην Ελλάδα δεν υπήρξε μεγάλη φοροδιαφυγή, ότι η λίστα Λαγκάρντ, το σκάνδαλο Novartis, όλα είναι σκευωρίες. Μόνο που τους διαψεύδουν τα γεγονότα. Παρ’ όλα αυτά, τολμούν, θρασύτατα, αλλά τους καταλαβαίνω μέσα στον πανικό τους και την απελπισία τους, γιατί αποκαλύπτεται πλέον η λεηλασία και το πλιάστικο που έκαναν στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι έχει στα χέρια του αποδείξεις για τους πολιτικούς που δωροδοκήθηκαν: «Βεβαίως. Τις αποδείξεις τις έχω από τότε που έκαναν το ολέθριο λάθος να κάνουν προκαταρκτική επιτροπή σε βάρος μου. Πήρα αντίγραφα της δικογραφίας αποό την Επιτροπή…Ξεπλύματος, ξέρετε, αυτή την προκαταρκτική, την “μπουγάδα”. Υπάρχουν, λοιπόν, μέσα έγγραφα, τα οποία αλλιώς δεν θα μπορούσα να τα έχω, που αναφέρονται σε ονόματα πολιτικών, σε ποσά (…). Μιλάω για τα απόρρητα έγγραφα του FBI που υπάρχουν στη δικογραφία και τα οποία μόλις πάω στον φυσικό μου δικαστή που εμπιστεύομαι, θα τα κάνω φέιγ βολάν, αφού τα πάω εκεί. Και θα δούμε τότε οι θρασύδειλοι, οι εκδικητικοί, οι άθλιοι σκευωροί…».

Έγγραφα τα οποία όπως ανέφερε γνωρίζουν ότι υπάρχουν αλλά «κάνουν το κορόιδο». Παραδέχτηκε μάλιστα ότι την υπάρξή τους γνωρίζουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν τους «παίζουν». «Αυτό δείχνει την τεράστια διαφορά του ήθους της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη σημερινή κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα γνωρίζει, αλλά επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήθος, τους λέει “παίχτε τα, αφού τα ξέρετε” κι εκθέτει… Γιατί να μην εκμεταλλευτούν το ηθικό τους πλεονέκτημα και να τους πουν “τα έγγραφα, που τα ξέρουμε, πέστε τα”. Μούγκα στη στρούγκα. Τα έγγραφα τα ξέρει και η ΝΔ, καιο ΣΥΡΙΖΑ, τα ξέρουν όλοι», τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

«Κακούργημα αυτό για το οποίο κατηγορείται ο κ. Αγγελής»

Αναφορικά με την ποινική δίωξη κατά του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε: «Η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής: Να μας που ποιος είναι ο υπουργός. Αλλά δεν είναι μόνο ο υπουργός αυτός που αρνήθηκε ο κ. Αγγελής παράνομα. Εδώ έχω μια διαφωνία με την εισαγγελία. Δεν είναι παράβαση καθήκοντος αυτό που έκανε κ. Αγγελής. Αυτό που κατηγορείται, δηλαδή, δεν ξέρω αν το έκανε. Είναι κατάχρηση εξουσίας. Είναι κακούργημα. Παρεμπόδισε τη δίωξη ενόχου» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Έχουν εξαφανίσει το πόρισμα του ΣτΕ»

«Υπάρχει ένα πόρισμα άλλου ανωτάτου δικαστικού οργάνου, του ΣτΕ – θα το πάρω κι αυτό κάποια στιγμή στα χέρια μου και θα κάνουμε πάρτι – που λέει ότι ο κ. Αγγελής – από αυτά που διάβασα το πρωί στα σάιτ – έχει διαπράξει βαρύτατα πειθαρχικά αδικήματα, ότι όλες οι κατηγορίες της Τουλουπάκη επιβεβαιώνονται. Το πόρισμα αυτό κάπου λιμνάζει, κάποιος το έχει εξαφανίσει. Η αλήθεια θα λάμψει» τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

https://www.newsbreak.gr

loading...