Υπό διάλυση το ΕΣΥ: Τριτοκοσμικές εικόνες με ασθενείς να αφήνουν την τελευταία τους πνοή στους διαδρόμους (φώτο)

 Μπορεί η κυβέρνηση να υποστηρίζει πως αναβαθμίστηκε το ΕΣΥ, όμως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική με ασθενείς να αφήνουν την τελευταία τους πνοή ακόμα και στους διαδρόμους!

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα δημοσιεύει η «δημοκρατία» αποκαλύπτουν ότι πίσω από τις βαρύγδουπες εξαγγελίες για «hub and spoke» και clusters νοσοκομείων, τα οποία θα συνεργάζονται με τα μεγαλύτερα τριτοβάθμια, η πραγματικότητα στα νοσηλευτικά ιδρύματα είναι ζοφερή.

Τα αποκαλυπτικά στιγμιότυπα προέρχονται από την εφημερία της Παρασκευής στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», στο κέντρο της Αθήνας, και δείχνουν τους διαδρόμους γεμάτους ράντζα, με τους ασθενείς να υποφέρουν και τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να δίνουν σκληρή μάχη για να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και το σαλόνι της Παθολογικής Κλινικής επιστρατεύτηκε για να νοσηλευτούν πρόχειρα ασθενείς, για τους οποίους δεν υπήρχε ελεύθερο κρεβάτι. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι μια γυναίκα ξεψύχησε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων νοσηλευομένων! Μάλιστα, η σορός της έμεινε για αρκετή ώρα σε κοινή θέα (!) προτού καλυφθεί με σεντόνι, για να μεταφερθεί στον νεκροθάλαμο!

Το στρώμα στο ράντζο πάνω στο οποίο έφυγε από τη ζωή η άτυχη ασθενής απολυμάνθηκε (;) βιαστικά από μια εργαζόμενη και ήταν έτοιμο να «φιλοξενήσει» τον ή την επόμενη… Όσο για τις συνθήκες διαβίωσης, μόνο νοσοκομείο δεν θυμίζουν.

Δίπλα στα ράντζα με τους… διαδρομιστές ασθενείς υπάρχουν ξεχασμένοι κουβάδες και σφουγγαρίστρες, αλλά και τα σταντ με τις σύριγγες, ανοιχτά δοχεία με βαμβάκι, μπουκάλια με απολυμαντικό και άλλα νοσοκομειακά «αξεσουάρ», που η θέση τους μάλλον δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί. «Ευτυχώς, που φέρατε πάνες και υποσέντονα, γιατί εμείς δεν έχουμε!», είπαν από το νοσοκομείο σε συγγενή ασθενούς που είναι κατάκοιτη, αποκαλύπτοντας ότι το σύστημα νοσεί.

Δεν υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη

Και δεν νοσεί μόνο επειδή δεν επαρκούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά επειδή δεν υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη για να παρέχεται επαρκής φροντίδα σε ασθενείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να αυτοεξυπηρετηθούν και αναγκάζονται να μένουν ώρες ατέλειωτες με ακαθαρσίες κολλημένες πάνω τους! Στους δε θαλάμους, οι καρέκλες για τους συνοδούς δεν επαρκούν, ενώ τα σεντόνια με τα οποία σκεπάζονται οι ασθενείς είναι παμπάλαια, γαριασμένα και γεμάτα παλιούς λεκέδες -ένας Θεός ξέρει από τι- και οι πικέ κουβέρτες, ξεφτισμένες σε όλες τις άκρες, θα έπρεπε να έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια εδώ και χρόνια!

Αν το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε την πανδημία, όπως υποστηρίζει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ο πρωθυπουργός, σίγουρα δεν οφείλεται στον άρτιο εξοπλισμό του. Κι αν δεν υπήρχε ο ηρωισμός των γιατρών, των νοσηλευτών και του υπόλοιπου προσωπικού, η κατάσταση θα ήταν δραματική.

loading...