«Σκοτώνουν» το όνειρο! Φτερά «ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ» πάνω από τα σπίτια μας!!!

«Δεν θα ‘χετε τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι»! Δραματικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό

Σε ένα από τα πλέον καυτά ζητήματα των επόμενων ετών εξελίσσονται οι πλειστηριασμοί σε συνδυασμό με τα υψηλά ενοίκια.

Σε σχέση με τις πτωχεύσεις, το νέο πλαίσιο παρέχει σαφώς μικρότερη έως μηδενική προστασία στους αδύναμους δανειολήπτες, ενώ οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακόμα και το πενιχρό πλαίσιο στήριξης με το να πληρώνει εκείνος που πτωχεύει ενοίκιο στο ίδιο του το σπίτι δεν είναι έτοιμο να λειτουργήσει.

Όπως αναφέρουν ρεπορτάζ δεν αποκλείεται τελικά να υπάρξει μια ενδιάμεση λύση για τα ευάλωτα μόνο νοικοκυριά.

Όλα δείχνουν πως, μεταξύ των άλλων, η χώρα προχωρά στο επόμενο στάδιο της μείωσης της ιδιοκτησίας με την λογική του ενοικίου να επικρατεί παντού! Ωστόσο, τα ενοίκια στην Ελλάδα έχουν γίνει κατά έναν περίεργο τρόπο πανάκριβα, την ώρα που και στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες του Εξωτερικού οι τιμές ακινήτου έχουν εκτοξευθεί!

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ;;;

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που, ως γνωστόν, αγαπάει την Ελλάδα και τους Έλληνες, έγραψε προσφάτως πως τα υψηλά ενοίκια καίνε τους «οικονομικά ασθενέστερους».

Συγκεκριμένα, χαρακτηρίστηκε «τοξικός» για τους οικονομικά ασθενέστερους, κυρίως τους νέους και χαμηλόμισθους εργαζόμενους, στην Ελλάδα ο συνδυασμός ακριβών ενοικίων και χαμηλών μισθών. Όπως διαπιστώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε νέα μελέτη του, μάλιστα, η Ελλάδα έχει τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη στην υπερβολική επιβάρυνση των οικονομικά ασθενέστερων από τα ενοίκια.

Όπως φαίνεται στο γράφημα του ΔΝΤ, για όσους ανήκουν στο 20% των πολιτών με τα χαμηλότερα εισοδήματα, το ποσοστό αυτών που επιβαρύνονται υπερβολικά από τα ενοίκια είναι το υψηλότερο μεταξύ των 17 ευρωπαϊκών χωρών που εξέτασε το Ταμείο και ξεπερνά το 60%. «Σε ορισμένες χώρες, το ποσοστό των υπερβολικά βεβαρυμένων ενοικιαστών χαμηλού εισοδήματος που ζουν σε πόλεις έχει φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, στο 60% – 70% τοις εκατό (ιδίως στις σκανδικαβικές χώρες, την Ελλάδα και την Ισπανία)», όπως αναφέρει το Ταμείο.

Ακόμα μια άλλη θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας είναι στη δημιουργία ανισοτήτων από την μεγάλη επιβάρυνση από τα ενοίκια. Ο δείκτης εισοδηματικής ανισότητας (Gini), μετά το συνυπολογισμό του κόστους στέγασης έχει στην Ελλάδα την μεγαλύτερη αύξηση.

Σε σχέση με την στεγαστική πολιτική του ελληνικού κράτους, τα στοιχεία του ΔΝΤ δείχνουν ότι είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη (με βάση τα δεδομένα του 2018, στα οποία στηρίχθηκε η έρευνα). «Ορισμένες χώρες με σοβαρά προβλήματα προσιτότητας ενοικίου παρέχουν περιορισμένη επιδοτούμενη ενοικίαση, για παράδειγμα η Ελλάδα και η Ισπανία», σημειώνει το ΔΝΤ.

Ποια θα είναι η «λύση», όταν κράτη αδυνατούν να διαχειριστούν την κατάσταση;;;

«Δοκιμάσατε ν’ αγοράσετε σπίτι πρόσφατα στις ΗΠΑ; Ξαφνικά οι τιμές είναι εκτός ελέγχου!!!!!», αναφέρει αμερικανικό ρεπορτάζ!

Η εφημερίδα «Wall Street Journal» σε ένα πρόσφατο άρθρο διαπίστωσε πως ιδιωτικές εταιρείες επενδύσεων, όπως η BlackRock, αγοράζουν ολόκληρες γειτονιές μονοκατοικιών και τις μετατρέπουν σε ενοικιαζόμενα…. Στο Χιούστον

Γιατί συμβαίνει αυτό; Ο Pedro Gonzales, βοηθός αρχισυντάκτη του “Chronicles (Χρονικά)”, εξηγεί:

«Το θεμέλιο της Αμερικανικής δημοκρατίας ήταν πάντα η ανεξαρτησία. Οι μορφωμένοι έχουν τα σπίτια τους, κουρεύουν το γκαζόν τους, κατέχουν κάτι, έχουν κεκτημένη ισχύ στη χώρα. Κι αυτό αλλάζει και μετατρεπόμαστε με μεγάλη ταχύτητα σε ένα έθνος ενοικιαστών….

Διαπράττουν λεηλασία του μέλλοντος τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως η BlackRock, με το να αγοράζουν τόνους ακινήτων. Η έρευνα στέγασης της Freddie Mac (ομοσπονδιακή εταιρεία στεγαστικών δανείων) του 2019 διαπίστωσε πως το 40% των ενοικιαστών αναμένουν πως δε θα αποκτήσουν ποτέ σπίτι και μπορούμε να αναμένουμε να αυξηθεί αυτός ο αριθμός.

Η ιδιοκτησία σπιτιού δίνει στους ανθρώπους ένα μερίδιο στην κοινωνία, είναι ένας τρόπος δημιουργίας οικογενειακού πλούτου, είναι το θεμέλιο της μεσαίας τάξης. Το επενδυτικό κεφάλαιο κλέβει τώρα αυτό το όνειρο απ’ τους Αμερικανούς, τραγουδώντας ”δε θα ‘χετε τίποτα και θα ‘στε ευτυχισμένοι”!

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ! Η ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΕΝΟΙΚΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΡΟΠΟ ΥΨΗΛΑ! ΕΤΣΙ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΗΣΥΧΙΑ… «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΩΝ« ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΝΤ, ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΥΝΑΨΕΙ ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΕΙΑ, ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ, «ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ» ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ «ΟΝΕΙΡΟ» ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ  Ή ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΑΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.

loading...