Μονή Πετράκη: «Θα μιλήσω με αποδείξεις – Θα τρανταχθεί όλη η Εκκλησία» προειδοποιούσε ο «ιερέας» με το βιτριόλι

Από τις 14 Απριλίου προειδοποιούσε πως θα κάνει αποκαλύψεις

Το «φως» της δημοσιότητας βλέπουν πολλά στοιχεία που δείχνουν πως ο αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος Κόμβος ήταν μια σοβαρά διαταραγμένη προσωπικότητα, με έντονες ψυχικές μεταπτώσεις, καθώς ο ίδιος είχε ενημερώσει έναν γνωστό του πριν από περίπου έναν μήνα ότι θα αυτοκτονήσει.

Τότε χρειάστηκε παρέμβαση των Αρχών για να αποτραπεί η πράξη του, βέβαια δεν είναι γνωστό αν με αυτό τον τρόπο προσπαθούσε να πετύχει μια ευνοϊκή έκβαση στην υπόθεσή του.

Κυρίως όμως στο προφίλ του στο facebook έδινε δείγματα όσων θα συμβούν. Συγκεκριμένα, στις 14 Απριλίου ανέβασε την εξής ανάρτηση: «Εμείς οι Σερραίοι όταν δίνουμε τον λόγο μας τον κρατάμε. Κάτω από τα φουστάνια που λέτε κάποιοι, φοράμε παντελόνια. Ας βγει η απόφαση και τότε δεν θα μιλήσω με λόγια αλλά με πράξεις. Πάντοτε ήμουν πάπλωμα για όλους. Ήρθε η ώρα όμως να μιλήσω γιατί δεν γνωρίζετε τι γίνεται στην Εκκλησία από τον Πρώτο έως τον τελευταίο. Και εγώ θα μιλήσω με αποδείξεις. Και τότε θα δείτε. Θα τρανταχθεί όλη η Εκκλησία».

Ιερέας που συνομίλησε με τη εφημερίδα «δημοκρατία» αποκάλυψε ότι ο αρχιμανδρίτης τού τηλεφώνησε μόλις δύο ώρες πριν από την τραγική επίθεση στη Μονή Πετράκη και τον παρακάλεσε να προσευχηθεί προκειμένου να αθωωθεί.

«Ακουγόταν απελπισμένος. Όμως ήρεμος. Δεν φαινόταν να έχει κάτι κακό στο μυαλό του. Όμως ήταν ασταθής. Προ ημερών με πήρε πάλι τηλέφωνο και μου ζητούσε χρήματα. Έλεγε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και βαριά κατάθλιψη».

Πριν από δύο εβδομάδες ανέβασε στη σελίδα του στο facebook τις ιατρικές του εξετάσεις για να αποδείξει ότι δεν είναι χρήστης κοκαΐνης. «Μου έλεγε ότι είναι καθαρός εδώ και επτά χρόνια. Άρα παλαιότερα έκανε ναρκωτικά» επισημαίνει ο ιερέας που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. «Άλλη φορά, πάλι, πριν λίγες μέρες, μου έλεγε ότι δεν είναι καλά, ξεσπά ξαφνικά σε κλάματα και κάπου πρέπει να νοσηλευτεί» ανέφερε.

Στην τελευταία του ανάρτηση, πέντε ώρες πριν από την επίθεση, ο παρανοϊκός πρώην ιερωμένος έγραψε: «Σας παρακαλώ αδελφοί, σήμερα ζητώ από την αγάπη σας την προσευχή σας σε μια μεγάλη δοκιμασία που περνώ, πείτε ένα κύριε ελέησον, κάντε ένα κομποσκοίνι, μια παράκληση, το έχω μεγάλη ανάγκη. Να είστε ευλογημένοι, η Παναγία να σας σκεπάζει. Ευχαριστώ πολύ».

loading...