Ο “ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ” ΣΟΪΜΠΛΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΔΙΑ ΤΟΥ…ΛΑΣΕΤ !!!

Το φάντασμα των ιδεών Σόιμπλε επιστρέφει στην Γερμανία

Τρόμαξαν οι δημοσιογράφοι και οι οικονομικοί αναλυτές όταν άκουσαν και διάβασαν προσεκτικά, τις ιδέες και την οικονομική σκέψη του διαδόχου της Άνγκελα Μέρκελ στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα ο οποίος θα είναι -πιθανότατα- ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας.

Ακόμη και το πρακτορείο Bloomberg -που δεν φημίζεται για τις …σοσιαλιστικές του απόψεις- επεσήμανε ότι το οικονομικό πρόγραμμα του Άρμιν Λάσετ θυμίζει έντονα τον …αξέχαστο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην νεότερη και νεαρότερη εκδοχή του!

Ο Armin Laschet, πιστεύει ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης είναι χρήσιμο μεν αλλά μόνο για μια φορά και τέλος. Δεν πρέπει να υπάρξει συνέχεια. «Όταν τελειώσει αυτή η κρίση, όταν τελειώσουν οι επιπτώσεις της στην παγκόσμια οικονομία, η Γερμανική και η Ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να επιστρέψουν στις πολιτικές δημοσιοονομικής σταθερότητας όπως ορίζονται στη Συνθήκη του Μάαστριχτ» δήλωσε με σαφήνεια ο πιθανότερος υποψήφιος για την Γερμανική Καγκελαρία μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ακόμη και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι υποχρεώθηκε να καθησυχάσει τις αγορές ότι οι δημοσιονομικοί κανόνες της ζώνης του ευρώ δεν μπορούν να επιστρέψουν στην προ δημοσιονομικής κρίσης κατάσταση.

Ενδεχομένως ο Λάσετ να είχε στο μυαλό του τα προβλήματα της Deutsche Bank που ψάχνει απεγνωσμένα να συγκεντρώσει -χωρίς μεγάλη επιτυχία- τα ελάχιστα ίδια κεφάλαια που απαιτούν οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΠΗΓΗ
mononews.gr

loading...