Θεσσαλονίκη: Τα λεωφορεία – «φούρνοι» της Λειψίας που βγάζουν σπίθες!

 Πρόκειται για πέντε δεκάδες γερμανικά λεωφορεία που έφτασαν λόγω «αδελφοποίησης» με την πόλη της Λειψίας, αγορασμένα από τον Δήμο Θεσσαλονίκης που τα έδωσε στον ΟΑΣΘ.

Άλλο πήρε φωτιά, άλλο έβγαζε σπίθες από την εξάτμιση και τα υπόλοιπα αποσύρθηκαν αν και όπως διαβάζουμε «μεικτό κλιμάκιο του Δήμου και του ΟΑΣΘ είχε μεταβεί στη γερμανική πόλη, όπου και και είχε πιστοποιήσει την καταλληλότητα των προδιαγραφών των οχημάτων».

Η αλήθεια όπως αναφέρει ο eretikos.gr, είναι πως πρόκειται για λεωφορεία παλιά –οκτώ με 12 ετών -που έχουν ανασκευαστεί και όπως διαβάζουμε με αρκετά ακριβά και δυσεύρετα τα γερμανικά ανταλλακτικά… Ούτως ή άλλως είχαν και πρόβλημα με τον καταλύτη.

Εξάλλου δεν ήταν τυχαίο που λίγα εξ αυτών κυκλοφορούσαν καθημερινά στην πόλη, ενώ ο κόσμος μιλούσε για «φούρνους»! Οι πληροφορίες μάλιστα λένε πως μόλις 17 κυκλοφορούσαν με τα υπόλοιπα να παραμένουν στα αμαξοστάσια.

Αν και η αρχική τιμή του κάθε οχήματος ήταν 11.500 ευρώ, το συνολικό κόστος μαζί με τους φόρους και τα λοιπά έξοδα μεταφοράς έφτασε το ένα εκατομμύριο!

Δεν τα λες και «οικονομικά» για λεωφορεία που δεν θα έκαναν τη δουλειά τους!

Γνωστό και το πρόβλημα της υπερθέρμανσής τους, και εννοούμε την μηχανική υπερθέρμανση…

Αλλά και η υπερθέρμανση στο χώρο των επιβατών ήταν γνωστή…

Γιατί, όπως διαβάζουμε με 40 βαθμούς έξω και χωρίς κλιματισμό παρά μόνον για τον οδηγό, οι επιβάτες θα έπρεπε να μπαίνουν μέσα με μαγιό και αντηλιακό…

Για να μην μιλήσουμε και για τη μάσκα που πρέπει να φοράνε…

Κοινώς ασφυξία…

Αν και το πρόβλημα είχε επισημανθεί, δεν έγινε απολύτως τίποτα και έφτασε ο καύσωνας όπου όλα αποσύρθηκαν!

Κορονοϊός: Σφόδρα αντίθετη η Λινού στην «ανέμελη» άρση μέτρων και «καμπανάκι»!

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας παραδέχθηκε πως δεν έχουν κλιματισμό, αποδίδοντας την καθυστέρηση εγκατάστασης στις αργές διαδικασίες του Δημοσίου!!! Με απλά λόγια παραδέχθηκε πως δεν ήταν κατάλληλα εξ αρχής και δεν έκαναν τίποτα γι αυτό!

Αυτά έγιναν τώρα όταν κάποτε κυβέρνηση και δήμος πανηγύριζαν για την «οικονομική αγορά» και την καταλληλότητά τους, όταν δεν ήταν φτιαγμένα για μεσογειακό κλίμα και ήταν παλιά, με προβλήματα και πανάκριβα και δυσεύρετα ανταλλακτικά…

Το εντυπωσιακό είναι πως ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, όταν του έθεσαν το θέμα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, δήλωσε άγνοια τόσο για την απόσυρση των λεωφορείων όσο και για το τελικό κόστος κτήσης τους.

Τραγέλαφος η όλη υπόθεση, ενδεικτική της γαλάζιας θεώρησης του κράτους και η πολιτική ευθύνη φτάνει ψηλά και στο Μέγαρο Μαξίμου και ας νίπτουν τας χείρας τους!

Τελικά, δεν είναι μόνον τα αρχαία του σταθμού Βενιζέλου…

loading...