Με «γραμμή πυρός» απειλεί ο Πούτιν: Αυτό είναι αιτία παγκοσμίου πολέμου! – ΒΙΝΤΕΟ


 
Απειλείται με «φωτιά» ο πλανήτης στα ξαφνικά...

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μία περίοδο στην οποία η Ρωσία λόγω αλλαγής ηγεσίας στις ΗΠΑ (το Βαθύ Κράτος άρπαξε την εξουσία από τον μετριοπαθή απέναντι στην Μόσχα, Ντόναλντ Τραμπ), νιώθει ξανά την «καυτή ανάσα» του ΝΑΤΟ, σπεύδει να προειδοποιήσει, ποια θα είναι η βασική αιτία παγκοσμίου πολέμου, σε περίπτωση που τα πράγματα οδηγηθούν εκεί.


Συγκεκριμένα, επαίνεσε τους Ουκρανούς που αντιτίθενται στην πρόθεση του Κίεβου να γίνει μέλος του στρατιωτικού μπλοκ του ΝΑΤΟ, υπό την ηγεσία των διεθνιστών των ΗΠΑ, υποδηλώνοντας ότι η κίνηση θα ήταν κόκκινη γραμμή για την Ρωσία, καθώς θα απειλούνταν από δυτικούς πυραύλους.


«Τουλάχιστον το 50% των Ουκρανών δεν θέλουν η χώρα τους να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι 1 της Ρωσίας την περασμένη Τετάρτη, «Και αυτοί είναι έξυπνοι άνθρωποι», συμπλήρωσε.


«Δεν μιλώ με ειρωνεία και όχι επειδή οι άλλοι είναι ηλίθιοι», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, «αλλά επειδή αυτοί οι άνθρωποι [που δεν θέλουν την ένταξη στο μπλοκ] καταλαβαίνουν ότι είναι καλύτερα να μην βρίσκονται στην γραμμή του πυρός. Δεν θέλουν να είναι διαπραγματευτικά χαρτιά ή τροφή για τα κανόνια».


Ο Πούτιν συνέχισε, λέγοντας ότι εκείνοι στην ουκρανική κοινωνία που είναι δύσπιστοι εμπρός στους στενότερους στρατιωτικούς δεσμούς με την Δύση «αισθάνονται ότι συμμετέχουν στον  κοινό μας (ρώσο-ουκρανικό) πολιτισμό και δεν θέλουν το ένα μέρος αυτού του πολιτισμού να αντιταχθεί στο άλλο μέρος του, χορεύοντας στους ρυθμούς κάποιου άλλου».


Ισχυρίστηκε επίσης, ότι η ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ θα σήμαινε πυραύλους τοποθετημένους κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. «Ο χρόνος πτήσης από το Χάρκοβο ή, για παράδειγμα, το Ντνιεπροπετρόφσκ… προς την Μόσχα θα μειωθεί στα 7-10 λεπτά. Θα ήταν μια κόκκινη γραμμή για εμάς ή όχι; ” ρώτησε ο Ρώσος ηγέτης.


Δείτε σημαντικό απόσπασμα από την ομιλία του μεταφρασμένο από το el.gr:


Δεν υπάρχουν σχόλια :