Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΘΕΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΗΣ…

ΠΩΣ ΚΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ



Γράφει ο Κυανούς Ουρανός

Όταν κάποια στιγμή το 2013 είπα στον γέροντα “όταν πάρουμε την Πόλιν…”, γύρισε αγριεμένος και μου είπε “δεν θα πάρουμε ποτέ την Πόλιν”

. “Μα αφού ο γέροντας Παϊσιος είπε έτσι;” απάντησα σαστισμένος. “Δεν πάει να είπε ο γέροντας Παϊσιος έτσι, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ”, μου είπε κοφτά κι από τότε δεν τον ξαναρώτησα ποτέ (μέχρι σήμερα) περί προφητειών, με τις οποίες διαφωνεί, όχι όσον αφορά το τι θα γίνει αλλά για τον εσφαλμένον τρόπον αντιλήψεως των προφητικών μηνυμάτων.

Αυτήν την θέσιν του, έχω αναφέρει σε άρθρα μου 

(ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΥ – ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ «ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ»ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ; –

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΙΠΕ… ).

Το άκουσμα ήταν πολύ σοκαριστικό. Ειδικά από έναν γέροντα, ο οποίος μου είχε εκμυστηρευτεί πόσες νύχτες είχε περάσει διδασκόμενος από τον Όσιον γ. Παΐσιον κι ακόμα να λειτουργούν οι δυο τους στο κονάκι του Οσίου. Είναι κάποιος θαυμαστής του Οσίου κι όχι κάποιος αρνητής του.

Πέρασε πολύς καιρός μέχρι να αποκωδικοποιήσω την συμπεριφορά του. Βοήθησε κι ένα ηχητικό του μακαριστού ιεροκήρυκος Δημητρίου Παναγοπούλου [1]. 

Ο τρόπος με τον οποίον αντιλαμβανόμουν τότε την επανάκτησιν της Πόλεως ήταν εντελώς βαρβαρικός. Νόμιζα ότι θα πάμε εκεί να τους “αλλάξουμε τα φώτα, να τους ξεπατώσουμε, να γίνουμε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

  

loading...