Τρομακτικό ΒΙΝΤΕΟ! Αστυνομικός εμβολίζει αμάξι που το οδηγεί έγκυος και το κάνει να τουμπάρει

 

Το βράδυ της 9ης Ιούλη 2020, ένας Αμερικανός αστυνομικός στην πολιτεία του Αρκάνσας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής χρησιμοποίησε μια ειδική μανούβρα για να εμβολίσει το όχημα που καταδίωκε.

Στο τζιπάκι δεν ήταν κάποιος επικίνδυνος εγκληματίας που προσπαθούσε να διαφύγει της σύλληψης, αλλά μια έγκυος γυναίκα που έψαχνε το κατάλληλο σημείο για να σταματήσει το όχημά της.

“Αυτό είναι τρελό. Η Νικόλ Χάρπερ διατάχθηκε να σταματήσει από ένα αστυνομικό στην πολιτεία του Αρκάνσας.

Έκανε στην άκρη, άναψε τα αλάρμ κι αναζήτησε μια έξοδο στον αυτοκινητόδρομο” γράφει ο άντρας που ανέβασε το βίντεο με την καταδίωξη στο Twitter.

“Ο αστυνομικός περίμενε μόλις 20 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια χρησιμοποίησε την ειδική μανούβρα εμβολισμού οχημάτων, με αποτέλεσμα να τουμπάρει το αμάξι της γυναίκας. Ήταν έγκυος” συνεχίζει ο άντρας.

Σήμερα, η Αμερικανίδα μηνύει τον αστυνομικό για “αμελή εκτέλεση της μανούβρας εμβολισμού” μιας ειδικής τακτικής που χρησιμοποιούν οι αρχές για να τερματίσουν μια καταδίωξη οχημάτων και μπορεί να αποδειχτεί θανάσιμη.

Στη μήνυσή της που κατατέθηκε τον περασμένο μήνα, η Χάρπερ ισχυρίζεται ότι ο αστυνομικός Ρόντνεϊ Νταν έκανε χρήση της επικίνδυνης μανούβρας “κι έθεσε σε κίνδυνο τη ζωής της και τη ζωή του αγέννητου παιδιού της”.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό, η γυναίκα δεν σταμάτησε το αμάξι της αρκετά γρήγορα όταν της το ζήτησε.

Από την πλευρά της η γυναίκα οδηγός -οδηγούσε με περίπου 135 χλμ/ώρα σε μια περιοχή με όριο τα 112 χλμ/ώρα- ισχυρίζεται ότι απλά έψαχνε ένα ασφαλές σημείο για να σταματήσει το όχημά της.

“Δεν κυνηγάει τα λεφτά” σχολίασε ο δικηγόρος της Χάρπερ, Άντριου Νόργουντ, μιλώντας στο BuzzFeed News. “Θέλει να επαναξιολογηθεί η χρήση της συγκεκριμένης μανούβρας εμβολισμού. Κανενός το αμάξι δεν πρέπει να αναποδογυρίζεται μ’ αυτόν τον τρόπο με την παραμικρή οδική παράβαση” εξήγησε ο δικηγόρος.

Από την πλευρά της, η τοπική αστυνομία του Αρκάνσας αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, αρχικά, γιατροί που έφτασαν στο σημείο δεν ήταν σε θέση να εντοπίσουν τον σφυγμό του εμβρύου της γυναίκας.

Ευτυχώς, η εγκυμοσύνη της εξελίχθηκε καλά και σήμερα η κόρη της-γεννήθηκε τον Φλεβάρη-είναι τεσσάρων μηνών.

Δείτε το βίντεο:

loading...