Ευχαριστώ την ΣΙΜΟΝ ΛΕ ΜΠΑΡΟΝ…

”Ως Έλληνες, αν θέλετε να ανεβάσετε το ελληνικό πνευματικό σας επίπεδο και να περάσετε ωραίες στιγμές με την πατρώα Κοσμοθέαση, διαβάστε τα βιβλία του Δρ. Λεωνίδα Μπίλλη. Ο Λεωνίδας απέκτησε μόνο ελληνική μόρφωση. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο και στο Πάντειο. Είναι ερευνητής και μελετητής του ελληνικού πολιτισμού. Κατάλαβε πολύ νωρίς ότι στο εξωτερικό διδάσκονται λανθασμένα και μισελληνικά πράγματα σε όλους τους τομής: οι Έλληνες που πηγαίνουν στο εξωτερικό για να πάρουν κάποιο πτυχίο πρέπει πρώτα να μάθουν την γλώσσα του τόπου που τους φιλοξενεί και ύστερα, να έρθουν στην Ελλάδα με αυτό το ξένο πτυχίο στη τσέπη για να μεταβιβάσουν σε Έλληνες μαθητές πράγματα που δεν έχουν σχέση με τον ελληνικό κόσμο. Όλοι ξεχνάνε ότι, στην αρχαιότητα δεν υπήρχαν οι σημερινές ευρωπαϊκές γλώσσες άρα, τι να μάθει ένας Έλληνας στο εξωτερικό; Τίποτα! ή μάλλον ανθελληνισμό.
Αυτοί, όμως, σας μιλάνε για “ελληνισμό”. Όλοι ξέρουν τι θα πει “ελληνισμός”, έννοια η οποία δεν υπάρχει βέβαια ούτε στην αρχαιότητα ούτε στην ελληνική αντίληψη. Γι αυτούς τους λόγους η κοινωνία στην Ελλάδα άλλαξε τόσο πολύ. Οι Έλληνες μαθαίνουν ανθελληνικά πράγματα στην Ελλάδα, μιμούνται τους ξένους και απομακρύνονται όλο και περισσότερο από την ελληνική πραγματικότητα.
Διαβάστε λοιπόν τα βιβλία του Λεωνίδα Μπίλλη για να αφυπνίσετε στην ελληνική συνείδηση σας.
Αυτό θα είναι το μόνο φάρμακο εναντίον του νέου Κορωνοϊού”.
Σιμόν Λε Μπαρόν
http://www.simone-le-baron.com
LA GRECE BERCEAU DE L’HUMANITE
Editions Simone Le Baron Athènes
(Σημείωση δική μου. Η Σιμόν δεν είναι μια αλλοδαπή που απλώς αγαπάει την Ελλάδα. Έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής της ΥΠΕΡ ΕΛΛΗΝΩΝ με ομιλίες και συγγράμματα).

Δρ. Λεωνίδας Λ. Μπίλλης

loading...