Σήμερα ντράπηκα…

Σήμερα ένοιωσα μεγάλη ντροπή για λογαριασμό μου και για λογαριασμό των συγχρόνων συνελλήνων. Παρακολούθησα στο youtube μιά θαυμάσια παρουσίαση του μηχανισμού των Αντικυθήρων που έγινε το αντικείμενο κοπιώδους και εξαντλητικής έρευνας και ανακατασκευής από ξένους (και μερικούς ‘Ελληνες) επιστήμονες.

Ντράπηκα για τη σημερινή κατάντια της Ελλάδας που κάποτε ήταν η κοιτίδα της επιστήμης, της τέχνης και της διανόησης.

Ντράπηκα ακούγοντας τους ξένους επιστήμονες να θαυμάζουν και να εξυμνούν τους επιστήμονες της αρχαίας Ελλάδας για την ασύλληπτη, ακόμη και για τα σημερινά δεδομένα, πρόοδο της μηχανικής, των μαθηματικών και της αστρονομίας. Αθέλητα έκανα τις συγκρίσεις με τους σημερινούς συμπατριώτες μας και το χάλι στο οποίο μας έφεραν τα καθάρματα οι πολιτικοί και οι κομματικοί μηχανισμοί τους.

Ντράπηκα για το χάλι των σχολείων μας και των ΑΕΙ που μόνο σχολεία δεν είναι, που κατάντησαν άντρα κομματικής εκμετάλλευσης και φωλιές κακοποιών στοιχείων.

Ντράπηκα για την αθλιότητα που επικρατεί σ’ αυτήν την υπέροχη χώρα και που γι’ αυτήν σίγουρα κι εγώ έχω ένα μερίδιο υπευθυνότητας.

Ντράπηκα για τη λογική που ενώ γεννήθηκε σ’ αυτή τη χώρα έκανε οριστικά φτερά απ’ αυτήν.

Ντράπηκα για τις αλεπάλληλες δηλώσεις ελαφρόμυαλων και παντελώς ανίκανων πολιτικών που το παίζουν σπουδαίοι και που φιλοδοξούν να αναμορφώσουν ΚΑΙ την Ευρώπη (η ηλιθιότητα στο μεγαλείο της!).

Ντράπηκα για τις δηλώσεις περί “δημιουργικής ασάφειας” και για όσες άλλες παρόμοιες γελοίες δηλώσεις μας ρεζιλεύουν σε παγκόσμια κλίμακα.

Κρίμα !!!

loading...