«Πάει περίπατο» το «επιτελικό κράτος» – Μειώνουν επιδόματα στις αγρότισσες για «λογιστικές διαφορές»!

 Γεγονότα που λαμβάνουν χώρα μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες βλέπουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, με τις γυναίκες αγρότισσες να είναι το τελευταίο θύμα.

Για το έτος 2021, εγκρίθηκαν τα ακόλουθα προγράμματα του Λογαριασμού της Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ-ΟΓΑ):

1. Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 6ήμερων διακοπών (5 διανυκτερεύσεις)

2. Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού μόνο για συνταξιούχους, οι οποίοι ταυτόχρονα με τις μέχρι έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) μπορούν να πραγματοποιήσουν έως και 5 απλές λούσεις σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας.

3. Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, δικαιούχους του ΛΑΕ, τα οποία μπορούν να φιλοξενηθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις μέχρι και δεκαέξι (16) ημέρες (15 διανυκτερεύσεις).

4. Εκδρομικό πρόγραμμα με τετραήμερες εκδρομές (3 διανυκτερεύσεις)

5. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων

6. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου

7. Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες μητέρες (700 ευρώ) και πολύτεκνες μητέρες (1000 ευρώ) που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις .

Τα προγράμματα εφαρμόζονται σε όλους τους νομούς της χώρας και για ηλεκτρονικής αίτηση των  δικαιούχων συνταξιούχων και ασφαλισμένων με ασφαλιστική ικανότητα υποβάλλετε στα ΚΕΠ όλης της χώρας από 24-05-2021 έως και 15/6/2021.Προϋπόθεση συμμετοχής όλων των ανωτέρω προσώπων στα εν λόγω προγράμματα, είναι να έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο δημιουργίας του αρχείου δικαιούχων.

Μητέρες αγρότισσες και ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ κατήγγειλαν ότι το πρόγραμμα που αντλούν στοιχεία στην εφαρμογή τους τα ΚΕΠ δεν τους αναγνωρίζει ως ενεργούς ασφαλισμένους σε αντίθεση με τους συνταξιούχους του ΟΓΑ. 

Μετά από έρευνα μας ενημέρωσαν ότι τα στοιχεία που αντλούν είναι από 2020 αλλά μετά την εκκαθάριση του Ιανουαρίου του 2021 προέκυψαν κάποια μηδαμινά ποσά για το 2020 στους ασφαλισμένους και τους απορρίπτει ως μη ενεργούς ασφαλισμένους ενώ οι άνθρωποί αυτοί έχουν ασφαλιστική ικανότητα και έχουν πληρώσει.

Το άλλο παράλογο και άδικο της υπόθεσης είναι, ακόμα και τώρα αν πληρώσουν το χρηματικό ποσό που προέκυψε  από την εκκαθάριση του Ιανουαρίου δεν μπορούν να συμμετέχουν.

Ο ΟΠΕΚΑ λέει η Αγροτική Εστία είναι υπεύθυνη, η Αγροτική Εστία ο ΕΦΚΑ -ΟΓΑ και ο ένας πετάει το «μπαλάκι» στον άλλον και άντε δεν θες να ενισχύσεις τον εσωτερικό τουρισμό με ασφαλισμένους του ΟΓΑ, με ποιο δικαίωμα στερείς το δικαίωμα αίτησης σε τρίτεκνες  και πολύτεκνές μητέρες του ΟΓΑ που έχουν πληρώσει; Δεν είχαν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο δημιουργίας του αρχείου δικαιούχων;

Η εκκαθάριση του Ιανουαρίου του 2021 κ τα 0,80 λεπτά ή τα 10 ευρώ που προέκυψαν καθόρισαν το αρχείο σας;  Διορθώστε το αρχείο σας άμεσα και μην εμπαίζετε άλλο τους αγρότες που πληρώνουν γιατί είναι το λιγότερο ντροπή αυτή η συμπεριφορά!

loading...