Σάκα Ζούλου αντί για Κατερίνα Σακελλαροπούλου

 Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει μια φαεινή ιδέα: να λύσουμε το Δημογραφικό με… μεταγραφές!

Από τον Παναγιώτη Λιάκο *

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απηύθυνε χαιρετισμό στην παρουσίαση της νέας πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Eurobank για την ανάδειξη του δημογραφικού ζητήματος και την αντιμετώπισή του. Πέρα από το γεγονός ότι δεν είναι και τόσο πρέπον Πρόεδρος της Δημοκρατίας να απευθύνει χαιρετισμούς σε εκδηλώσεις ιδιωτικών επιχειρήσεων (και μια τράπεζα είναι ιδιωτική επιχείρηση), σημασία έχουν όσα είπε σε αυτήν. Μερικά από τα πιο… επιτυχημένα ήταν τα ακόλουθα: «Είναι, τέλος, αναγκαίο να δούμε το θέμα της ενσωμάτωσης των μεταναστών, ιδιαίτερα αυτών που προσπαθούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Η ομαλή ένταξή τους δεν συμβάλλει μόνο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά βοηθά και στην τόσο αναγκαία ανανέωση του πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας μας».

Η κυρία Σακελλαροπούλου, μαζί με το αμόρε της (ενώπιον του οποίου παρελαύνει ο Ελληνικός Στρατός), μπορεί, ως πρόσωπο, να έχει όποιες αντιλήψεις επιθυμεί, αρκεί οι πράξεις της να συμβαδίζουν με την κείμενη νομοθεσία. Όμως ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι σωστό ούτε λογικό ούτε αντάξιο των Ελλήνων να προτείνει αντικατάσταση του γηγενούς πληθυσμού με αλλοδαπούς. Μάλιστα, στην ομιλία της αναφέρθηκε στο θέμα «της ενσωμάτωσης των μεταναστών, ιδιαίτερα αυτών που προσπαθούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία». Κι αυτό είναι ένα σημείο που δεν προσέχθηκε ιδιαίτερα. Για την κυρία Σακελλαροπούλου υπάρχουν δύο ταχύτητες στην ενσωμάτωση. Προηγούνται (αυτό συνάγεται από τη φράση «ιδιαίτερα αυτών που προσπαθούν να ενταχθούν») οι πρόθυμοι.

Όμως και οι απρόθυμοι να ενταχθούν δεν αποκλείονται από την κυρία Σακελλαροπούλου, την οποία μισθοδοτούμε εμείς οι χρεοκοπημένοι Έλληνες. Ωραία ιδέα. Να λύσουμε το Δημογραφικό με μεταγραφές! Γιατί τότε να μη φέρουμε ολόκληρη την Αφρική, να γίνουμε αυτοκρατορία και να φάει τη δουλειά της κυρίας Σακελλαροπούλου απόγονος του Σάκα Ζούλου; Εδώ που τα λέμε, κάποιος από βασιλική οικογένεια των Ζουλού πιθανότατα θα είναι καλύτερος ως επικεφαλής κράτους από την κυρία Σακελλαροπούλου. Μέσα στα πολλά προσόντα των Ζουλού είναι οι καλύτερες (και μακράν αυθεντικότερες) στιλιστικές επιλογές σε σχέση με εκείνες της Προέδρου.

https://www.newsbreak.gr/

loading...