Οι δύο ολοκληρωτισμοί:

Στον πρώτο, ενώ έχουν  όλοι γνώση των κοινωνικών και εργασιακών συνθηκών (μάλιστα εισάγονται και νομοσχέδια τα οποία επισημοποιούν την επιπλέον εργασία, ενδεχομένως και εις βάρος της μητρότητας), απευθύνονται μόνο στο ένα σκέλος της εξίσωσης, στη νεαρή υποψήφια μητέρα, λέγοντας της κάποιες αλήθειες σχετικά με τις βιολογικές ηλικιακές απαιτήσεις της μητρότητας. 

Χωρίς όμως να προσφέρουν διευκόλυνση όσον αφορά τις εργασιακές και κοινωνικές απαιτήσεις, ούτε φυσικά λύση στο μισθολογικό πρόβλημα που ταλανίζει την Ελλάδα. 

Για το οποίο άπαντες το βιώνουν εκτός εκείνων που έχουν χρόνο, άνεση πόρων και πρόσβαση να γράφουν στα ΜΜΕ τις αρλούμπες που γράφουν, ένθεν και εκείθεν. 

Αν αντί για όλα αυτά που λέει το αρχικό βίντεο, έβαζε και ένα “κόψε το λαιμό σου να γεννήσεις πριν τα 35 και ας τρώτε βρούβες”, δε νομίζω να άλλαζε και πολύ το νόημα. 

Και για να καταλάβουμε ποια είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ όμως κακοδαιμονία της κοινωνίας μας αλλά και της εγχώριας πολιτικής σκηνής, , ας διαβάσουμε τι γράφει η δεύτερη εικόνα. Η οποία αντιπροσωπεύει τις δυνάμεις εκείνες που υποτίθεται πως θα εκφέρουν αντίλογο στα όσα -δικαίως ή αδίκως- καταμαρτυρούνται εναντίον του περιεχομένου της πρώτης εικόνας. Και η οποία φέρεται να προέρχεται από επώνυμο αρθρογράφο “αριστερου” ΜΜΕ. 

Η περίεργη προνεωτερική αριστερά μας (αν υποθέσουμε ότι υπήρξε ποτέ νεωτερική αριστερά στη χώρα μας και οπουδήποτε) απαντάει σε ένα σύνθετο πρόβλημα με τις συνήθεις τσιρίδες των εξ επαγγέλματος οργισμένων (μα καλά δεν τους ανεβαίνει η πίεση με τόση οργή, συνεχόμενα; )

Και έτσι, όπως λέει και ο τροβαδούρος Johny Cash σε εκείνο το τραγουδάκι, “..and it burns, burns burns, the ring of fire… the ring of fire”, όπου τις ατέλειες ενός βελούδινου ολοκληρωτισμού για τον οποίο όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει, η απάντηση είναι ακόμα πιο αποκρουστική και κακομούτσουνη.

Άλλο ένα “κόψε το λαιμό σου”, με το συμπληρωματικό κοσμητικό επίθετο: “φασίστα”. 

Αντιλαμβανεστε ότι το πρόβλημα είναι πιο συνολικό, πιο ολοκληρωτικό και πιο άμεσο από ότι φανταζόμαστε. Κοινωνίες οι οποίες στα προβλήματα απαντούν με προβλήματα, τσιρίδες και υλακές, δεν πάνε μακριά. 

King Kenway II (KKII)

ΥΓ: Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει μια συγκριτική έρευνα ανάμεσα στους δείκτες γονιμότητας μεταξύ των πληθυσμών οικονομικών και -κυρίως- ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ μεταναστών της τελευταίας δεκαετίας στο εξωτερικό, και των εργαζομένων εντός των τειχών της χώρας. Ίσως εξαχθούν ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

loading...