Οι Τούρκοι δεν έχουν πολιτισμό, δεν έχουν μπέσα…

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 *
Ενώ ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε αποδεχτεί την πρόσκληση του ομολόγου του Νίκου Δένδια να επισκεφτεί την Ελλάδα, Τούρκοι πολίτες με αναρτήσεις τους στα social media διαμαρτύρονταν για το χάλι στο οποίο έχει περιέλθει η Αγιά Σοφιά από τη στιγμή που ο ισλαμοφασίστας Ρ. Τ. Ερντογάν την μετέτρεψε σε Τζαμί!

Αυτό το Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτισμού μέσα σε ένα χρόνο έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο! Πλήρης η εγκατάλειψη της Αγιά Σοφιάς, με σπασμένα πόμολα, ξεχαρβαλωμένες καλωδιώσεις κλπ.

Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας μόνο θλίψη προκαλούν ειδικότερα σε εμάς τους Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους! Και η οργή μας αυξάνεται, αφού ο ΟΗΕ και η ελληνική κυβέρνηση δεν διαμαρτύρονται έντονα γι΄ αυτήν την εγκατάλειψη, γι΄ αυτήν την καταστροφή…

Απεναντίας “φιλοξενούμε” για άλλη μια φορά εκπρόσωπο του τουρκικού Καθεστώτος, που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, που δεν σέβεται τις γυναίκες, που είναι εχθρός του πολιτισμού!!

Το ΑΚΚΕΛ βγάζει το καπέλο στους Πομάκους που έστειλαν στον αγύριστο τον Τσαβούσογλου…

Πολλά θα είχαμε να πούμε για την γενναία απάντηση που έδωσαν οι Πομάκοι στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χαρακτηρίζοντας ως persona non grata (ανεπιθύμητο) τον Τούρκο αξιωματούχο στα Πομακοχώρια!

Αλλά μας κάλυψε απόλυτα το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 30 Μαΐου 2021 το Αγροτικό – Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος (ΑΚΚΕΛ):

«Παράδειγμα προς μίμηση είναι η στάση των Πομάκων και των συλλόγων τους (Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων, Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ξάνθης κλπ.) απέναντι στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χαρακτηρίζοντάς τον ανεπιθύμητο και ότι οι απόγονοι των Αγριάνων του Μεγάλου Αλέξανδρου δεν τον θέλουν να τους επισκεφθεί γράφοντας, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά:

“Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΑ ΗΡΩΪΚΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΒΑΘΙΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ”.

Το ΑΚΚΕΛ χαιρετίζει τη στάση των Πομάκων αδελφών μας. Ακόμη μια φορά οι αδελφοί μας Πομάκοι της Θράκης έκαναν όλη την Ελλάδα υπερήφανη. Ακόμη μια φορά έδειξαν το πατριωτικό τους φρόνημα και την υπερηφάνεια που τους διακρίνει. Για πρώτη φορά Υπουργός Εξωτερικών χώρας αλλάζει το πρόγραμμα του φοβούμενος μια επιστολή του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων, των Πομάκων Ξάνθης κλπ. Την ώρα που οι εθνομηδενιστές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κάνουν καπάκια (έννοια κατά την επανάσταση του 21 που σημαίνει αλισβερίσι) οι Πομάκοι μόνοι τους γενναία, την θλιβερή μέρα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης απάντησαν όπως θα απαντούσαν όλοι οι ήρωες της Ελληνικής ιστορίας. Γνήσιοι απόγονοι των Αγριάνων του Μεγάλου Αλέξανδρου. Μας κάνετε περήφανους.

Για αρκετά χρόνια το ΑΚΚΕΛ συνομιλεί με Πομάκους για να τονώσει το μαχητικό τους φρόνημα και να παρουσιάσει την βαρβαρότητα του τουρκικού καθεστώτος και με την προαναφερθείσα στάση τους αισθανόμαστε δικαίωση.

Το ΑΚΚΕΛ ως το μοναδικό πολιτικό κόμμα με έδρα του την Θράκη είναι άκρως ευαισθητοποιημένο για εθνικά ζητήματα στην ευαίσθητη αυτή περιοχή. Από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα δεν σταμάτησε να αγωνίζεται κατά των τουρκικών βλέψεων στην Θράκη, ενώ τρεις φορές έχει ζητήσει από τον Άρειο Πάγο να κηρύξει παράνομη τη λειτουργία του υποκινούμενου από την Τουρκία δήθεν μειονοτικού κόμματος DEB/ΚΙΕΦ αλλά και την απομάκρυνση του πρακτόρικου προξενείου Κομοτηνής μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Οι Πομάκοι, φύλλο Θρακικό, που προϋπήρχε στην περιοχή πολλές χιλιάδες χρόνια πριν την εισβολή των Τούρκων στον Ελλαδικό χώρο αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας. Οι βίαιοι εξισλαμισμοί τους καθώς και οι ύποπτα βλακώδεις επί χρόνια πολιτικές της Ελλάδας, αλλά και ο βρώμικος ρόλος του τουρκικού προξενείου για ένα διάστημα οδήγησαν αρκετούς Πομάκους στην αγκαλιά της Τουρκίας. Σήμερα τα παιδιά των Πομάκων σπουδάζουν, διαβάζουν, ψάχνουν και ανακαλύπτουν την ένδοξη ιστορία τους που είναι άρρηκτα δεμένη με την Θράκη και την Ελλάδα και όχι μόνο δεν έχει ουδεμία σχέση με την Τουρκία , αλλά αντίθετα η Τουρκία έχει διαπράξει γενοκτονία και άπειρα εγκλήματος εναντίον τους. Αυτός είναι και ο λόγος που απαντάνε στον Τσαβούσογλου πως θα δεχόταν επίσκεψη του στα Πομακοχώρια μόνο για να ζητήσει συγγνώμη.

Το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας ήταν είναι και θα είναι στο πλευρό των αδελφών Πομάκων, με τους οποίους είμαστε σε διαρκή επαφή. Το ΑΚΚΕΛ είναι κόμμα με έδρα την πιο ευαίσθητη περιοχή της Ελλάδας, της Θράκης. Δεν θα πάψουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα της Θράκης που συνεπάγονται με την εθνική κυριαρχία της χώρας, αυτός ήταν και ο λόγος που από την αρχή ταχθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις κατά της πολιτικής Μηταράκη που στόχο έχουν την ισλαμοποίηση της περιοχής με την δημιουργία υπερδομών στον Έβρο.

Εμείς συνεχίζουμε να φυλάμε Θερμοπύλες και όσο είναι στο πλευρό μας οι απόγονοι των Αγριάνων, των καλύτερων πολεμιστών του Μεγάλου Αλέξανδρου, δεν μας φοβίζει απολύτως τίποτα !!!

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με το που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα υπέπεσε σε ατόπημα και παραβίαση της συνθήκης της Λωζάννης δηλώνοντας ότι έρχεται:

“Στην Ελλάδα για να συναντηθώ με μέλη της “τουρκικής” μειονότητας στη Δυτική Θράκη και για να συζητήσουμε θέματα διμερών σχέσεων”! Στην Ελλάδα με την συμφωνία της Λωζάνης δεν υπάρχει Τουρκική μειονότητα αλλά μόνο θρησκευτική. Σκάβοντας τον λάκκο των άλλων η Τουρκία ανοίγει τον δικό της!

Μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και για Κουρδική μειονότητα στην Τουρκία;»!!

Άσχημα μαντάτα για το νεοσύστατο κόμμα “Ελεύθεροι Άνθρωποι” του Γιώργου Τράγκα…

Σε έκτακτη σύνοδο του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου του ΕΠΑΜ στις 24 Μαΐου 2021 εκδόθηκε η παρακάτω απόφαση:

«Το Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο του ΕΠΑΜ με ομόφωνη απόφασή του, δηλώνει ότι το ΕΠΑΜ αγωνίζεται εξ ιδρύσεώς του, για τη δημιουργία μιας ευρύτερης δυνατής συνεργασίας δυνάμεων, υπερβαίνοντας τους διαχωρισμούς δεξιάς-αριστεράς μέσα στο λαό, στη βάση ορισμένων κοινών θεμελιωδών θέσεων που αφορούν στην ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και την κατοχύρωσή της απέναντι σε κάθε εσωτερική και εξωτερική επιβουλή, στην αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος, της λαϊκής κυριαρχίας, των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά και στην επικράτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης υπέρ των εργαζομένων.

Θεμελιώδης προϋπόθεση μιας τέτοιας συνεργασίας, προκειμένου να είναι όσο πιο ανοιχτή στην κοινωνία κι όσο πιο ειλικρινής ως προς τις πολιτικές της στοχεύσεις, είναι η ισότιμη συμμετοχή όσων οργανωμένων πολιτικών σχημάτων την απαρτίζουν. Μια ισότιμη συμμετοχή που επιτρέπει την συμπόρευση πολιτικών σχημάτων με διαφορετική ταυτότητα στο πλαίσιο ενός συνασπισμού κομμάτων, όπου καθένα υπηρετεί τους κοινούς στόχους, τα κοινά αιτήματα, με το δικό του τρόπο, με τη δική του δουλειά, διατηρώντας πλήρως την πολιτική και οργανωτική του αυτοτέλεια.

Το ΕΠΑΜ δεν αποδέχθηκε ποτέ συμφωνίες που προϋποθέτουν, ή οδηγούν στην παραίτησή του από το σύνολο των προταγμάτων του, αλλά και από την αυτοτελή πολιτική και οργανωτική του δράση, παρότι δεν ήταν λίγες οι φορές που του ζητήθηκε να το πράξει. Το ΕΠΑΜ αρνήθηκε, γιατί εκτιμούσε πάντοτε ότι όπου δεν υπάρχει ισότιμη συμμετοχή και αυτοτέλεια των συνεργαζόμενων δυνάμεων, κυριαρχεί αναγκαστικά η ίντριγκα, το παρασκήνιο και οι κάθε λογής σκοπιμότητες μακριά από τους διακηρυγμένους στόχους. Η δεκαετία που μας πέρασε έχει επιβεβαιώσει την αλήθεια αυτή με τον πιο τραγικό και επώδυνο τρόπο για τον λαό και την πατρίδα.

Για τους λόγους αυτούς το ΕΠΑΜ δεν επιθυμεί να γίνει συνιστώσα κανενός, ούτε να προσχωρήσει σε κανένα πολιτικό σχηματισμό για λόγους ψηφοθηρίας. Όπως δεν το απαίτησε ποτέ και συνεχίζει να μην το απαιτεί από καμιά άλλη συνεργαζόμενη δύναμη. Αντίθετα, θα συνεχίσει να εργάζεται για την ευρύτερη δυνατή συμπαράταξη, συνεργασία, συμμαχία ανεξάρτητων σχημάτων με όρους ισοτιμίας και σεβασμού της αυτοτέλειας κάθε πολιτικής δύναμης, χωρίς πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, στη βάση ορισμένων άμεσων κοινών θέσεων με σκοπό την ανατροπή του υφιστάμενου καθεστώτος κατοχής και χούντας.»!!

Το ΔΗΚΚΙ στον ίδιο δρόμο…

Με ανακοίνωσή του το ΔΗΚΚΙ μετά από τρεις ημέρες έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛ.ΑΝ.

Το ΔΗΚΚΙ, κατέβαλε και καταβάλει κάθε προσπάθεια για την συμμαχία του ευρύτερου δυνατού φάσματος των κοινωνικοπολιτικών δυνάμεων, που συμπίπτουν στο μίνιμουμ της αποτίναξης του ζυγού της αποικιοποίησης και της εκποίησης της χώρας και του λαού της. Θεωρούμε επίσης, ότι η πολιτική περίοδος την οποία διανύουμε καθιστά το αξίωμα αυτό επιτακτικό.

Οι υπαίτιοι όμως που επιβάλουν την καταλήστευση και την αποικιοποίηση της χώρας και του λαού της έχουν ονοματεπώνυμο και γι΄ αυτό είναι απαραίτητο να προσδιορίζονται με σαφήνεια μέσα στο μίνιμουμ πλαίσιο διακήρυξης ενός συμμαχικού εγχειρήματος.

Πέραν αυτού, θεωρούμε ότι ο καθένας διατηρεί την αυτοτέλεια και τις ιδιαίτερες δικές του απόψεις και πολύ περισσότερο δεν υποχρεούται να υιοθετεί τις ιδιαίτερες απόψεις κάποιου από τους συμμάχους. Διαφορετικά – εκτός των άλλων – το εγχείρημα χάνει την ενωτική του εμβέλεια, χάνει τον σκοπό της δημιουργίας μιας νέας λαϊκής – πατριωτικής ενότητας και δυναμικής από τα κάτω, και έχουμε απλώς την προχώρηση του ενός στον άλλο.

Δυστυχώς, η διακήρυξη η οποία μας προτάθηκε, στα βεβιασμένα χρονικά όρια ενός εικοσιτετράωρου, δεν εκπληρούσε αυτές τις προϋποθέσεις, ούτε στην αρχική της μορφή, ούτε και μετά την έκθεση της διαφωνίας μας. Παρά την επιμονή μας και στις δύο εκδοχές της να μην αναρτηθεί, και την διαφωνία και άλλων δυνάμεων στο υπό διαμόρφωση συμμαχικό σχήμα, αναρτήθηκε και παραμένει στην ιστοσελίδα των ΕΛ.ΑΝ.

Είναι αυτονόητο, ότι τα στελέχη που προτάθηκαν από το ΔΗΚΚΙ για το κεντρικό όργανο, προτάθηκαν για ένα όργανο συμμαχικού πολιτικού σχήματος και όχι ενός σχήματος υπό την προηγούμενη διακήρυξη και την καθιέρωση της μονομερούς λήψης αποφάσεων σε μείζονα ζητήματα. Επομένως, η συμμετοχή τους, όπως και η συμμετοχή μας στο όλο εγχείρημα δεν είναι δυνατή αφού πρώτα δεν υπάρξει η συμφωνία στα προηγούμενα καίρια θέματα.

Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, με τη γνωστή μας επιμονή, χωρίς ίχνος εγωϊσμού ή μικρομεγαλισμού, καλώντας όλους όσους εμφορούνται από τις ιδέες της Εθνικής και Λαϊκής κυριαρχίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, σε συσπείρωση για την μεγάλη Πατριωτική Συμμαχία αντίστασης και νίκης.

Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος. Αλλά θα διανυθεί.»!!

loading...