Ψήφο στον Χασάν και όχι στους Εθνικιστές

 




Ιωάννα Καραδήμα *

Πέρασε τελικά, στις 2 Ιουνίου η τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορούσε τους καταδικασθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με αυτήν και σύμφωνα με τα λόγια του κ.Βορίδη, θα δημιουργούνται διοικητικά προσκόμματα στην λειτουργία των κομμάτων που υπάρχουν άτομα τα οποία

ενέχονται στην υπόθεση αυτή και έχουν καταδικαστεί.

Να σημειώσουμε δε, πως μετά από καιρό υπήρξε πολιτική σύγκλιση στη Βουλή, καθώς η τροπολογία αυτή υπέρ ψηφίστηκε από την ΝΔ φυσικά, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολλά και συνάμα και τίποτα. Πολλά, καθώς το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κατεστημένου, στήριξε μια φωτογραφική και τιμωρητική διάταξη, η οποία στρέφεται κατά ιδεών και όχι κατά προσώπων. Γιατί τα πρόσωπα έχουν καταδικαστεί για τις όποιες, υπαρκτές ή μη αξιόποινες πράξεις τους και εκτοίουν ποινές γι’αυτές.

Άρα, είναι οι ιδέες και οι απόψεις που εκφέρουν αυτά τα άτομα και όσοι τις ασπάζονται που ενοχλούν. Και επειδή η ΝΔ και ο κ.Βοριδης δεν έχουν το πολιτικό θάρρος να απαγορεύσουν ρητά την έκφραση αυτών των ιδεών, ανακαλύπτουν και εφευρίσκουν… διοικητικά κωλύματα.

Τα οποία μπορεί να δημιουργήσουν τεχνικές δυσκολίες αλλά επί της ουσίας δεν εμποδίζουν την κάθοδο τους στις εκλογές. Εξάλλου, τα πρόσωπα και τα ονόματα των κομμάτων μπορούν να αλλάζουν, οι ιδέες που εκφέρουν έχει σημασία να μην αλλάζουν. Γιατί εκεί βρίσκεται το ζουμί της υπόθεσης, η απήχηση που μπορεί να έχει η αντίδραση στο μεταναστευτικό, η άρνηση στις εθνικές υποχωρήσεις, η καταγγελία της υποταγής της κοινωνίας στις πολυεθνικές.

Αυτό φοβάται η φιλελεύθερη ΝΔ, την αγανάκτηση των δεξιών ψηφοφόρων προς τις δικαιωματιστικές και παγκοσμιοποιητικές επιλογές της που βρωμάνε αριστερίλα, πιο πολύ και από αυτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο φόβος της και όχι η σωτηρία της κοινωνίας από το “εθνικιστικό δηλητήριο”.

Πόσο όμως, ακόμα πιο πολύ ειρωνικά, φαντάζουν όλα αυτά, όταν έρχονται λίγες ημέρες μετά τις εξετάσεις που αποδίδουν την ιθαγένεια στους αλλοδαπούς. Την ιθαγένεια, αλλά και το δικαίωμα ψήφου.

Μια διαδικασία, έωλη και εθνικά επικίνδυνη. Την οποία όμως πραγματοποίησε το Υπουργείο Εσωτερικών του κ. Βορίδη, ο οποίος μάλλον προσβλέπει στις ψήφους του κάθε Χασάν, ενώ στερεί, θεωρητικά, το δικαίωμα σε μια ισότιμη πολιτική διαδικασία σε Έλληνες πολίτες.

https://www.pronews.gr

loading...