Μαζικός υποσιτισμός στη Βόρεια Κορέα- Ειδικοί προειδοποιούν: Η χώρα θα μετράει εκατόμβες νεκρώνΜπροστά σε μια απίστευτη κρίση βρίσκεται η Βόρεια Κορέα καθώς η ασιατική χώρα είναι αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο λιμού, λόγω έλλειψης τροφίμων.

 Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν αμέσως μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού έκλεισε τα σύνορα της χώρας

Όπως αναφέρει το Radio Free Asia η χώρα αυτή τη στιγμή έχει αποθέματα για δυο μήνες ωστόσο ήδη σε αρκετές επαρχίες παρατηρείται έλλειψη σε βασικά αγαθά, ανάμεσά τους και τρόφιμα.

Στην πρωτεύουσα, οι τιμές των προϊόντων έχουν φτάσει στα... ύψη καθώς τα φακελάκια τσαγιού κοστίζουν 60 ευρώ (!) ενώ ο καφές 80!


Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν αμέσως μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού έκλεισε τα σύνορα της χώρας, σε μια προσπάθεια αναχαίτισης του covid.


Να σημειωθεί πως ο λιμός δεν είναι κάτι άγνωστο στη χώρα καθώς τη δεκαετία του ΄90 περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους από την πείνα!


Τα Ηνωμένα Έθνη παρακολουθούν την κατάσταση προσεκτικά ενώ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν παραδέχτηκε στην ολομέλεια του κόμματός του πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην προμήθεια και τη διανομή αγαθών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :