Το… κουλό όνομα με το οποίο γεννήθηκε ο Βιν Ντίζελ – Για ποιο λόγο το άλλαξε


Ο Βιν Ντίζελ είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους δημοφιλέστερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Η συμμετοχή του στο «Fast and Furious» απογείωσε την καριέρα του. Ωστόσο, το αστέρι του, επίσης, επιτυχημένου franchise «Οι Φύλακες του Γαλαξία» δεν ονομαζόταν πάντα Βιν Ντίζελ, καθώς το συγκεκριμένο όνομα δεν είναι το πραγματικό του.


Είναι γεγονός ότι πολλοί είναι οι σταρ του Χόλιγουντ, και όχι μόνο, που αλλάζουν το όνομά τους όταν ασχολούνται με την υποκριτική, συνήθως για να αποφύγουν συνωνυμίες με άλλους ηθοποιούς του χώρου ή απλά και μόνο επειδή ακούγεται καλύτερα. Ωστόσο, ο Ντίζελ είχε αλλάξει το όνομά του πολύ πριν ασχοληθεί με την υποκριτική.Γεννημένος ως Μαρκ Σινκλέρ, ως έφηβος εργαζόταν ως ασφάλεια σε διάφορα μπαρ της Νέας Υόρκης και ήθελε ένα όνομα που ακουγόταν πιο σκληρό, αναφέρει το thelist.com. Η έμπνευση για το νέο του όνομα προέρχεται από δύο διαφορετικά ερεθίσματα, με το μικρό του να έχει άμεση σχέση με την οικογένειά του και το επώνυμο να είναι εμπνευσμένο από τους φίλους του.

Ο πατριός, λοιπόν, που μεγάλωσε το αστέρι του Χόλιγουντ και το δίδυμο αδερφό του ονομαζόταν Ίρβινγκ Βίνσεντ, με το Βιν να είναι το υποκοριστικό που χρησιμοποιούσαν τόσο η μητέρα του όσο και ο πατριός του.


Ωστόσο, το Ντίζελ έχει λιγότερο σοβαρή και συναισθηματική προέλευση. Όπως ο ίδιος έχει αποκαλύψει στο «Late Night» με τον Conan O’Brien, αυτό προέρχεται από τους έφηβους φίλους του, οι οποίοι το εμπνεύστηκαν από την εξαιρετικά υπερδραστήρια φύση του. Απ’ ό,τι έχει δείξει και η πορεία του στη βιομηχανία του κινηματογράφου, το Βιν Ντίζελ, τελικά, αποδείχθηκε μια πολύ καλή και «πιασάρικη» επιλογή για έναν ήρωα δράσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια :