Ταγίπ καλησπέρα, Αποφάσισα, συγχώρα με πολυχρονεμένε, να σου γράψω κάποια πράγματα.

Σε παρακαλώ, δείξε εμπιστοσύνη, μην πάει ο νους σου στο πονηρό. Ό, τι κάνω το κάνω επειδή αισθάνομαι ιστορική υποχρέωση προς την οθωμανική κουλτούρα, την οποία σέβομαι και θα φέρω μόνιμα αφού μου χάρισε το ίδιο το επίθετο μου: Κιουτσούκης από το κιουτσούκ (küçük): μικρός!

1. Δεν είσαι ένας απλός αυτοδίδακτος οικονομολόγος, είσαι τιτανοτεράστια ιδιοφυία στα οικονομικά. Στο λέω εγώ. Προχώρα όπως το πας κι ακόμη παραπέρα. Αντί να κατεβάσεις απλώς τα επιτόκια κόψε το πρόβλημα στη ρίζα. Κατήργησε τα! Επιτόκια; Ποια επιτόκια; Και δες πως θα πάει. Θα πάει περίφημα, στο λέω. Μην ακούς κανέναν.

2. Βάλε να κάψουν όλα τα σχέδια των Ισίδωρου-Ανθέμιου, αυτών των καταραμένων Ελλήνων μαθηματικών/μηχανικών, διότι πάλι παρασύρθηκαν οι αρχιτέκτονες σου και το νέο σου τζαμί (όπως το μπλε κ.α.) είναι πατιτούρα με την Αγιά Σοφιά. Κάψτα! Στο κάτω κάτω είναι σχέδια 1500 ετών. Όταν τα σχεδίασαν οι αναθεματισμένοι δεν έλαβαν υπόψη το μεγαλείο σου, δεν είχες γεννηθεί ακόμη. Νομίζω ούτε ο προφήτης σου δεν είχε γεννηθεί ακόμη, οπότε δεν καταλάβαιναν, ήταν άσχετοι και ασεβείς. Σε κάθε περίπτωση τα σχέδια είναι μπαγιάτικα. Εξαφάνισε τα. Κάψτα! 

3. Χτίζε από εδώ και πέρα τα πάντα όπως το πανέμορφο παλάτι σου, σε υπέροχο ρυθμό οθωμανικού περιστερώνα. Κι εκεί το χάλασες λίγο. Τι σου ήρθε και γέμισες τον τόπο στο εσωτερικό με αμφορείς Παναθηναίων; Πέταξε τους όσο πιο γρήγορα μπορείς. Υπάρχουν ωραιότατα παραδοσιακά καθίκια. Μπορείς και να τα ζωγραφίσεις εξωτερικά αν θες με σχέδια της αρεσκείας σου και θα είναι και χρήσιμα!

4. Σε άκουσα να δίνεις ρητή εντολή σε τούρκους γλωσσολόγους να βρουν μία αξιοπρεπή τουρκική λέξη αντί της ελληνικής “αστροναύτης”. Τι γίνεται; Που βρίσκεται το θέμα; Φαντάζεσαι να έρθει η ώρα της προσελήνωσης της αποστολής σου και να ακούς συνέχεια “αστροναφτ” και “αστροναφτ” από τα ίδια τα κανάλια σου; Πίεσε τους. Στο μεταξύ, αν οι άνθρωποι δεν καταλήξουν κάπου, πως σου φαίνεται το “αστέρ-καϊκτσή”; Σαν λύση ανάγκης το λέω. Δες το λίγο.

5. Τέλος, χάρηκα σήμερα που επιτέλους σε άκουσα να μιλάς για το πραγματικό πρόβλημα: Το πολυκομματικό κοινοβούλιο. Επιτέλους! Τι είναι αυτά τα πράγματα. Ποιος ο λόγος να έχεις να συζητάς με ανθρώπους που έχουν άλλη οπτική. Η οπτική είναι μία. ΜΙΑ και μοναδική, ξέρεις εσύ. Προχώρα.

Κάπου εδώ (προς το παρόν) θα κλείσω την επιστολή μου.

Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι την αγνότητα των προθέσεων μου Ταγίπ και να μην με παρεξηγείς. Διότι αυτά δεν τα σκέφθηκα μόνος μου, με φώτισε το λαμπρό πνεύμα σου εξ’ αποστάσεως.

Αλλιώς πως…

loading...