ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ




Ένοχη η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, αλλά και η ΟΥΕΦΑ…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

Στις αρχές του 1992 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής έστελνε επιστολή στους τότε ηγέτες της ΕΟΚ και στην οποία χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Η αναγνώριση της αυτοαποκαλουμένης “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” έχει θεμελιώδη σημασία για την Ελλάδα και το γνωρίζω καλύτερα από κάθε άλλον, αφού είμαι ο ίδιος Μακεδών. Η Δημοκρατία αυτή δεν έχει δικαίωμα ούτε εθνολογικά ούτε ιστορικά να λέγεται Μακεδονία! Ελπίζω ότι οι σύμμαχοι και συνεταίροι μας θα καταλάβετε επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μόνο μία Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι ελληνική»!

Στις 13 Απριλίου 1992 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και στην οποία συμμετείχαν, ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου, η Πρόεδρος του “Συνασπισμού” Μαρία Δαμανάκη και η Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα! Η συμφωνία έλεγε πως δεν πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τα Σκόπια, όπου θα αναφέρεται η λέξη “Μακεδονία”!

Ωστόσο, μετά από δεκαετίες οι ριψάσπιδες του ΣΥΡΙΖΑ και υπό την αφόρητη πίεση των ΗΠΑ και της Γερμανίας (που πάντοτε ασκείτο σε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις), παράκαμψαν τους “σοφούς” πολιτικούς της δεκαετίας του ¨80-΄90, αλλά κυρίως των πολιτικών ογκόλιθων Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου, και υπέγραψαν την ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών” (12 Ιουνίου 2018) με τους Αλβανοσλάβους βόρειους γείτονές μας!

Ο Πρωθυπουργός έχει συμφωνήσει τα κυρώσει στη Βουλή τα τρία Μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια…

Αλλά δυστυχώς και η κυβέρνηση της ΝΔ με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ άλλα διακήρυτταν πριν από τις εκλογές του Ιουλίου 2019, συμμετέχοντες στις πολυπληθείς λαοσυνάξεις των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης κατά της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, τελικά όταν κέρδισαν τις εκλογές, ακύρωσαν τον εαυτό τους και προσχώρησαν στην στρεβλή και αντεθνική λογική του ΣΥΡΙΖΑ περί τήρησης αυτής της ενδοτικής Συμφωνίας!

Και όχι μόνο! Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε συμφωνήσει με τον ομόλογό του των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ να φέρει για κύρωση στη Βουλή τους τρεις εφαρμοστικούς νόμους (ή αλλιώς Μνημόνια) που θα νομιμοποιούσαν απόλυτα αυτήν την Συμφωνία!

Για να γίνει όμως αντιληπτό, τι ακριβώς πρεσβεύουν αυτά τα τρία Μνημόνια, αρκεί να σας πούμε πως αφορούν, την ένταξη της χώρας των Σκοπίων στην Ε.Ε. με το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”, την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών και τέλος την φύλαξη του FIR των Σκοπιανών από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις! Τα οποία αυτά τρία Μνημόνια συνεργασίας, ήδη άτυπα εκτελούνται από την Ελληνική κυβέρνηση!

Απλά ΗΠΑ και Γερμανία επιζητούν και την νομιμοποίηση διά μέσω της κύρωσής τους από τη Βουλή των Ελλήνων!

Το “βουλευτικό αντάρτικο” ξεκίνησε…

Αλλ΄ όμως αυτή η δέσμευση του Έλληνα Πρωθυπουργού προς τον Σκοπιανό ομόλογό του, προς ικανοποίηση των ΗΠΑ και της Γερμανίας, προσκρούει στην δεδηλωμένη θέση των δυο πρώην Πρωθυπουργών και Προέδρων της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, της καταψήφισης δηλαδή, αυτών των τριών εφαρμοστικών νόμων (Μνημόνια)! Και έχω γράψει, ουδείς γνωρίζει πόσοι ακόμη Βουλευτές της ΝΔ θα ακολουθήσουν τους δυο πρώην Πρωθυπουργούς!

Ειδικότερα Βουλευτές της ΝΔ από την Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι ψηφίστηκαν, επειδή δήλωναν προεκλογικά πως δεσμεύονταν από τα λεγόμενα του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή! Όταν δήλωναν, πως δεν θα προδώσουν το ιστορικό δάκρυ του μεγάλου και εμβληματικού αρχηγού τους!

Αλλά το “αντάρτικο” στη ΝΔ για την ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών” ξεκίνησε από την Πρωτεύουσα και πιο συγκεκριμένα από τον Βουλευτή της Α΄ Αθηνών της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο και ο οποίος έχει κατά πολύ δεξιότερες θέσεις του σημερινού Πρωθυπουργού!

Ο οποίος είπε συγκεκριμένα σε τηλεοπτικό σταθμό πριν ελάχιστες ημέρες:

«Αν οι ίδιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν λέγονται Μακεδονία, ακόμα και βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών, τότε εμείς δεν πρέπει να βιαστούμε να φέρουμε προς κύρωση τα συγκεκριμένα μνημόνια στην Βουλή. Η προσωπική μου γνώμη είναι πως τα μνημόνια δεν πρέπει να έρθουν καθόλου προς κύρωση σε αυτή την κοινοβουλευτική θητεία, δηλαδή να παραμείνουν μία εκκρεμής πίεση απέναντι στα Σκόπια που φαίνεται πως δεν καταλαβαίνουν ότι δεν λέγονται Μακεδονία και δεν είναι συνεπείς προς τις δικές τους υποχρεώσεις»!

Όταν δώσεις θάρρος στο χωριάτη (Σκόπια) εκείνος θα ανέβει και στο κρεβάτι σου (της Ελλάδος)…

Αυτή η πολιτική και εθνική τοποθέτηση του κ. Μπογδάνου, δεν έγινε αναιτιολόγητα!

Προκλήθηκε, αφορμής δοθείσης, από τις τελευταίες συνεχείς προκλήσεις αξιωματούχων των Σκοπίων! Προκλήσεις που ξεκίνησαν από τη συμμετοχή της ποδοσφαιρικής τους ομάδας στο Euro 2020 και όπου αναφερόταν το κράτος τους ως “Μακεδονία” και όχι “Βόρεια Μακεδονία” όπως επιτάσσει και προβλέπει η “Συμφωνία των Πρεσπών”!

Που πολλοί θα νόμιζαν ότι οι Σκοπιανοί θα συνετίζονταν μετά και τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν στις επιστολές διαμαρτυρίας, του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και προς τον ΥΠΕΞ μας Νίκο Δένδια! Εις μάτην όμως!

Δεν ήταν όμως δυνατόν, να συνετιστούν ποτέ, αυτοί που επί δυο χρόνια καταπατούν σε όλα τα σημεία της, την υπερωφέλιμη γι΄ αυτούς “Συμφωνία των Πρεσπών”! Γιατί αξιώνουν και άλλα, και άλλα, δηλαδή όλα! Αφού, άμα δώσεις θάρρος στο χωριάτη, αυτός θα ανέβει και στο κρεβάτι σου!

Έτσι στις ημέρες που ακολούθησαν προέβησαν και σε άλλες προκλήσεις!

Έτσι ο Πρωθυπουργός τους Ζόραν Ζάεφ, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

«Στο στάδιο του Άμστερνταμ υποστηρίζω δυνατά την εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της Μακεδονίας»!

Ο δε, Αντιπρόεδρος του VMRO-DPMNE Αλεξάνταρ Νικολόσκι, από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (επιστρέφοντας μετά από απουσία 4 ετών), είπε θρασύτατα:

«Είμαι πάλι στο Στρασβούργο με μεγάλη τιμή, για να εκπροσωπώ τη “Μακεδονία” στη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική συνέλευση στην Ευρώπη. Όπως στο παρελθόν, ανακοινώνω ότι εδώ θα παλέψω για τα εθνικά συμφέροντα της “Μακεδονίας”, καθώς και για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των “Μακεδόνων” στην Ελλάδα, την Αλβανία και τη Βουλγαρία! Έχω μόνο ένα πράγμα να τους πω, και αυτό είναι: – Ξέρουμε ποιοι είμαστε, είμαστε Μακεδόνες, ξέρουμε ποια γλώσσα μιλάμε, μιλάμε Μακεδονικά, γνωρίζουμε την κληρονομιά και την ιστορία μας, και ανεξάρτητα από την απόφαση που λαμβάνουν αύριο, όλη η Ευρώπη ξέρει ποιοι είμαστε και τι είμαστε, και θα αντιμετωπίσουν με ντροπή για τις συνέπειες της απόφασης που λαμβάνουν. Ευχαριστώ πολύ»!

Το τελευταίο μήνυμα απευθυνόταν προς την Βουλγαρία, η οποία ασκεί βέτο στην ΕΕ κατά των Σκοπιών!

Ωμή παρέμβαση των ΗΠΑ κατά των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδος…

Ωστόσο αυτές οι νέες προκλήσεις συντελέστηκαν από τους Σκοπιανούς, επειδή πριμοδότησε την θρασύτητά τους πριν από μερικές ημέρες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, διαμηνύοντας πως η “Συμφωνία των Πρεσπών” σχετίζεται απόλυτα με το πλαίσιο Εφαρμογής Εθνικής Έκτακτης Ανάγκης των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια!

Καταλάβατε; Έκτακτης ανάγκης! Και βέβαια υπερθεμάτισε λέγοντας, πως θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις εάν υπονομευθεί η εφαρμογή της!

Έστειλε λοιπόν το μήνυμα προς τους δυο πρώην Πρωθυπουργούς και Προέδρους της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, αλλά και σε όσους ακόμη αντιδρούν, έστω κι αν είναι φυσικά πρόσωπα!

Ακολούθως την σκυτάλη της τρομοκρατίας κατά της Ελλάδος πήρε εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Σκοπιανό VOA, όπως μας ενημερώνει ο ερευνητής δημοσιογράφος Ιωάννης Κουντούρης από το Λος Άντζελες στο GREEK NEWS ON DEMANT:

«Όσοι λοιπόν εργάζονται εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών και σε χώρες εκτός των Δυτικών Βαλκανίων, θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στη μαύρη λίστα από τις Ηνωμένες Πολιτείες! Πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα, η οποία έχει υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών, λόγω της οποίας υπόκειται σε ορισμένες υποχρεώσεις για την εφαρμογή της!

Το Εκτελεστικό Διάταγμα των ΗΠΑ είναι ένα εργαλείο για να στοχεύσει εκείνους που υπονομεύουν τη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων και βοηθά στην ενίσχυση των θεμελίων για ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή»!

Παρακάτω σας γνωρίζουμε το λινκ του συγκεκριμένου μέσου στα Σκόπια στις 18 Ιουλίου 2021:

https://mk.voanews.com/a/biden-macedonia-prespa-/5933069.html

Όταν η UEFA “φτύνει να μούτρα της” πολιτικοποιώντας το ποδόσφαιρο…

Αλλά και η ΟΥΕΦΑ έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης στα Σκοπιανά καραγκιοζιλίκια, και ιδιαίτερα ο Πρόεδρός της Αλεξάντερ Τσέφεριν! Αφού δεσμεύθηκε στην επιστολή που του έστειλε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, πως θα είναι η διεθνής Ομοσπονδία ιδιαίτερα προσεκτική!

Εν τούτοις στον αγώνα των Σκοπίων με την Ολλανδία, μπήκε ελεύθερα στο Στάδιο εθνικιστικό πανό από Σκοπιανούς φιλάθλους, που σίγουρα χαροποίησε τον Σκοπιανό Πρωθυπουργό που ήταν μεταξύ εκείνων που παρακολούθησαν τον αγώνα στα επίσημα του Σταδίου!

Έψαχνε αφορμή ο Κυριάκος για να περάσει τις “Συμπληγάδες”;

Μετά όλες τις παραπάνω προκλήσεις, λέτε να ξύπνησε η ελληνική κυβέρνηση, ή τρομοκρατείται ήδη πάρα πολύ από τις αντιδράσεις των Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας;

Πάντως εκφράζεται ήδη κυβερνητική δυσφορία για τον προκλητικό Ζόραν Ζάεφ, φίλο τόσο του Αλέξη Τσίπρα, όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Χαρακτηριστικά, η κυβερνητική εκπρόσωπος – προερχόμενη από το αριστερό “Ποτάμι” – Αριστοτελία Πελώνη, δήλωσε:

«Απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και του πνεύματος αυτής και καλούμε τον κ. Ζάεφ να απέχει από διχαστική ρητορική και μάλιστα για ένα ευαίσθητο θέμα όπως το ποδόσφαιρο»!

Στέλνοντας ακόμη πιο σαφές μήνυμα:

«Ούτως ή άλλως η καλή τη πίστη εφαρμογή της συμφωνίας είναι και ένα από τα κριτήρια της ενταξιακής πορείας της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση»!

Λέτε να προσπαθούσε να βρει αφορμή ο κ. Μητσοτάκης και να υλοποιήσει όσα του προτείνει ο κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος;

Τι να λένε άραγε οι Τζο Μπάιντεν και Άγκελα Μέρκελ;;

loading...