Πώς η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο που διασκεδάζουμε

H διασκέδαση έχει αλλάξει ριζικά με την τεχνολογική… έκρηξη

Θυμάστε την εποχή που μαζευόμασταν σε drive in για να παρακολουθήσουμε ταινίες; Μήπως περιμένατε ώρες ολόκληρες μήπως παίξει το μουσικό κανάλι το αγαπημένο σας συγκρότημα;

Τα κέρματα που ξοδεύαμε στα ουφάδικα για να παίξουμε Pac-Man; Αν έχετε γεννηθεί μετά το 90’ πιθανότατα όχι.

Η τεχνολογία έχει αλλάξει δραματικά τον τρόπο που διασκεδάζουμε και παρακάτω θα δούμε μερικά από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα.
Η έκρηξη της βιομηχανίας των videogames

Στις μέρες μας κόσμος δε παίζει Pac-Man ή φλιπεράκια. Το gaming βρίσκεται στα καλύτερά του και οι περισσότεροι gamers απολαμβάνουν τα νέα βιντεοπαιχνίδια στις κονσόλες, στους υπολογιστές ή ακόμα και στα κινητά τους τηλέφωνα.

Η τελευταία κατηγορία έχει πρόσφατα μαγνητίσει το ενδιαφέρον σε άτομα όλων των ηλικιών που δε θα θεωρούσαν τον εαυτό τους gamer. Αυτό οφείλεται στην ευκολία του να παίζεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια όπου και αν είσαι, καθώς και στο χαμηλότερο κόστος των παιχνιδιών για κινητά που τις περισσότερες φορές είναι δωρεάν.

Για αυτό μην σας φανεί περίεργο όταν θα δείτε πενηντάρηδες να παίζουν Pet Rescue ή να απολαμβάνουν NetBet στοίχημα από τη φορητή τους συσκευή.
Μουσική και κινηματογράφος

Οι συνδρομητικές υπηρεσίες όπως Netflix, HBO Max, Apple+ και πολλές άλλες, έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα καταστήματα ενοικιάσεις ταινιών (και σε μερικές περιπτώσεις και τον κινηματογράφο), καθώς με μηνιαία συνδρομή έχετε πρόσβαση σε τεράστια ποικιλία σειρών και ταινιών. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των συνδρομητικών είναι ότι μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας περιεχόμενο, από παντού (κινητό, tablet), αρκεί μόνο να έχετε ενεργό λογαριασμό.

Όσον αφορά τη μουσική, η αγορά CD/κασετών/βινυλίων γίνεται μόνο για συλλεκτικούς λόγους. Το Spotify, το Soundcloud και το Youtube σας δίνουν τη δυνατότητα να ακούτε τα αγαπημένα σας τραγούδια ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε και αν είστε, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάτε μία τεράστια κασετίνα με δεκάδες CD.


Social Media

Αν δε ζείτε σε καμιά σπηλιά, τότε σίγουρα θα γνωρίζετε τι είναι το Facebook. Πλέον, οι νέες γενιές, ζουν και αναπνέουν για τα Social Media. Πλατφόρμες όπως το Tik Tok και το Instagram έχουν μεγάλη πέραση στις μικρότερες ηλικίες, καθώς μπορούν να μοιράζονται με τον κόσμο βίντεο, φωτογραφίες και stories από ένα ωραίο ταξίδι ή απλά από την καθημερινότητά τους. Οι πιο μεγάλες ηλικίες προτιμούν το Facebook και το Twitter ως πιο ‘παραδοσιακές’ επιλογές.
Το μέλλον της ψυχαγωγίας

Τι μας επιφυλάσει το μέλλον; Πώς θα περνάμε ευχάριστα τον ελεύθερό μας χρόνο; Η απάντηση (πρόβλεψη) είναι ενθουσιαστική και τρομακτική ταυτόχρονα.

Αυτό που ήδη έχει κάνει την εμφάνισή της είναι η εικονική πραγματικότητα ή αλλιώς Virtual Reality. Το VR το συναντάμε στις μέρες μας περισσότερο στα βιντεοπαιχνίδια, υπάρχουν όμως άμεσα σχέδια για επέκταση και στο χώρο των ταινιών και των σπορ. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να απολαμβάνουμε σχεδόν τα πάντα από το σπίτι μας φορώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό. Από την άλλη, ο χρόνος που θα περνάμε μπροστά από μία οθόνη θα είναι πολύ μεγάλος, με όποιες μακροχρόνιες επιπτώσεις θα έχει αυτό. Συνεπώς, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να απολαμβάνουμε τις ευκολίες της τεχνολογίας με όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες.

loading...