Όχι στο διχασμό.

Όχι στο διχασμό. Είναι βασική προϋπόθεση για εμάς τους χριστιανούς να πιστεύουμε στον Χριστό, όχι επιφανειακά, αλλά καρδιακά και επιπλέον να είμαστε ενωμένοι μαζί Του. Η ενότητα μέσα στο χώρο της Εκκλησίας είναι σημαντικό πράγμα.

Τίποτα δεν είναι πιο ισχυρό από την ενότητα. Διότι αυτός που είναι ενωμένος με τον Χριστό, δεν μπορεί ο δαίμονας να του κάνει κακό. Αυτός που είναι ενωμένος με τον Χριστό που είναι η ΖΩΗ, τότε αυτός δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ. Αυτός που είναι ενωμένος με τον Χριστό, τότε έχει αγάπη, ειρήνη, χαρά, ευτυχία.

Το πιο σημαντικό όμως μέσα στην ενότητα των χριστιανών είναι, ότι κανείς δεν μπορεί να εισέλθει και να τους καταστρέψει, αλλά ταυτόχρονα ο ένας βοηθά τον άλλον. Ο ένας προσεύχεται για τον άλλον. Όπως έκανε ο ίδιος ο Χριστός με τους Αποστόλους και μαθητές Του που ο ίδιος προσευχόταν στον Θεό Πατέρα για εκείνους όπως διαβάζουμε στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο κεφ.17, στιχ. 1-13. Εκεί βλέπουμε την αγωνία, την αγάπη, την φροντίδα, την προσευχή του Ιησού για τους μαθητές Του: «…Εγώ ειδικώς δι’ αυτούς σε παρακαλώ τώρα ως μέγας αρχιερεύς και μεσίτης· δεν σε παρακαλώ δια τον κόσμο τον αμαρτωλό και άπιστο, αλλά δι’ αυτούς που μου έδωκες, διότι εξακολουθούν να είναι και θα είναι ιδικοί σου…».

Πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να καταστρέψουν αυτή την ενότητα μέσα στον χώρο της Εκκλησίας. Προσπαθούν να μας αποκόψουν από τον Χριστό, να μην έχουμε ενότητα, να μην έχουμε αγάπη, προσπαθούν να μας διχάσουν για να εκτελούν τα σχέδιά τους με επιτυχία. Δυστυχώς υπάρχουν και άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι «μάρτυρες», «ομολογητές», «τηρητές της πίστεως και των Ιερών Κανόνων», χωρίς μάλιστα να έχουν καμία γνώση στους Ιερούς Κανόνες και τους χρησιμοποιούν μόνο κατά το δοκούν, με σκοπό το διχασμό του πληρώματος της Εκκλησίας, αλλά και να δημιουργήσουν δικούς τους οπαδούς.

Ο Χριστός δεν θέλει οπαδούς, ούτε υπάρχουν ομάδες μέσα στον Χριστιανισμό. Όλοι αυτοί οι πονηροί έχουν καταστρέψει την ενότητα μέσα στην Εκκλησία και έχουν κάνει ομάδες. Η ομάδα του τάδε μοναχού, η ομάδα του τάδε Επισκόπου, η ομάδα του τάδε Αρχιμανδρίτη, η ομάδα του τάδε λαϊκού, η ομάδα του τάδε Γέροντα, η ομάδα… Ο διχασμός είναι σχέδιο και πολλοί δεν το καταλαβαίνουν. Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι βρίσκονται σε μεγάλη πλάνη και παραπλανούν και τους άλλους. Κατηγορούν, βρίζουν, υπονομεύουν, την Εκκλησία και οι ίδιοι παραμένουν μέσα στην Εκκλησία και προσποιούνται τους «super ορθοδόξους».

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος 

loading...