Ιλαρίων για κορονοϊό: Έχουν χρησιμοποιηθεί βιολογικά όπλα εναντίον μας


 Την στιγμή που η Ρωσία δοκιμάζεται μαπό τον κορονοϊό εκ νέου, ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Ιλαρίων, χαιρέτισε την πρωτοβουλία των αρχών της Μόσχας να εμβολιάσουν τουλάχιστον το 60% των πολιτών που εργάζονται στον τομέα των υπηρεσιών.


«Έχω μια θετική στάση απέναντι σε αυτήν την πρωτοβουλία. Και πιστεύω ότι είναι πολύ επιθυμητό, ​​φυσικά, να τηρούμε την αρχή του εθελοντικού εμβολιασμού, την αρχή που είχε δηλωθεί εξ αρχής, αλλά υπάρχει επίσης η αρχή της ευθύνης των ανθρώπων για ζωές άλλων ανθρώπων", είπε ο μητροπολίτης στο πρόγραμμα Εκκλησία και Ειρήνη στην τηλεόραση του Russia 24 της Ρωσίας.


Σημείωσε ότι ένα άτομο που δεν εμβολιάζεται προκαλεί πιθανή βλάβη όχι μόνο στον εαυτό του, αλλά και σε άλλους.


"Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτός είναι στην πραγματικότητα ένας πόλεμος, επειδή έχουν χρησιμοποιηθεί βιολογικά όπλα εναντίον μας, και αυτός είναι ένας πόλεμος για την επιβίωση των ανθρώπων. Όταν κηρύχθηκε ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος, υπήρχαν πραγματικά πολλοί εθελοντές. Αλλά αν μόνο οι εθελοντές πήγαιναν στο μέτωπο, δεν θα είχαμε κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, θα τον χάναμε. Ανακοινώθηκε μια γενική κινητοποίηση. Για να νικήσουμε αυτόν τον ιό, πρέπει να κηρύξουμε μια γενική κινητοποίηση", δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων.


Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας τόνισε ότι το καθήκον μας είναι να νικήσουμε αυτόν τον ιό το συντομότερο δυνατό, και για να τον νικήσουμε, έχουν δημιουργηθεί εμβόλια. "Αλλά, δυστυχώς, κανείς δεν έχει δημιουργήσει ακόμη ένα εμβόλιο κατά της ηλιθιότητας, κανένας δεν έχει δημιουργήσει ακόμη μια θεραπεία για τον εγωισμό, και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι ανάμεσά μας που είναι εξαιρετικά ανεύθυνοι για το τι συμβαίνει", παραπονέθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :