ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ;





Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

Είναι θλιβερή η διαπίστωση του λαού για την ιδεολογική μεταστροφή του Άδωνι Γεωργιάδη! Όχι όμως σε εμένα προσωπικά!

Του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος στις 19 Απριλίου 2012 έγραφε (απόσπασμα από το πλούσιο αρχείο μου):

«…Αγαπητέ Έλληνα Πατριώτη, όπως καταλαβαίνεις η ύπαρξη του ΛΑΟΣ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι πλήρως επιβεβλημένη για την επιβίωση του Ελληνικού Έθνους, αφού είναι η μόνη ασπίδα προστασίας του! Η Ελλάδα έχει ανάγκη από το μόνο πραγματικά ανεξάρτητο Πατριωτικό κίνημα που διαθέτει η χώρα αυτήν την στιγμή…»!

Ο οποίος μεταξύ των πρώτων συναντήσεων που είχε ως Υπουργός στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, ήταν να δεχτεί μετά βαΐων και κλάδων, τον Μουσουλμάνο βουλευτή (τότε) Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν (Πρόεδρο της “Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης”)!

Του Άδωνι Γεωργιάδη, στον οποίο στις 11 Νοεμβρίου 2010 έστελνα επιστολή (μια από τις πολλές) και τον κατήγγειλα, πως με τους βερμπαλισμούς του και την μαξιμαλιστική του ρητορική μετέτρεπε ένα κόμμα αστικό, πατριωτικό (ΛΑΟΣ), σε κόμμα Νεοταξικό!

Επιστολή Παμμακεδονικών οργανώσεων στον Άδωνι Γεωργιάδη…

Στον Άδωνι Γεωργιάδη (Υπουργό Ανάπτυξης) απέστειλαν επιστολή επτά Παμμακεδονικές οργανώσεις της Υφηλίου σχετικά με την αλλαγή στάσης του για την “Συμφωνία των Πρεσπών” στις 4 Ιουνίου 2021!

Παρακάτω το πλήρες κείμενο αυτής της επιστολής:

«Ως Μακεδόνες ανά τον κόσμο ειλικρινά λυπόμαστε για την αλλαγή στην στάση και συμπεριφορά σας στο θέμα που εμείς οι Μακεδόνες έχουμε δώσει αγώνες τόσα χρόνια και ιδιαίτερα τώρα τελευταία με την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών. Τι έγινε κ. Υπουργέ και αλλάξατε τόσο πολύ κι από πολέμιος της “Συμφωνίας” καταλήξατε ένθερμος υποστηρικτής της;
Υπάρχουν πολλά βίντεο και αναρτήσεις εφημερίδων και blogs στα οποία μπορεί ο καθένας μας να διαβάσει και να δει αυτά που λέγατε πριν μερικά χρόνια και αυτά που λέτε τώρα. Στις 23 Ιανουαρίου 2018 και μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη σε δική σας ανάρτηση στο YouTube δηλώσατε τα εξής:

“…τα μέσα μαζικής ενημέρωσης υποβάθμισε το μεγαλείο αυτής της συγκέντρωσης… οι πολιτικοί δεν μπορούν να αγνοήσουν τα συλλαλητήρια… η μέρα του συλλαλητηρίου άλλαξε τα δεδομένα… πολιτικό αδιέξοδο για τον Τσίπρα…”!

Στο πολυπληθέστατο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 δηλώσατε παρών με την παρουσία σας και υπερήφανα βγάζατε selfies μαζί με άλλους συναδέλφους σας, ενώ στο επίσης μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου 2019, η παρουσία σας έγινε αισθητή και μαζί με την σύζυγό σας κ. Μανωλίδου ξανά φωτογραφηθήκατε με υπερηφάνεια… και ως Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανεβάσατε στο twitter την δήλωση της κ. Μαρέβας Grabowski – Μητσοτάκη:

“Δακρυγόνα σε οικογένειες, σε μητέρες με τα παιδιά μας, σε ηλικιωμένους;! Γιατί! Ντροπή!”!

Το 2019, μιλώντας στην ολομέλεια, απευθυνόμενος στην τότε υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, αναφέρατε:

“Η δική μας παράταξη είναι πιστή στο δάκρυ του αείμνηστου Εθνάρχου Κωνσταντίνου Καραμανλή για τη Μακεδονία… Για σας, κυρία Κουντουρά, δεν έχω να πω τίποτα. Καταλαβαίνω ότι είναι ωραίο το υπουργείο Τουρισμού και προδώσατε μία ολόκληρη ιστορία σε “άλλες” ιδέες… ”!

Τι έγινε κ. Γεωργιάδη και ξαφνικά γίνατε ένθερμος υποστηρικτής του Τσίπρα και της Κουντουρά και των άλλων ομοιών τους που ψήφισαν την Συμφωνία των Πρεσπών και ανάγκασαν έναν υπερήφανο λαό να νιώθει ντροπή για την κατάντια του; Οι “άλλες” ιδέες είναι ευπρόσδεκτες και σε σας τώρα; Εσείς γιατί στηρίζετε τώρα αυτή την επιζήμια για την Ελλάδα συμφωνία; Καταλαβαίνουμε πως είναι ωραίο το Υπουργείο Ανάπτυξης και αρκετά προσοδοφόρο… και να δούμε τι θα κάνουν οι δικοί σας ψηφοφόροι στις επόμενες εκλογές…

Μπορεί τον κ. Τσίπρα να μην τον αποκαλέσατε “προδότη”, αλλά στις 27 Ιανουαρίου του 2019 σε προεκλογική σας εκστρατεία στα Γιάννενα δηλώσατε τα εξής:

“Κάθε ένας που έχει έστω και λίγο πατριωτισμό μέσα του, αισθάνεται μια φοβερή θλίψη. Το κράτος μας από σήμερα υποχρεούται να αναγνωρίζει τους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες”! Εσείς πόσο πατριώτης αισθανθήκατε όταν δεχτήκατε τον Πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα… και πώς τον αναγνωρίσατε;
Άδωνις Γεωργιάδης: Εθνικό έγκλημα η Συμφωνία των Πρεσπών
Τελειώνοντας σας υπενθυμίζουμε πως ο ελληνισμός και ιδιαίτερα οι Μακεδόνες δεν ξεχνούμε την στάση σας»!

Σχεδιάζεται αποπομπή Άδωνι από την κυβέρνηση;

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πλέον γνωστό πως σκέπτεται να προχωρήσει σε έναν δομικό ανασχηματισμό, που καμιά σχέση δεν θα έχει με τους δυο προηγούμενους!

Είναι σίγουρο πως το Μαξίμου, μετά από δυο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας, έχει διαπιστώσει ότι συγκεκριμένα Υπουργεία δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα των προσδοκιών του Πρωθυπουργού!

Επίσης, όταν σε αυτά τα Υπουργεία, ο επικεφαλής λατρεύει την έκθεσή του στα ΜΜΕ και πολλές φορές αυτή η έκθεση, αυτή η προσωπική υπερπροβολή ζημιώνει την κυβέρνηση, αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, είναι σίγουρο ότι δημιουργεί δυσφορία στο Μαξίμου!

Ωστόσο, υπάρχουν “εύκολες” περιπτώσεις Υπουργών που θα οδηγηθούν στα βουλευτικά έδρανα της Βουλής, ή θα πάνε σπίτι τους αν είναι εξωκοινοβουλευτικοί, “χωρίς να ανοίξει μύτη”, υπάρχουν όμως και “δύσκολες” περιπτώσεις και των οποίων η “υπουργική καρατόμηση” φαντάζει ως αδύνατη αφού θα δημιουργηθεί πόλεμος χαρακωμάτων!

Έτσι σε αυτήν την δεύτερη των περιπτώσεων, η λύση είναι η μετακίνηση Υπουργού σε Υπουργείο μικρότερου και πιο ασήμαντου χαρτοφυλακίου!

Όπως όμως ενημερώθηκα από εξέχουσα πηγή μου, η πιο δύσκολη περίπτωση αφορά τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη! Ο οποίος τυγχάνει και Αντιπρόεδρος της ΝΔ! Θέση που του δόθηκε σε μια προσπάθεια του Πρωθυπουργού, για να μην χάσει την επαφή του με την δεξιά πτέρυγα της ΝΔ! Από την στιγμή μάλιστα που “πατέρας” του κ. Γεωργιάδη ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο οποίος τον στήριξε και διά της παρουσίας του στην προεκλογική περίοδο του 2019! Μια “οικογενειακή σχέση” που σήμερα έχει διαταραχθεί συθέμελα από τις συνεχείς πολιτικές κωλοτούμπες του κ. Γεωργιάδη!

Και εδώ υπάρχει η είδηση της εξέχουσας πηγής μου!

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επεξεργάζεται να τοποθετήσει τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης!

Δηλαδή, διά της προώθησης θα γίνει η έξοδος από την κυβέρνηση του κ. Γεωργιάδη! Αφού ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν έχει χαρτοφυλάκιο και ο ρόλος του είναι διακοσμητικός!

Οψόμεθα!!

loading...