Μα να μην υπάρχει ένας Φίλης στη Δανία (ή έστω ένας Παπασπιτούλης)!

Είναι δυνατό να συμβαίνουν τέτοια πράγματα και η αριστερά του ανθρωπισμού και των ανοιχτών συνόρων να παραμένει αδρανής εκεί στον ψυχρό σκανδιναβικό βορρά;

Η εικονιζόμενη είναι η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΑ πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντεριξεν, η οποία κατέθεσε δρακόντειο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση, όπου, μεταξύ άλλων, προβλέπονται τα εξής:

Παραμονή των αιτούντων άσυλο σε τρίτες χώρες ακόμη κι αν τους δίνεται καθεστώς πρόσφυγα. Κάθε αιτούμενος άσυλο στη Δανία, αφού καταγραφούν τα στοιχεία του, και με ελάχιστες εξαιρέσεις, κυρίως για ανθρώπους με σοβαρές ασθένειες, θα μεταφέρεται σε κέντρο υποδοχής εκτός ΕΕ. Η Δανία θα επιδιώξει να υπογράψει διμερείς συμφωνίες για το σκοπό αυτό με χώρες όπως η Αίγυπτος, η Αιθιοπία και η Ρουάντα.

 Κατάργηση των αδειών παραμονής Σύρων επειδή περιοχές της πατρίδας τους κρίνεται πως είναι πλέον ασφαλείς.

Σκλήρυνση του νόμου κατά των «γκέτο», με σκοπό να οριστεί πλαφόν στον αριθμό των «μη δυτικών» κατοίκων στις γειτονιές.

 Ορισμός επίσημου στόχου να υπάρχουν «μηδέν πρόσφυγες» στη χώρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η κεντροαριστερή κυβέρνηση της Δανίας ασκεί σήμερα μια από τις πιο περιοριστικές πολιτικές στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση.

Τι θα κάνουμε, κ. Φίλη, για αυτά τα αίσχη;

Η δόλια η ΠτΔ μια φωτογραφία σε συνοριακό φυλάκιο έβγαλε και την πήρατε από τα μούτρα. Εδώ γίνονται (αριστερά) Σόδομα και Γόμορρα!

loading...