Αυτοκριτική (;) Δ.Βίτσα γιατί οι νέοι δεν οργανώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ: «Γιατί είμαστε μαλ…»!

 Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας υπό τον Πάνο Καμμένο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και κατόπιν υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, προτείνει να διενεργηθεί άτυπη σφυγμομέτρηση «σε ταβέρνες και στέκια του Μεταξουργείου», όπως λέει χαρακτηριστικά, για ποιο λόγο οι νέοι δεν οργανώνονται στο κόμμα του.

Τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες απόψεις του γνωστού σημαίνοντος στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Δ’ αντιπροέδρου της Βουλής και πρώην υπουργού, ειδικά για την απροθυμία των νέων να γίνουν μέλη του κόμματος, ανέδειξε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τζένος μέσω του Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1.

Σε ηχητικό απόσπασμα, παρμένο πιθανότατα από chat στο Facebook μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βίτσας ακούγεται να καταθέτει τον προβληματισμό του, καθώς και μια ενδεχόμενη μέθοδο επίλυσης ενός ζητήματος το οποίο απασχολεί σοβαρά το τέως κυβερνών κόμμα.

Στα σημεία που συχνάζει η νεολαία – και target group προς ενεργό ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως θεωρεί ο κ. Βίτσας – θα πρέπει να μοιραστεί «ένα χαρτί».

Με μία και μόνη ερώτηση: «Γιατί δεν οργανώνεστε στον ΣΥΡΙΖΑ;».

Το πρόχειρο αυτό γκάλοπ είναι ζωτικής σημασίας, κατά τον πρώην υπουργό, για να προχωρήσει η στρατολόγηση καινούργιων μελών και η αναζωογόνηση του κόμματος με νέο αίμα.

Αυτό πιστεύει ο κ. Βίτσας, ο οποίος δεν διστάζει να μοιραστεί με την συνομιλήτριά του και την πρώτη εξήγηση που του έρχεται στο μυαλό, ως απάντηση στο ως άνω θεμελιώδες και φλέγον ερώτημα.

Και η απάντηση που σκέφτεται ο κ. Βίτσας είναι, απλά και ξάστερα, «γιατί είσαστε μ@λ@κες».

Όπως διευκρινίζει, ακόμη και αυτή η απάντηση θα ήταν χρήσιμη, διότι έστω και δια της απογοητεύσεως για την ανταπόκριση που (δεν) έχει το κάλεσμα προς τη νεολαία ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαγάγει κάτι θετικό.

«Μια εμπειρία» κατά την έκφραση του κ. Βίτσα.

Όπως και να έχει, στα λεγόμενά του διακρίνεται μια τάση προς αυτοκριτική για το τι πραγματικά συμβαίνει «εκεί έξω».

Η κατά λέξη μεταγραφή του ηχητικού αποσπάσματος από τα Παραπολιτικά 90,1 έχει ως εξής:

«Εμείς αυτό που λέμε είναι γιατί δεν κάνει μια οργάνωση μελών, μια συζήτηση, έστω με αυτό το θέμα ή με ένα άλλο θέμα. Μεταξύ τους. Ούτε να ‘ρθει ο Βίτσας, ούτε να ‘ρθει ο Τσίπρας…

– Είναι αυτό που έλεγες για την αυτενέργεια…

– Μα, πας καμιά φορά σε μια οργάνωση και έχεις πλήρη συνείδηση ότι υπάρχουν εκεί 2-3 σύντροφοι που τα ξέρουν καλύτερα από σένα. Εσύ πας να τους κάνεις -επιτρέψτε μου να πω- το μάγκα, τώρα, τα ξέρεις και τα λοιπά- είναι αυτό που λέει ο Ρόγκας, ότι τέλος πάντων, μερικά πράγματα… αποκτάς και μια εμπειρία και τα κάνεις καλά, είναι όπως ένας… Να κάνει μία οργάνωση μία τέτοια κουβέντα. Να βγάλετε ένα χαρτί… Εκεί στο Μεταξουργείο υπάρχουνε πολύ ωραίες ταβέρνες και πολύ ωραία στέκια… Να βγάλετε ένα χαρτάκι να πάτε και να το δώσετε σε μερικούς νέους με μία ερώτηση, όχι ‘κανα κατεβατό, που να λέει ας πούμε ‘ρε παιδιά, γιατί δεν οργανώνεστε [σσ: στον ΣΥΡΙΖΑ]’; Και να σου γράψει ο άλλος ‘γιατί είσαστε μ@λ@κες. Γιατί αυτό -συγνώμη τώρα, μιλάμε και στο Facebook- για το ένα και για το άλλο. Να βγάλουμε και μια εμπειρία».

loading...