«ΑΚΡΑΙΦΝΕΙΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΕΣ», ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΥΑ!

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ «COVID 19»

“Κάντε το ψέμα μεγάλο. Κρατήστε το απλό. Επιμείνετε να το λέτε και στο τέλος θα το πιστέψουν.” (Αδόλφος Χίτλερ)

Από τους «ιχνηλάτες» του χθες…

Κατά τις δεκαετίες του 1970 και κυρίως του 1980 εμφανίστηκε στην Ελλάδα μια ιδιαίτερη και σχετικά ολιγάριθμη κατηγορία νέων ανθρώπων οι οποίοι διακατέχονταν από την αιρετική – τότε – αντίληψη ότι η διαδρομή του παρόντος πολιτισμού προς ένα σύστημα πανοπτικού ελέγχου είναι προ των πυλών.

Εκείνη την εποχή οι πληροφορίες ήταν ελάχιστες (εν αντιθέσει με το σήμερα) και προέρχονταν κυρίως από συγκεκριμένα αναγνώσματα. 

Τα «Η φάρμα των ζώων» και «1984» του Όργουελ όπως και το βιβλίο «Ο θαυμαστός καινούριος κόσμος» του Χάξλεϋ περιέγραφαν δύο διαφορετικές αλλά -όπως αποδεικνύεται σήμερα- συμπληρωματικές διαδρομές προς μια μελλοντική τεχνοκρατική απολυταρχική δυστοπία. 

Δεν υπήρχε νέος εκείνης της ιδιαίτερης κατηγορίας που να μην τα γνώριζε, αλλά η εσωτερική βεβαιότητά τους για τα μελλούμενα δεν οφειλόταν αποκλειστικά σ’ αυτά. 

Οφειλόταν κυρίως στην εξαιρετική ευαισθησία της διαίσθησής τους, στο πολύ καθαρό τους ένστικτο, τα οποία ήταν σε θέση να αναγνωρίσουν τις κρυμμένες τάσεις του παρόντος και να τις επεκτείνουν στις λογικές συνέπειες του μέλλοντός τους. 

Κάποιος ανήσυχος, οπλισμένος με αυτά τα χαρακτηριστικά και με ερευνητικό πνεύμα, μπορούσε ουσιαστικά να γνωρίζει τα πάντα ακόμη κι αν αντικειμενικά αγνοούσε πολλές λεπτομέρειες σε σχέση μ’ αυτά.

Εκείνους τους πρώιμους «ιχνηλάτες» τους έβρισκες συνήθως να παροικούν στις διάφορες εκφάνσεις των «αποκλινόντων συμπεριφορών», των ιδιαίτερων μουσικών και πολιτισμικών ρευμάτων του «περιθωρίου», που με δυσκολία αφομοίωνε η ελλαδική κοινωνία εκείνης της εποχής, φτάνοντας μέχρι τις πολυποίκιλες εκφάνσεις της αντιεξουσίας. 

Διέθεταν μεγάλο πάθος και αγάπη για τη ζωή, παλεύοντας με πλήθος στρεβλώσεων και αντιφάσεων τόσο δικών τους όσο και του κόσμου, αλλά οι περισσότεροι για ένα πράγμα ήταν σίγουροι: η δυστοπία είναι προ των πυλών, και για να το καταλάβει κάποιος αρκεί να δει τον κόσμο «ανάποδα». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...