ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΙΜΕΝΣ ΣΤΙΝ ΜΙΖΕΝΣ…. ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ ΕΠΙΣΡΤΕΦΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΥΣ ΠΟΥΛΑΜΕ ΛΙΓΝΙΤΗ, ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΙΓΝΙΤΟΡΥΧΕΙΑ ! ! !

Η πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα (11 Μαρτίου 2011) επηρέασε πολύ την Γερμανική κυβέρνηση και η Ανγκελα Μέρκελ αποφάσισε την κατάργηση (έως το 2022) όλων των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία, οπότε προκάλεσε την κάθετη αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την πιο «βρώμικη» πηγή, τον λιγνίτη.

Το πλέον ρυπογόνο καύσιμο έχει επικρατήσει όχι τόσο λόγω της αυξανόμενης χρήσης του στην Κίνα και στις άλλες αναπτυσσόμενες χώρες όσο λόγω της διάδοσής του στις ανεπτυγμένες και δη στις ευρωπαϊκές, που λόγω κρίσης εγκαταλείπουν τις πιο δαπανηρές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Οπότε η χρήση του λιγνίτη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, έχει σημαντική συνεισφορά στην αύξηση το εθνικού προϊόντος, αποφέροντας ταυτόχρονα στην Ελλάδα μεγάλη εξοικονόμηση συναλλάγματος. 

Ας μην ξεχνάμε πως 2001 η Ελλάδα ήταν 5η χώρα παραγωγής λιγνίτη στον κόσμο, με ετήσια παράγωγη 67,000 χιλιάδες τόνους και σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις τα αποθέματα της Μεγαλόπολης φθάνουν για 20 χρόνια και της Δ. Μακεδονίας, που αποτελούν πάνω από το 50% των συνολικών, για 40.

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΕΓΙΝΕ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (άντε και εγώ μαζί του) ΟΜΩΣ ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ ΑΣ ΤΟΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ. 

Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα «Bild» μεταξύ άλλων είπε πως: «κλείνουμε όλα τα ανθρακωρυχεία μας στη βόρεια Ελλάδα, νωρίτερα από τη Γερμανία».

Συνεπώς, μέρος των χρημάτων μας θα διατεθεί για τη στήριξη της πράσινης μετάβασης σε μια ολόκληρη περιφέρεια της Ελλάδας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα και θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της να βρουν κάτι άλλο να κάνουν και, βεβαίως, θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες, αφού η RWE σύναψε συμφωνία με τη ΔΕΗ για την εγκατάσταση ενός πολύ μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στη θέση όπου υπήρχε μια παλιά λιγνιτική μονάδα.

Άρα όλο αυτό είναι και προς το συμφέρον γερμανικών εταιρειών και κλείνοντας είπε: « Δεν είναι πλέον θέμα αποπληρωμής χρέους προς την ΕΕ, αλλά επενδυτικών ευκαιριών που θα είναι επωφελείς για Ελληνικές εταιρείες, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, αλλά ταυτόχρονα θα ωφελήσουν και γερμανικές εταιρείες».

Δηλαδή σε απλά Ελληνικά, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα υπάρξουν πράσινες επενδύσεις που θα τις υλοποιήσουν Γερμανικές εταιρείες που θα επωθεληθούν. 

Αλλά οι κάτοικοι της περιοχής να ψάξουν μόνοι τους να βρούνε δουλειά να κάνουν για να μην πεινάσουν.

Και φυσικά τα λεφτά- «ψίχουλα» που προβλέπονται για το Πράσινο ταμείο για τη Δυτική Μακεδονία θα δοθούν όλα για αγορά ΑΠΕ από τη Γερμανία και την τοποθέτηση τους από Γερμανικά συνεργεία.

Στο τόπο μας δεν θα μείνει τίποτα. 

Μπράβο σας Κυριάκο Μητσοτάκη και Κωστή Χατζηδάκη, εξασφαλίσατε τη Γερμανία, χαντακώσατε τη Δυτική Μακεδονία !

β. τεζαρης 

϶ϵλληνας ψηφοφόρος, 365 ημέρες τον χρόνο, όμηρος του καθεστώτος των Αθηνών ! ! !

loading...