Φρικτή πολλαπλή δολοφονία με δράστη και αυτόχειρα ομογενή

 Η τραγική οικογένεια των ομογενών από το Οχάιο, που πνίγηκε στο αίμα και τον θάνατο ανήμερα της Γιορτής του Πατέρα. Από αριστερά, ο 13χρονος Εϊς, η 37χρονη Λέσλι και η 5χρονη Πίπα, με τον δράστη και αυτόχειρα, Νικόλαο Μαυράκη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη προκαλεί το οικογενειακό φονικό στην κωμόπολη Τζάκσον του Οχάιο, με δράστη και αυτόχειρα έναν ομογενή βετεράνο του Αμερικανικού Στρατού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «New York Post», δράστης -και αυτόχειρας- είναι ο 47χρονος Νικόλαος Μαυράκης (Nicholas Mavrakis III), ο οποίος έκοψε το νήμα της ζωής της 37χρονης συζύγου του, Λέσλι Μαυράκη (Lesley Mavrakis), και των παιδιών του, Έις (Ace Mavrakis) και Πίππα (Pippa Mavrakis), 13 και 5 ετών αντίστοιχα, πριν δώσει τέλος στη ζωή του.

Οπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η πολλαπλή δολοφονία έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή και, συγκεκριμένα, ανήμερα της γιορτής του πατέρα. Οπως ανέφερε πρώτη η τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα «Canton Rep», τα πρώτα σημάδια ανησυχίας επήλθαν από ένα μέλος της ευρύτερης οικογένειας, που δεν μπορούσε να έρθει σε επικοινωνία με τον Μαυράκη και τα υπόλοιπα μέλη. Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, το μέλος αυτό κάλεσε την Αστυνομία, ζητώντας να μεταβούν άμεσα στον χώρο, προσθέτοντας πως «δεν απαντάει κανένας στην πόρτα, τα σκυλιά δεν γάβγιζαν ενώ ο Μαυράκης είχε σοβαρό πρόβλημα μετατραυματικού στρες (PTSD) από την θητεία του στον αμερικανικό στρατό», συμπληρώνοντας πως ο 47χρονος «αντιμετώπιζε θέματα από αυτό».

Η Αστυνομία προσήλθε άμεσα, εισέβαλε στον χώρο και αντίκρυσε ένα αποτρόπαιο θέαμα: Το ζεύγος Μαυράκη και τα δυο μικρά παιδιά κείτονταν νεκροί, μετά από μια ξεκάθαρη δολοφονική ενέργεια.

Ο Μαυράκης προσέφερε τις υπηρεσίες του στον αμερικανικό στρατό από τον Απρίλιο του 1993 έως και τον Ιούλιο του 2013, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Από τον Ιανουάριο του 2002 μέχρι τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, προσέφερε τις υπηρεσίες του στην αμερικανική δύναμη στο Αφγανιστάν, ενώ ακολούθησε τον ίδιο δρόμο και για το Ιράκ και μάλιστα δυο φορές: Από τον Φεβρουάριο του 2003 έως τον Φεβρουάριο του 2004, όπως επίσης και μια δεύτερη, από τον Σεπτέμβριο του 2007 έως και το Νοέμβριο του 2008.

Σε επίσημη δήλωσή της, η τοπική Αστυνομία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «θρηνεί την απώλεια των δυο μικρών παιδιών και της οικογένειάς τους», ενώ ανακοινώσεις συλλυπητηρίων εξέδωσαν και τα σχολεία των δυο παιδιών.

Ηξεραν για το PTSD

Οπως καταδεικνύεται από δηλώσεις γειτόνων της οικογένειας στην εφημερίδα «New York Post», η ιστορία του Μαυράκη και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε μετά τη μακρά θητεία του στον αμερικανικό στρατό και την -επί της ουσίας- συμμετοχή του στα δυο μεγαλύτερα ανοικτά μέτωπα των τελευταίων δεκαετιών, ήταν γνωστά.

Την ίδια στιγμή, ο αδελφός του, Τόνυ Μαυράκης (Tony Mavrakis), βρήκε το κουράγιο, εν μέσω του σοκ που έχει υποστεί και ο ίδιος από αυτό που συνέβη στην οικογένεια του αδελφού του, να απευθυνθεί σε μια σελίδα βετεράνων στο Facebook και να γνωστοποιήσει το συμβάν, καλώντας όλους όσοι υπηρέτησαν μαζί του να θέσουν υπόψη τους το γεγονός, που επήλθε από μια συναισθηματική διαταραχή που, ενδεχομένως, να αντιμετώπισαν και οι ίδιοι.

https://www.ekirikas.com

loading...