Η Γερμανία ζήτησε την κατάργηση του τελευταίου κεκτημένου περί ισότητας των χωρών-μελών της ΕΕ: Βέτο, τέλος


 Οι Ναζί φεύγοντας από την Ελλάδα μετά τον Β' παγκόσμιο, άφησαν πίσω τους τους πράκτορές τους, απόγονοι των οποίων είναι οι σημερινοί κυβερνώντες...  Έτσι κατεργάζονται ωμά την εκδίκησή τους, καταστρέφοντας την Ελλάδα με πολύ χειρότερο τρόπο.  Καταστροφή οικονομική και καταστροφή φυσικού περιβάλλοντος...  Μετατρέποντάς μας σε δούλους με φίμωτρα... Τώρα μας λένε από πάνω και να σκάσουμε, να μην μιλάμε... 

Λογαριάζουν όμως δίχως τον Ξενοδόχο...Ο Άγιος Γ' Παγκόσμιος και ο πλήρης αφανισμός τους από το προσκήνιο της Ιστορίας και της Γεωγραφίας (ας είναι καλά ο Άγιος Βλαδίμηρος) είναι προ των πυλών... 

Για όσους από εσάς δεν καταλαβαίνετε το νόημα των παραπάνω, είναι γιατί έχετε πιάσει πολύ πνευματικό πουρί...  το πιθανότερο επίσης είναι να θέλετε να εμβολιαστείτε...  Άντε λοιπόν να καθαρίσει η γης, διότι εξαιτίας σας φθάσαμε εδώ που φθάσαμε...

Την πλήρη επικράτηση της «Γερμανικής» Ευρώπης, ζήτησε εν μέσω πλην σαφώς ο ΥΠΕΞ του Βερολίνου Χάικο Μάας, ζητώντας την κατάργηση του βέτο από μεμονωμένες χώρες.

Το δικαίωμα του βέτο, είναι το τελευταίο όπλο στα χέρια της μικρής μειοψηφίας των χωρών της ΕΕ, προκειμένου να αντιταχθούν στις αποφάσεις του Βερολίνου οι οποίες είναι κατά των εθνικών του συμπεριφορών.


Θεωρητικά, και η Ελλάδα, θα μπορούσε να προβάλει βέτο, αλλά, είναι κάτι που δεν έχει κάνει από τα χρόνια που η χώρα περιήλθε ως δανειστής και ειδικότερα στο Βερολίνο.


Όμως, αυτή τη στιγμή οι μοναδικές χώρες που έχουν το θάρρος και την αποφασιστικότητα να προβάλλουν αντίρρηση στις Γερμανικές αποφάσεις είναι ελάχιστες: Πολωνία, Ουγγαρία και σε κάποια ζητήματα η προηγούμενη κυβέρνηση της Ιταλίας.


Σε οποιαδήποτε περίπτωση, είναι ελάχιστες οι χώρες, αλλά παρ' όλα αυτά είδαμε εσχάτως τόσο σε όσο αφορά την ενεργειακή πολιτική (κατάργηση της χρήσης λιγνίτη, η Πολωνία με την απειλή βέτο, κατάφερε και πήρε παράνομα έως το 2049).


Ενώ επίσης, η Πολωνία και η Ουγγαρία, κατάφεραν με την απειλή του βέτο στον προϋπολογισμό της ΕΕ, να πάρουν ρυθμίσεις που τις εξαιρούν από την ευμενή νομοθεσία περιθωριακών και κοινωνικών ομάδων όπως οι ΛΟΑΤΚΙ, αλλά και της ανεξέλεγκτης εισόδου λαθρομεταναστών.


Την κατάργηση του δικαιώματος μεμονωμένων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο βέτο για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας ώστε η ΕΕ «να μην γίνεται όμηρος εκείνων που παραλύουν την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική».


«Όποιος το κάνει, παίζει με τη συνοχή της ΕΕ. Το λέω εντελώς ανοιχτά: το βέτο πρέπει να φύγει - ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι και εμείς μπορεί να μειοψηφήσουμε», δήλωσε ο κ. Μάας κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των Γερμανών πρέσβεων που άρχισε σήμερα τις εργασίες της. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θεωρεί ότι το ζήτημα θα απασχολήσει και τις συζητήσεις για το μέλλον της Ευρώπης.


Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών έρχονται λίγες ημέρες μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν όταν η Ουγγαρία εμπόδισε την έκδοση δήλωσης της ΕΕ για την Κίνα και για τα γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :