Στροφή των Δημοκρατικών στο «Νόμος και Τάξη» – «Τα σπάνε» με τους Black Lives Matter





 Χρήστος Μυτιλινιός *

Αποστάσεις πλέον φαίνεται να παίρνει η κυβέρνηση Μπάιντεν από το κίνημα Black Lives Matter (B.L.M.), με το οποίο συνοδοιπόρησε προεκλογικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των New York Times, ο Λευκός Οίκος όχι μόνο απορρίπτει το αίτημα του κινήματος B.L.M. για στέρηση της χρηματοδότησης της Αστυνομίας, αλλά προχωρά και σε νέα ακόμα πιο δυνατή χρηματοδότηση της Αστυνομίας.

Η εθνική στρατηγική που παρουσίασε την Τετάρτη ο Πρόεδρος Μπάιντεν με θέμα την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, περιλαμβάνει σκληρά μέτρα κατά της διακίνησης παράνομων όπλων, ενθαρρύνοντας παράλληλα τις αμερικανικές πόλεις να αξιοποιήσουν εκατοντάδες δισ. δολάρια για τον εκσυγχρονισμό των διωκτικών υπηρεσιών

Η περίπτωση του συνταξιούχου Αφροαμερικανού Αστυνομικού Έρικ Άνταμς, ο οποίος διατηρεί μεγάλο προβάδισμα για τη Δημαρχεία της Νέας Υόρκης, δίνει ξεκάθαρα το στίγμα του πώς θα κινηθούν πλέον οι Δημοκρατικοί. Ο Έρικ Άνταμς δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στη σκληρή του στάση απέναντι στην εγκληματικότητα, γεγονός που του δίνει και το μεγάλο του προβάδισμα στην περιοχή.

Πρόκειται για μεταστροφή των Δημοκρατικών όσων αφορά την αντιμετώπιση της εσωτερικής ασφάλειας, καθώς ακόμα και η ηγεσία του κόμματος, ζήτησε από τα ηγετικά στελέχη να δεσμευθούν σε αύξηση της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης αστυνομικών δυνάμεων, όπως προβλέπει το Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης, νομοσχέδιο το οποίο κατέθεσαν οι Δημοκρατικοί και καταψήφισαν οι Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία. «Δεν είναι ώρα να στρέψουμε τις πλάτες στην αστυνομία», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. Στα ανώτατα κλιμάκια των Δημοκρατικών έχει επικρατήσει πλέον η πεποίθηση ότι η εγκληματικότητα πρέπει να απασχολήσει κατά προτεραιότητα το κυβερνητικό έργο.

Στόχος των Δημοκρατικών είναι στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022 να εμφανιστούν ως κόμμα που πιστεύει και δεσμεύεται υπέρ της αστυνομίας, του νόμου και της τάξης.

Ωστόσο, ο Αμερικανός Πρόεδρος παραμένει πιστός στα σχέδιά του για ριζική αστυνομική μεταρρύθμιση, με στόχο την αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας και διακρίσεων εις βάρος μειονοτήτων. Στην ομιλία του δεσμεύθηκε να ζητήσει τη χρηματοδότηση κοινωνικών προγραμμάτων αντιμετώπισης της βίας στις υποβαθμισμένες συνοικίες και την υιοθέτηση συνεκτικής στρατηγικής περιορισμού της εγκληματικότητας.

Φαίνεται όμως πλέον ξεκάθαρα ότι οι Δημοκρατικοί έχουν γυρίσει την πλάτη στις εκκλήσεις ακτιβιστικών οργανώσεων για δραστική μείωση του προϋπολογισμού αστυνομικών υπηρεσιών και την απόδοση των κεφαλαίων αυτών σε κοινωνικά προγράμματα.

https://timeline.gr/

loading...