Aμερικανίδα Ιολόγος: Λέγαμε ψέματα στον κόσμο για την προέλευση του κορωνοϊού για να μη δικαιώσουμε τον Τραμπ. Δείτε τι αναφέρει το NBC News

 Μία επιστήμονας που υπέγραψε πρόσφατα μια επιστολή που υποστήριζε την έρευνα για το ενδεχόμενο η πανδημία του κορωνοϊού να προέρχεται από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν παραδέχτηκε σε συνέντευξή της αυτή την εβδομάδα ότι η ίδια και άλλοι επιστήμονες δεν βγήκαν νωρίτερα να υποστηρίξουν την πιθανότητα η πανδημία να προέρχεται από εργαστήριο επειδή δεν ήθελαν “να συνδεθούν με τον Τραμπ”.

Το NBC News αναφέρε:

Η Τσαν ήταν μία από τους 18 επιστήμονες που δημοσίευσαν επιστολή στο περιοδικό Science τον περασμένο μήνα, ζητώντας μια πιο εμπεριστατωμένη έρευνα για την προέλευση του ιού, η οποία θα λαμβάνει υπόψη τις θεωρίες τόσο για τη φυσική εμφάνιση όσο και για τις εργαστηριακές διαρροές. Η επιστολή βοήθησε να ξεκινήσει ένας νέος γύρος εκκλήσεων για τη διερεύνηση της “υπόθεσης της διαρροής από το εργαστήριο”, συμπεριλαμβανομένων αιτημάτων από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και αρκετούς κορυφαίους επιστήμονες.

Η έκθεση σημείωσε ότι πολυάριθμοι εμπειρογνώμονες στον τομέα έχουν δηλώσει ότι ελάχιστα έως καθόλου στοιχεία έχουν προκύψει τον τελευταίο περίπου χρόνο και ότι το μόνο πράγμα που έχει αλλάξει είναι το “πλαίσιο και οι συνθήκες” γύρω από τη συζήτηση για την προέλευση της πανδημίας.

Η Τσαν δήλωσε ότι ορισμένοι επιστήμονες φοβόντουσαν να συζητήσουν δημόσια την υπόθεση της διαρροής στο εργαστήριο, φοβούμενοι ότι τα λόγια τους θα μπορούσαν να παρερμηνευθούν ή να χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν ρατσιστικές ρητορικές σχετικά με τον τρόπο εμφάνισης του κορωνοϊού. Ο Τραμπ τροφοδότησε τις κατηγορίες ότι το Ινστιτούτο Ιολογίας Γουχάν, ένα ερευνητικό εργαστήριο στην πόλη όπου αναφέρθηκαν τα πρώτα κρούσματα του Covid-19, συνδέεται με το ξέσπασμα…

“Εκείνη την εποχή, ήταν πιο τρομακτικό να συσχετιστείς με τον Τραμπ και να γίνεις εργαλείο για τους ρατσιστές, οπότε οι άνθρωποι δεν ήθελαν να ζητήσουν δημόσια έρευνα για την προέλευση του εργαστηρίου”, υποστήριξε ο Τσαν στη συνέντευξη.

Οι επιστήμονες έσπευσαν να υποβαθμίσουν την πιθανότητα ότι η πανδημία θα μπορούσε να έχει προέλθει από το εργαστήριο, δημοσιεύοντας μια επιστολή στο The Lancet που την έριξε “ως ένα ξενοφοβικό ξαδέρφι της άρνησης της κλιματικής αλλαγής και του αντιεμβολιασμού”, ανέφερε το Vanity Fair. “Η δήλωση του Lancet ουσιαστικά τερμάτισε τη συζήτηση για την προέλευση του COVID-19 πριν καν αρχίσει”.

“Για τον Gilles Demaneuf, που παρακολουθούσε από το περιθώριο, ήταν σαν να είχε “καρφωθεί στις πόρτες της εκκλησίας”, καθιερώνοντας τη θεωρία της φυσικής προέλευσης ως ορθοδοξία”, πρόσθεσε το δημοσίευμα. “Όλοι έπρεπε να την ακολουθήσουν. Όλοι ήταν εκφοβισμένοι. Αυτό έδινε τον τόνο””. Ο πρώην διευθυντής του CDC Robert Redfield δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι πιστεύει ότι η πανδημία προήλθε από το εργαστήριο και ότι εκείνοι που κινήθηκαν για να κλείσουν τη θεωρία της διαρροής στο εργαστήριο ήταν “πολύ αντιεπιστημονικοί”.

Ο Ντέιβιντ Άσερ, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας της κυβέρνησης Τραμπ για την προέλευση της πανδημίας COVID-19, δήλωσε σε συνέντευξή του τον περασμένο μήνα ότι έβαλε βιοστατιστικούς της αμερικανικής κυβέρνησης να υπολογίσουν ότι οι πιθανότητες ο κοροναϊός να εξελιχθεί από τη φύση και εκτίμησαν ότι ήταν περίπου 1 προς 13 δισεκατομμύρια.

Πηγή: The Flag Report

loading...