“Με έδερναν δεμένο 4 μέρες για να ομολογήσω ότι σκότωσα την Καρολάιν”: Σοκάρει Γεωργιανός για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά!

 Η υπόθεση του στυγερού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά φαίνεται πως διαλευκάνθηκε με την ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν. Μέχρι ωστόσο να αποκαλυφθεί πως ο πιλότος ήταν ο δράστης, είχε ανακριθεί για το έγκλημα ένας Γεωργιανός.

Ο συγκεκριμένος, μέσα από τις φυλακές Κορυδάλλού όπου βρίσκεται, μίλησε σε Μέσο της πατρίδας του καταγγέλλοντας πως τον βασάνισαν οι αστυνομικοί ώστε να ομολογήσει πως αυτός είναι ο δολοφόνος.

Συγκεκριμένα στις 16 Μαΐου οι Αρχές συνέλαβαν έναν Γεωργιανό κακοποιό που ετοιμαζόταν να φύγει από τη χώρα. Όπως σημειωνόταν ήταν ένα από τους πέντε δράστες της ληστρικής επίθεσης, στις 7 Μαρτίου, σε κατοικία στο Πικέρμι όπου έδεσαν και χτύπησαν ηλικιωμένο ζευγάρι αλλά και την οικιακή βοηθό τους. Παράλληλα η περιγραφή του έμοιαζε με εκείνη που είχε δώσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στις Αρχές.

Σοκάρει Γεωργιανός για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά!

«Ήμουν δεμένος για τέσσερις ημέρες και με χτυπούσαν για να ομολογήσω κάτι που δεν ήξερα. Με πήγαν στην αστυνομία, με χτύπησαν αμέσως και μου ζήτησαν να ομολογήσω πως σκότωσα. Δεν είχα καμία σχέση με την υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά ο Γεωργιανός σε μιλώντας στην «Kronika».

Ο 36χρονος Γεωργιανός παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού για άλλη υπόθεση και όπως αποδείχθηκε ούτε ο ίδιος ούτε κάποιος από τους ποινικούς που είχαν βάλει στη λίστα τους οι αστυνομικοί είχε σχέση με τη δολοφονία, καθώς δράστης ήταν, όπως ο ίδιος ομολόγησε, ο 32χρονος πιλότος και σύζυγος της 20άχρονης Καρολάιν.

Αντιδράσεις από κοινότητες Αλβανών και Γεωργιανών

Μετά από την εξιχνίαση της υπόθεσης οι κοινότητες Αλβανών και Γεωργιανών με ανακοινώσεις τους αντέδρασαν στη στοχοποίηση ομοεθνών τους από τις πρώτες ημέρες της δολοφονίας.

Στην ανακοίνωσή της η Κοινότητα της Γεωργιανής Διασποράς στην Ελλάδα «εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια της αδικοχαμένης Καρολάιν. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην εξιχνίαση της δολοφονίας της νεαρής μητέρας στα Γλυκά Νερά. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Ελληνική Αστυνομία για την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Επιθυμούμε να εκφράσουμε τη μεγάλη μας λύπη για την κάλυψη των γεγονότων σε σχέση με τη δολοφονία από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ζητάμε την αντίδραση της πολιτείας.

Καθόλη τη διάρκεια των ερευνών τα ΜΜΕ δε σταμάτησαν να αναφέρονται σε πιθανούς υπόπτους με εθνικό προσδιορισμό.

Ο συλληφθείς συμπατριώτης μας υπέστη διαπόμπευση, ψυχικές και σωματικές βλάβες δίχως καν να έχει καταδικαστεί για καμία από τις κατηγορίες που του προσάπτονται ή προσάπτονταν.

Η κάλυψη των γεγονότων από τα ΜΜΕ κατάφερε μόνο να δημιουργήσει και να σπείρει πανικό και μένος, τροφοδοτώντας το μίσος και τον ρατσισμό στην Ελληνική Κοινωνία.

Αναμένουμε τα εγχώρια ΜΜΕ να επανορθώσουν για τον επαναλαμβανόμενο δημόσιο διασυρμό της Γεωργιανής Κοινότητας στην Ελλάδα, ασκώντας προπαγάνδα, χωρίς κανένα επίσημο στοιχείο.Συμβαίνει πολλα χρόνια τώρα, καιρός να σταματήσει και να επιβληθούν ποινές σε όσους δεν υπηρετούν το επάγγελμα τους σωστά».

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Κοινότητας Αλβανών Μεταναστών στην Ελλάδα με την οποία: «εκφράζει τον αποτροπιασμό της στο ειδεχθές έγκλημα, που εχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Παρακολουθούμε σοκαρισμένοι τις εξελίξεις στην εξιχνίαση της δολοφονίας της νεαρής μητέρας στα Γλυκα Νερα, απο τον ίδιο τον συζυγο της,, τελικα!

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στην οικογένεια της άτυχης Καρολάιν.

Ταυτόχρονα ζητάμε με άμεσα αντανακλαστικά να υπάρξει ευρεία και άμεση αντίδραση της πολιτείας, προκειμένου να σταλεί το σωστό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, δίχως καμια άλλη καθυστέρηση:

Ο δολοφόνος της Καρολαιν ΔΕΝ ήταν κανένας «Αλβανός» ή «Γεωργιανός» σεσημασμένος κακοποιός.

Για άλλη μια φορά, τα ελληνικά ΜΜΕ δεν έχασαν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν με ιδιαίτερο μένος τα στερεότυπα του «ξένου, μετανάστη εγκληματία», τροφοδοτώντας το μίσος και τον ρατσισμό στην Ελληνική Κοινωνία.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την φρικιαστική πράξη του 33-χρόνου συζυγοκτονου, που παρίστανε επί μέρες τον συντετριμμένο σύζυγο.

ΚΑΙ Αναμένουμε δημόσια Συγγνώμη απο τα εγχώρια ΜΜΕ για τον επαναλαμβανόμενο δημόσιο διασυρμό της Αλβανικής Κοινότητας στην Ελλάδα, με επιμονή προπαγάνδα, χωρίς κανενα επίσημο στοιχείο. Συμβαίνει πολλα χρόνια τώρα, καιρός να σταματήσει και να επιβληθούν σκληρές τιμωρίες στους υπεύθυνους!

Ας μην σπέρνουμε και άλλο μίσος στην ήδη πονεμένη κοινωνία μας, όπου όλοι μπορούμε και καταφέρνουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά.

Ας είμαστε ενωμένοι ενάντια σε κάθε μορφής βία, επιθετικότητας εγκληματικής συμπεριφοράς, για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας».

https://www.athensmagazine.gr/

loading...