ΡΩΣΙΑ: ΡΩΣΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΕΡΙΞΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ 4 ΒΟΜΒΕΣ ΚΑΤΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΛΕΥΣΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟΥ

Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΕΤΡΙΞΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ…

ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας ένας ρώσικο πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά κι έπειτα ένα βομβαρδιστικό εκτόξευσε 4

βόμβες διασποράς πολύ εκρηκτικές κατά πορεία πλεύσης ενός βρετανικού αντιτορπιλικού. Είναι πρωτοφανές θερμό επεισόδιο από το τέλος Ψυχρού Πολέμου μεταξύ Ρωσίας ΝΑΤΟ.

Το ρωσικό πλοίο έριξε προειδοποιητικές βολές σε ένα αντιτορπιλικό του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού μετά την είσοδο του στα ρωσικά χωρικά ύδατα της Μαύρης Θάλασσας και ένα ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24 έριξε βόμβες ως προειδοποίηση, ανέφερε την Τετάρτη το interfax επικαλούμενo το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το βρετανικό HMS Defender έφυγε από τα ρωσικά ύδατα λίγο μετά το περιστατικό, μετά από διείσδυση έως και 3 χλμ. στα ρώσικα χωρικά ύδατα, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο, προσθέτοντας ότι η αντιπαράθεση πραγματοποιήθηκε κοντά στο Cape Fiolent, στο νότο της πόλης Σεβαστούπολης στην χερσόνησο Κριμαίας που προσαρτήθηκε από Ρωσία το 2014. Από την πλευρά του το Λονδίνο αναφέρει πως το πλοίο του δεν στοχεύθηκε από πυρά..

«Το αντιτορπιλικό είχε προειδοποιηθεί ότι θα χρησιμοποιούσαν πυρά εναντίον του αν διέσχιζε τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δεν απάντησε στην προειδοποίηση. Στις 12:06 και στις 12:08 το πλοίο μεθοριακής περιπολίας έριξε προειδοποιητικά πυρά. 

Στις 12:19 αεροσκάφος τύπου Su-24M έριξε προειδοποιητικά τέσσερις βόμβες (OFAB-250) στην πορεία πλεύσης του αντιτορπιλικού Defender », είπε.

Το θερμό επεισόδιο διήρκεσε πάνω από 20 λεπτά το μεσημέρι της Τετάρτης, σύμφωνα με τη Μόσχα. Το περιστατικό επέρχεται λίγες μέρες πριν από τις στρατιωτικές ασκήσεις του Sea Breeze 2021 (28 Ιουνίου – 10 Ιουλίου) που αφορούν τις Ηνωμένες Πολιτείες, άλλες χώρες του ΝΑΤΟ και την Ουκρανία στη Μαύρη Θάλασσα και για τις οποίες η Μόσχα έχει πολύ αρνητική άποψη.

Διαψεύδει το Λονδίνο.

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...