ΕΚΤΑΚΤΟ: Δολοφονία Καρολάιν. Καταθέτουμε μήνυση για απόπειρα υπαιξαίρεσης των 300.000 ευρώ της επικήρυξης .

 Φαίνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ , έχει μια τάση να εξιχνιάζει καλύτερα τις υποθέσεις στις οποίες οι δράστες επικηρύχθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά . Θυμηθείτε την υπόθεση Λεμπιδάκη

 

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση λοιπόν , του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000€) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας, που διεπράχθη την Τρίτη 11 Μαΐου, μέσα στην οικία της στα Γλυκά Νερά Αττικής.

 

Ως εδώ εξαιρετικά!

 

Ωστόσο , ανέκυψαν τα παρακάτω ερωτήματα και καταγράφηκαν δεδομένα , από τα οποία συνάγεται βαρεία και βάσιμος υπόνοια  ότι , έλαβε χώρα μεθόδευση προκειμένου το ποσόν της επικήρυξης να φύγει από τα δημόσια ταμεία και να καταλήξει  σε χέρια ¨αλληλέγγυων ¨

 

Ας τα  δούμε .

 

1-Ξαφνικά , εξαφανίστηκε από τα φώτα της δημοσιότητας η αποτρόπαια δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ( για την οποία ,καίτοι δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ  δεν έλαβε χώρα επικήρυξη των δραστών ) αλλά, και οποιαδήποτε άλλη αναφορά στις 36 ανεξιχνίαστες δολοφονίες τα τελευταία 5-6 χρόνια . Την δημοσιογραφία μονοπώλησε  μόνο η δολοφονία της 20αχονης Καρολάιν… συγκινώντας τον πλανήτη .

2-Η Δημόσια τοποθέτηση έμπειρων  πρώην αστυνομικών , δημοσιογράφων , εγκληματολόγων κ.α , αναφορικά με το ότι ο δράστης έκανε πολλά λάθη και σχεδίασε ερασιτεχνικά ό,τι σχεδίασε , δείχνει ότι εξ αρχής θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως ύποπτος ο σύζυγος . Επιπροσθέτως , οι «κόκκινες εγκληματολογικές σημαίες (forensic red flags)», τις οποίες ακολουθούν πάντα  και οι Έλληνες αστυνομικοί σε τέτοιες περιπτώσεις  , – ιδιαίτερα εμφανής – θα έπρεπε από την 1η ώρα να οδηγήσουν στην προσαγωγή  του δράστη.

3-Σύμφωνα επίσης με τους κανόνες της εφαρμοσμένης αστυνομικής πρακτικής ,σε τέτοιες περιπτώσεις εγκλημάτων ισχύει ο εξής χρυσός κανόνας , γνωστός και στους πιο άπειρους αστυνομικούς .  “Σε περίπτωση δολοφονίας εντός οικίας από υποτιθέμενους εισβολείς εάν ο δράστης δεν στοχοποιήσει εξαρχής το άτομο που αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή -συνήθως ο άντρας- ή εάν το ισχυρό μέλος έχει υποστεί ελάχιστους ή καθόλου τραυματισμούς, ενώ αντιθέτως το άτομο που αποτελεί τη μικρότερη απειλή για τον δράστη -συνήθως η γυναίκα- θανατώνεται, τότε ο αστυνομικός ερευνητής πρέπει να επαναξιολογήσει συνολικά την σκηνή του εγκλήματος”

4-Χρειάστηκαν 36 ημέρες για να φανεί ότι η κάρτα μνήμης της επίμαχης κάμερας είχε αφαιρεθεί σε χρόνο που έδειχνε ότι ο δράστης είπε ψέματα . Τούτο , σε συνδυασμό με το ότι , καμία άλλη κάμερα πέριξ της οικίας ( και σε απόσταση έως 2-3 χιλιόμετρα ) δεν είχε καταγράψει κάποια ύποπτη κίνηση το επίμαχο χρονικό σημείο , ούτε εντοπίστηκαν ίχνη ( τρίχες , πατημασιές δακτυλικά αποτυπώματα , ίχνη από διαρηκτικά  εργαλεία , εξωτερικές φθορές στην οικία κ.α , ούτε , πολλά άλλα τα οποία αποτελούν στοιχεία της μήνυσης και δεν ενδείκνυται η αναφορά τους εδώ για ευνόητους λόγους . Με άλλα λόγια , η σκηνή του εγκλήματος φώναζε και έδειχνε τον δράστη από την 1η στιγμή , ωστόσο , αυτή η ίδια η σκηνή του εγκλήματος , δεν αποτυπώνεται – όπως θα περίμενε κανείς – στη δικογραφία που έχει ως χαρακτηριστικό της , 14 και πλέον μαρτυρικές καταθέσεις του μετέπειτα δράστη .

5-Τα σημάδια από το δέσιμο που βρέθηκαν στα χέρια και στα πόδια του δράστη ήταν  αχνά ενώ εκείνος φώναζε ότι ¨πνίγεται¨  , δεν  φωτογραφήθηκε από την 1η στιγμή η σκηνή του εγκλήματος ο χώρος της οποία παραβιάστηκε ενώ ο κανόνας είναι “η σκηνή του εγκλήματος παραμένει εξ αρχής ανέπαφη  ”και πολλά αλλά , που δεν αξιολογήθηκαν και που σε διαφορετική περίπτωση , θα έπρεπε από την 1η ώρα να οδηγήσουν τον δράστη  ,ως ύποπτο τέλεσης ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση .

6-Κι αυτή ακόμα η κατηγορία ότι η αστυνομία εκμεταλλεύτηκε επικοινωνιακά την υπόθεση – υπονοώντας ότι είχε τις ευλογίες κυβερνητικών στελεχών –  για να καλύψει το ανεξιχνίαστο άλλων εγκλημάτων και για να καλύψει την αδυναμία της να αστυνόμευση τα κωρονοπάρτυ , λειτούργησε ως μέρος της μεθόδευσης που φαίνεται ότι έλαβε χώρα με σκοπό τελικά  , δημόσιο χρήμα να πάει στα χέρια … των ¨αλληλέγγυων ¨

7-Αμέσως μετά ( την μετά από 7 μήνες  ) επανα-ενεργοποίηση  μελών της ομάδας μας που έλαβε χώρα στις 16 του μηνός Ιουνίου ( την προηγούμενη της εξιχνίασης δηλαδή ) ,  δεχτήκαμε βροχή επιθέσεων στα e-mall μας με σκοπό να αχριστευτούν ή να  παραβιαστούν αλλά , και μια άνευ προηγούμενου επίθεση προπαγάνδας προκειμένου δημοσιογράφοι και sites να μην δημοσιεύσουν άρθρα μας με σκοπό , την οριστική φίμωσή μας . Γι αυτό χρησιμοποιήσατε το ελικόπτερο ; ( Προσέξτε ποιοι είναι δίπλα σας )

 

ΚΑΛΟΥΜΕ τον υπουργό προστασίας του πολίτη και την εισαγγελική αρχή  , να ερευνήσουν ( ο καθένας με τον τρόπο του ) αυτά που εδώ αναφέρονται και που , προκαλούν πλέον έντονους ψίθυρους – χωρίς αντίλογο –  σε βάρος της Αστυνομίας .

 

Ως υποκείμενο του εγκλήματος που περιγράφεται στο άρθρο 258 ΠΚ ( Υπεξαίρεση στην υπηρεσία)

είναι ο υπάλληλος με την έννοια των άρθρων 13 στ. α΄ ΠΚ και 263Α ΠΚ και ως αντικείμενο χρήματα ή άλλα κινητά πράγματα. Τα τελευταία θα πρέπει να είναι ξένα για τον υπάλληλο χωρίς να έχει σημασία ποιος είναι ιδιοκτήτης αυτών -το Δημόσιο, άλλο νομικό πρόσωπο του 263Α ΠΚ ή τρίτος, αρκεί να μην είναι ο ίδιος. Κρίσιμη προϋπόθεση για τη πραγμάτωση της αντικειμενικής υπόστασης του εν λόγω εγκλήματος είναι ο υπάλληλος να έλαβε ή να κατέχει τα πράγματα με την ιδιότητα του ως υπαλλήλου, έστω και αν δεν είναι συγκεκριμένα αρμόδιος να το κάνει, δηλαδή μέσα στα πλαίσια της υπαλληλικής- θεσμικής σχέσης ακόμη και αν βρίσκεται εκτός υπηρεσίας εφόσον λαμβάνει τα χρήματα με την υπαλληλική του ιδιότητα. Επομένως, δεν εμπίπτει στην περίπτωση του άρθρου αυτού η λήψη πραγμάτων από υπάλληλο επ’ ευκαιρία άσκησης των καθηκόντων του έστω κι αν ο τρίτος του τα εμπιστεύεται λόγω της υπαλληλικής του ιδιότητας (π.χ. δίνω χρήματα στη φίλη μου που είναι ταμειακός υπάλληλος προκειμένου να μου εξοφλήσει το χρέος προς το Δημόσιο και αυτή τα ιδιοποιείται ).

 

Η Ελληνική αστυνομία είναι μία από τις καλύτερες αστυνομίες στον Κόσμο . Ωστόσο , αυτό ακριβώς μετατρέπεται ενίοτε σε προπέτασμα καπνού όταν κάποιοι , εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους και την ιδιότητά τους …. έχουν μόνιμα στο μυαλό τους σκοπό , το οικονομικό όφελος .

 

Ας μάθουν λοιπόν ότι , η Δημοκρατία έχει πολλά επίπεδα ελέγχου και η δικαιοσύνη πολλούς αόρατους συμμάχους προκειμένου η κοινωνία ( που ενίοτε αντιμετωπίζεται ως κοπάδι προβάτων που “βόσκοντας” πάνε μέχρι τις επόμενες εκλογές ) να αναπτύξει ανυπέρβλητες δικλίδες ασφαλείας .

 

Το ποιοι λειτουργούν αυτές τις δικλίδες , δε νομίζουμε ότι ενδιαφέρει όταν αυτό που φωνάζει , είναι η κοινή λογική .

 

Αθήνα 20 Ιουνίου 2021

OMAΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ( Η δική σας Ομάδα )

 

loading...