20 σημάδια που δείχνουν ότι ο θυρεοειδής σας δε λειτουργεί σωστά…


 Έχετε τα συμπτώματα;…

Ο θυρεοειδής είναι ένας μικρός αδένας στο λαιμό που επηρεάζει πολυάριθμες λειτουργίες του σώματός μας. Η θυρεοειδής ορμόνη ρυθμίζει το μεταβολισμό μας, τους παλμούς της καρδιάς μας καθώς και τη θερμοκρασία του σώματός μας.


Πώς καταλαβαίνουμε όμως ότι ο θυρεοειδής μας δε λειτουργεί σωστά; Ποια είναι τα συμπτώματα που πρέπει να μας ανησυχήσουν; Πάμε να τα δούμε:


– Έντονη κούραση- εξάντληση- Δυσκοιλιότητα- Τριχόπτωση- Θλίψη και κακοδιαθεσία- Δυσκολία στην απώλεια βάρους ή δυσκολία στο να πάρετε βάρος- Τρεμούλιασμα- Κακή μνήμη- Μειωμένη ή πολύ έντονη εφίδρωση- Νευρικότητα- Ξηροδερμία- Αδύναμα νύχια που σπάνε εύκολα- Ανεξέλεγκτο άγχος- Απώλεια αυτοσυγκέντρωσης- Μειωμένη όρεξη για σεξ- Αλλαγές στην έμμηνο ρύση- Δυσκολίες στον ύπνο- Αρρυθμία- Πόνος στα άκρα ή στους μύες- Υψηλή χοληστερόλη- Αλλαγές στη θερμοκρασία του σώματος


Προσοχή: Μην αγχωθείτε αν έχετε ένα-δυο από τα παραπάνω συμπτώματα! Να ανησυχήσετε αν έχετε την πλειοψηφία αυτών. Μην ξεχνάτε να κάνετε ετήσιο check up και να ελέγχετε την κατάσταση της υγείας σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :