Συγνώμη να κάνω μία ερώτηση; Το υπόλοιπο 20% που λείπει πού είναι ;
Οι δημοσκοπήσεις είναι όλες για τον “κουβά” για αρκετούς λόγους ....
1.Ο κυριότερος γιατί δεν έχουν αντιπροσωπευτικό δείγμα ,π.χ σε πιο σταθερό τηλέφωνο θα βρεις να ρωτήσεις την ηλικιακή ομάδα μέχρι 35 χρόνων αφού δεν χρησιμοποιούν σταθερό.
2.Σε μια δημοσκόπηση θα πρέπει να να συνδυάζεις την Quantity με την Quality δηλαδή τα αριθμητικά στοιχεία που συγκεντρώνεις να είναι συμβατά με τις ποιοτικές ερωτήσεις π.χ σε μια δημοσκόπηση ρωτήσαμε τους χρήστες να βαθμολογήσουν τον πρωθυπουργό μας από το 1 έως το 5 με βάση τα χαρακτηριστικά ενός Πρωθυπουργού όπως τα όριζε η Γαλλική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης ,σε όλα έμεινε στο άσσο, παρόλα αυτά το 40% τον θεωρούσαν κατάλληλο για πρωθυπουργό.
Οι δημοσκόποι δίδαξαν στο κοινό πως να “κοροϊδεύουν” οπότε και το κοινό έμαθε να τους “κοροϊδεύει” και αυτό, ούτε καν τα exit polls δεν είναι ασφαλή τώρα.
4.Και φυσικά δει δη χρημάτων, ω Άνδρες Αθηναίοι, μια μέτρια Πανελλήνια δημοσκόπηση με βάση τα standar της παγκοσμίου φήμης gallup-international.com κοστίζει πάνω από 50.000 ευρώ με το κόστος που λέγεται πως “κοστίζει” στην Ελλάδα μια δημοσκόπηση να είναι περί τα 5.000 ευρώ , την μεγάλη φαντασία του δημοσκόπου και τα θέλω του αφεντικού ενδεχομένως να έχεις προς ανάγνωση…

Τις τελευταίες εκλογές τις κέρδισαν με τις ψεύτικες δημοσκοπήσεις. Έτσι χειραγωγούν τον κόσμο. Πως το σκέφτονται δεν το καταλαβαίνω αλλά το αποτέλεσμα αυτό λέει.
Δημοσκοπήσεις από άριστους στα μέτρα της κυβέρνησης !!! Τα ευρωπαϊκά δεδομένα άλλα δείχνουν, κ σκόπιμα αποκριπτουν , ο λαός δείχνει ότι τους έχει γυρίσει την πλάτη !!!! Τέλος πάντων όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια!!! Ας στήσουν τίς κάλπες κ τότε θα δούνε τα αργαλεια τους. Τολμούν???
Εγώ απλά πιστεύω ότι το IQ του Έλληνα είναι όσο και του ραδικιού. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τη μνήμη. Χρυσόψαρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :