Κοινωνία υπο κατάρρευση :Στο Βέλγιο τα παιδιά ηλικίας από 11 ετών θα ομαδοποιηθούν σε… τρία φύλα (αρσενικό, θηλυκό και ουδέτερο)!

 Οι γονείς θα μπορούν να επιλέξουν από τον Σεπτέμβριο το «ουδέτερο φύλο» κατά την εγγραφή των παιδιών τους σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Βέλγιο, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή.

Ακόμα μια κίνηση στην “νέα” Ευρώπη και που ίσως δεν αργήσει να έρθει και στην χώρα μας γιατί θα πρέπει να ακολουθηθεί και ο… σύγχρονος τρόπος ζωής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Dernière Heure» και του sputniknews, παιδιά ηλικίας 11 ετών θα ομαδοποιηθούν σε τρία φύλα (αρσενικό, θηλυκό και ουδέτερο) κατά την πρώτη φάση αυτού του σχεδίου, το οποίο θα οδηγήσει στον επανασχεδιασμό τουαλετών, αποδυτηρίων και αθλητικών μαθημάτων.

Αυτή η πρωτοβουλία αντικατοπτρίζει τη βούληση της υπουργού Παιδείας του Βελγίου, Καρολίν Ντεσίρ, ώστε να καταπολεμήσει την ομοφοβία και την τρανσφοβία, καθώς και να διασφαλίσει την καλύτερη συμμετοχή των μαθητών και των οικογενειών της κοινότητας LGBTQIA+.

Χαρακτηριστικά, η Καρολίν Ντεσίρ ανέφερε: «Τα πρόσφατα νέα περιλαμβάνουν, δυστυχώς, αρκετές ευαίσθητες περιπτώσειςπαρενόχλησης παιδιών και εφήβων τρανσέξουαλ στα σχολεία».

Η ίδια τόνισε, επίσης, τη σημασία της διάθεσης «σοβαρών» πόρων έτσι ώστε αυτά τα παιδιά να μπορούν «να υποστηρίζονται, να ακούγονται και να αναγνωρίζονται».

Το θέμα της διοικητικής καταχώρισης των τρανσέξουαλ αντιμετωπίστηκε το 2018 από το βελγικό κράτους και έτσι σε αυτούς τους ανθρώπους δόθηκε το δικαίωμα να αλλάξουν επίσημα το φύλο τους σε αστικό πλαίσιο, χωρίς ιατρικές καταστάσεις, αν και προηγουμένως ήταν απαραίτητη η απόδειξη της γενετήσιας λειτουργίας.

Ωστόσο, το Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε μερικώς αυτόν τον νόμο αργότερα, θεωρώντας ότι εισάγει διακρίσεις επειδή δεν υπήρχε επιλογή για μη δυαδικά άτομα.

Μάλιστα, τον Οκτώβριο, η Πέτρα ντε Σούτερ, μια τρανσέξουαλ γυναίκα, έγινε η πρώτη στην Ευρώπη που διορίστηκε ως Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιων Επιχειρήσεων στο νέο υπουργικό σχήμα.

loading...