Συγκρούσεις Παλαιστινίων και Εβραίων στο μέρος του Τρίτου Ναού – Πιθανές εξελίξεις εν όψει, vid


 Σπάνιο φαινόμενο οι συγκρούσεις στο Όρος του Ναού...

Συγκρούσεις ξέσπασαν στο Όρος του Ναού απόψε μεταξύ Παλαιστίνιων πιστών και Ισραηλινών αστυνομικών που μπήκαν στην Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ, τον τρίτο ιερότερο χώρο για τους μουσουλμάνους, εκεί που οι διεθνιστές θέλουν να αναγερθεί ο Τρίτος Ναός και να κηρύξουν παγκόσμια ειρήνη.


Τέτοιου είδους συγκρούσεις στην Πλατεία των Τεμενών είναι σπάνιο φαινόμενο. Ακούγονταν πυρά από την περιοχή, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος μουσουλμάνων, καθώς σήμερα είναι η τελευταία Παρασκευή του μήνα του Ραμαζανιού.


Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι υψωνόταν καπνός από την περιοχή αυτή, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.


Δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν.


Ένας εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας, ο Βάσεμ Μπαντρ, έκανε λόγο για «βίαιες ταραχές», σε δήλωσή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο.


Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, που είναι αρμόδια για την πρόσβαση στην Πλατεία, «εκατοντάδες ταραξίες εκτόξευαν πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα προς την πλευρά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν».

Ένας Παλαιστίνιος τραυματίστηκε στο μάτι και ένας άλλος στο κεφάλι από πλαστικές σφαίρες, σύμφωνα με το παλαιστινιακό παράρτημα της Ερυθράς Ημισελήνου.


Δεκάδες πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Πλατεία, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος μουσουλμάνων.


Δεν αποκλείεται οι συγκρούσεις να επιφέρουν διεθνή παρέμβαση, προκειμένου η πόλη να τεθεί υπό διεθνή εποπτεία.


Δείτε:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :