Νέα Τάξη Πραγμάτων: Επίσημη παραδοχή της ύπαρξης του όρου από τα «ΣΟΒΑΡΑ ΜΜΕ», vid

Στο κυβερνητικό κτήριο του Λάνκαστερ Χάους στο Λονδίνο οι υπουργοί Εξωτερικών των G7 (Ηνωμένου Βασίλειο, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνίας ΗΠΑ) θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, το πως θα προστατευθεί η διεθνιστική τάξη πραγμάτων στις «αυξανόμενες απειλές» που προέρχονται κυρίως από Ρωσία και, εν μέρει, από την Κίνα, καθώς, παρότι στην κομμουνιστική χώρα βρίσκουν εφαρμογή διεθνιστικά σχέδια ελέγχου του πληθυσμού, υπάρχουν κορυφαίοι τραπεζικοί παράγοντες που διατηρούν συμφωνίες με την Μόσχα.

Ο Ντομινίκ Ραάμπ, που ηγείται των συζητήσεων, θα θέσει επί τάπητος και άλλα μεγάλα διεθνή ζητήματα όπως την κρίση στην Μιανμάρ μετά το πραξικόπημα, τον αναβρασμό στην Ουκρανία λόγω των ρωσικών στρατευμάτων στα ανατολικά σύνορα κτλ.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το άρθρο της εγκυρότατης, με βάση τα δυτικά πρότυπα, γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», η οποία σε άκρως σοβαρό ύφος, με αφορμή την συνάντηση των G7 (πρώην G8 πριν την αποχώρηση της Ρωσίας), κάνει λόγο για «Νέα Τάξη Πραγμάτων μετά τον κορωνοϊό».

Ο τίτλος έχει προκαλέσει προβληματισμό στην Ευρώπη, καθώς μέχρι πριν λίγο καιρό η φράση «νέα τάξη πραγμάτων» χαρακτηριζόταν ως τίτλος συνωμοσιολογίας από «ειδικούς» της δημοσιογραφίας-αρθρογραφίας αλλά και από πολιτικούς ταγούς.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο αναγνώστη της γερμανικής εφημερίδας, ο οποίος αναφέρει στην ιστοσελίδα:

«Μία Νέα Τάξη Πραγμάτων μετά τον κορωνοϊό». Νέα Τάξη λοιπόν. Ενδιαφέρον! Όποιος μέχρι σήμερα συζητούσε σχετικά με αυτήν, χαρακτηριζόταν ως τρελός και συνωμοσιολόγος. Τώρα ξαφνικά μας πουλάνε την ίδια την ΄θεωρία συνωμοσίας’ ως κάτι το εξαίσιο. Σας βαρέθηκα».

loading...