Αυτή την φορά στην Θράκη συνέβη κάτι άλλο! Η λεπτομέρεια που λίγοι πρόσεξαν, vid

 Δύο πράγματα συνέβησαν ταυτόχρονα και χρήζουν προσοχής:

Το ένα είναι το γεύμα του Ερντογάν (Ιτφά) στο οποίο ήταν καλεσμένος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος

Το άλλο η επίσκεψη Υφυπουργού της τουρκικής κυβέρνησης στην Θράκη.

Πιο αναλυτικά:

Στα πλαίσια της μουσουλμανικής εορτής, ο Ερντογάν κάλεσε τους εκπροσώπους των κύριων θρησκειών εντός της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του Πατριάρχη, όχι τόσο επειδή τον ενδιαφέρει η θρησκευτική διαφορετικότητα, από την στιγμή που ο ίδιος είναι ισλαμιστής, αλλά για να περάσει στο εξωτερικό το μήνυμα της ανοχής και της αγαστής συνεργασίας με όλους.

Την ίδια ώρα λάμβανε χώρα η επίσκεψη του Τούρκου Υφυπουργού στην Θράκη, η οποία είχε εμποτισμένη την γνωστή τουρκική θρασύτητα, καθώς ο Τούρκος υφυπουργός δεν μπόρεσε να κρατηθεί και μίλησε, ως είθισται,  για τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στην ελεύθερη Θράκη. Με μεγάλη άνεση μάλιστα κυκλοφόρησε στην περιοχή σαν να είναι ο πάλαι ποτέ τοπικός αγάς της Υψηλής Πύλης. Σε αυτή του φράση κρύβεται η παγίδα, όπως θα δείτε παρακάτω.

Και τα δύο γεγονότα,  η επίσκεψη του Τούρκου κυβερνητικού στη Δυτική Θράκη και η πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Ερντογάν, προφανώς δεν συνέπεσαν τυχαία την ίδια μέρα. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και το τουρκικό επιτελείο, που συμβουλεύει τον Ερντογάν, φρόντισε μέσα σε μία μέρα ο Ερντογάν να φαίνεται αφενός φιλικός και ανεκτικός -και κατ’ επέκταση η Τουρκία- ως προς την θρησκευτική διαφορετικότητα, αφετέρου να προωθεί εντός ελληνικού εδάφους την “τουρκική μουσουλμανική μειονότητα”.

Τουρκικές πονηριές με εργαλειοποίηση  πραγμάτων και συμβόλων που αφορούν τον Ελληνισμό και απώτερο στόχο έχουν την συνέχιση της προπαγάνδας κατά της Ελλάδας και των διεκδικήσεων απέναντί της.

Από την μία λοιπόν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος χαίρεται συνήθως με τέτοιες πολυθρησκευτικές προσκλήσεις, ενίσχυε το προφίλ του Ερντογάν, από την άλλη ο Τούρκος Υφυπουργός αναφέρθηκε σε ” τουρκική μουσουλμανική μειονότητα” αντί σκέτου “τουρκική μειονότητα”, δείγμα του ότι προσπαθούν αν δώσουν όχι μόνο εθνικό αλλά και θρησκευτικό χαρακτήρα στην διεκδίκησή τους, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ και θέλει προσοχή, καθώς ενδεχομένως η Άγκυρα να θέλει να συμπεριλάβει και παράνομους μετανάστες στα σχέδιά τα για την Θράκη, με την κυβέρνηση να ετοιμάζει νέα μεγαλύτερη δομή για να εγκαταστήσει περισσότερους εκεί (ΕΔΩ).

Σε μία μέρα λοιπόν οι Τούρκοι έκαναν διπλωματική προπαγάνδα ταυτόχρονα και επί τουρκικού και επί ελληνικού εδάφους  κατά της Ελλάδας. Ειδικά η Θράκη που οι εντός των τειχών γνωρίζουν ότι υποφέρει, καθώς δεν προστατεύεται όπως πρέπει. Ενώ ψευτομουφτήδες και Τούρκοι κυβερνητικοί περιδιαβαίνουν την περιοχή μιλώντας για Τουρκία και ισλαμισμό, το ελληνικό κράτος αποτυγχάνει να προστατέψει τα δίκαιά του στην περιοχή αλλά και των ανθρώπων που παρ’ ότι είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, δεν δηλώνουν Τούρκοι αλλά Έλληνες.

loading...